Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je v názvu. Kam přijdu do obchodu, vidím jen označení že se oděv nesmí sušit a prát na 30*C. Kolikrát i když to dodržím, oblečení je zničené. Co kupujete, aby to vydrželo?
Tak to je asi rukama.
Pračka ti na 30 st. těžko zničí prádlo.
Nikdy mi pračka nezničila žádné oblečení, koukám na štítky, peru na program určený pro takový a takový materiál a ani levné obyč kousky se nenici
asi záleží co kupuješ no, umělé materiály jsou třeba náchylnější než bavlna, některé kousky jsou spíš na čistírnu, než to nacpat do pračky apod ![]()
Mě se třeba trička pro dospělého z Pepca “zkřivila” jde vidět na první pohled že jsou špatně ušité už je tam nekupuji. Ale jinak se mi to nikdy nestalo a to štítky nijak extrémně nekontroluji, pokud se jedná prostě o tričko. Pokud se jedná o věci jako softshell, šusťák, riflovina atp…tam si to kontroluji a nikdy se mi nestalo že by mi pračka nebo sušička něco zničily.
Prádlo mi neničí pračka ani sušička.
Na štítky ani nekoukám, řídím se selským rozumem, na jakou teplotu prát. Mám to už v oku (v ruce). Stejně tak se sušičkou.
Neničí mi nic a peru na 40. Sem tam se u levných věci přetočí švy
Jako já to taky nechápu - děje se to poslední cca dva roky, předtím jsem běžně oblečení nosila deset let třeba, a bylo v pohodě.
@Kriss Tina píše:
Nikdy mi pračka nezničila žádné oblečení, koukám na štítky, peru na program určený pro takový a takový materiál a ani levné obyč kousky se neniciasi záleží co kupuješ no, umělé materiály jsou třeba náchylnější než bavlna, některé kousky jsou spíš na čistírnu, než to nacpat do pračky apod
Většinou nejde o bavlnu, ale o moderní směsi - elastan, viskóza… s bavlnou problém nebývá, ale nevím o hezkém oblečení z bavlny.
@pst007 záleží co nosíš no, já na sobě třeba ty viskózy atak nesnesu, takže mám 90% šatníku bavlněné oblečení, minimálně to, co jde přímo na tělo.
@pst007 píše:
Jako já to taky nechápu - děje se to poslední cca dva roky, předtím jsem běžně oblečení nosila deset let třeba, a bylo v pohodě.
Nemáš jinou/novou pračku?
Dávám do sušičky všechno. Nekupuju oblečení v Pepcu a v Kiku a žádné jiné oblečení mi pračka ani sušička neničí. Max. zmenšuje levné ponožky.
@pst007 píše:
Téma je v názvu. Kam přijdu do obchodu, vidím jen označení že se oděv nesmí sušit a prát na 30*C. Kolikrát i když to dodržím, oblečení je zničené. Co kupujete, aby to vydrželo?
Prádlo mi neničí ani pračka, ani sušička.. kupujeme kvalitní oblečení, má štítky ani nekoukám.. hadr např z KIK nebo Pepca prostě není kvalitní, to zničí i prani ve studené vodě ![]()
@martina.se píše:
Prádlo mi neničí ani pračka, ani sušička.. kupujeme kvalitní oblečení, má štítky ani nekoukám.. hadr např z KIK nebo Pepca prostě není kvalitní, to zničí i prani ve studené vodě
Kik a Pepco tu nemáme.
Kupuju často v C&A, H&M a Reserved.
@pst007 píše:
Kik a Pepco tu nemáme.Kupuju často v C&A, H&M a Reserved.
U těchto značek nečekej, že budeš oblečení nosit 10 let. Ty věci jsou dělané tak, aby vydržely maximálně dva roky. Dají se tam najít kvalitní kousky, ale dá to práci…