Tlustá lýtka - komplex :-(

Anonymní
29.7.13 16:43

Tlustá lýtka...komplex :-(

Ahoj maminky, je to pro mě celkem citlivé a chodí sem hodně známých, proto anonym. Vím, že to není nějak závažný problém a že tu je spoustu jiných a větších problémů, přesto mě to trápí. Jsem celkově drobnější postavy, ale mám hodně silná lýtka. Je to sice z části dědičné, ale já doufám, že s tím aspoň trochu můžu něco dělat. Problém je teď v horkém počasí- stydím se nosit kraťasy nebo šaty, proto chodím pořád v 3/4 kalhotech a už to je asi trochu divné. Vím, že mi poradíte, ať cvičím, že je toho plný internet, ale nemáte nějaké zaručené „recepty“ na cviky? Nebo někdo s podobnou zkušeností? Mám dva měsíce po porodu císařským řezem a potřebovala bych se zbavit i břicha, ale to je zase jiné téma. Prostě jsem si dala závazek, že příští léto budu chodit v kraťasech tak, abych se nemusela moc stydět. Tím, že to maskuju, tak to vypadá, že jsem celkově hubenější, ale jakmile mám krátké kalhoty, tak na mě dost lidí zírá, nebo aspoň mám ten pocit :,( Díky moc za případné zkušenosti a rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
29.7.13 16:45

Ahoj, cviky nemám, jen jak píšeš, že na tebe hodně lidí zírá, tak to bude myslím jenom pocit. Ono mi taky přijde, že když jdu třeba od holiče ostříhaná, tak na mě určitě každej vejrá, ale zcela jistě to tak nebude… Prď na lýtka, i kdyby to fakt bylo nějaký „extrémní“, hoď to za hlavu a buď svá, ono sebevědomí dělá fakt hodně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.7.13 16:47

S lýtkama nic neudělá, budˇshodit celkově a držet si váhu, nebo to máte v rodině.
Spíš si to srovnej v hlavě, sebevědomí a vnímání sama sebe dělá opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
29.7.13 16:49

Opravdu myslíš lýtka? zakryjí to 3/4 kalhoty?

• Citovat
  • Upravit
300
29.7.13 16:50

Ahoj, mám podobný problém, také silná lýtka, kozačky nedopnu, navíc jsem malá, takže to vynikne. Cviky asi nejsou, max na zpevnění, ale pak zase nejsou žádoucí svaly, protože ty dělají ta lýtka na pohled objemnější.
Já kraťasy i sukně nosím, a to zásadně nad kolena. Ne mini, na to nemám :mrgreen:, ale končí kousek nad koleny, nebo za půlkou stehen. Tím se vizuálně ta lýtka jakoby zeštíhlí :D A jinak na to kašli a nepoť se v těhle vedrech, koukni kolem sebe, co jsou lidi schopni si na sebe navlíct a neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
29.7.13 16:52

@berry4 jinak mě třeba celkové shození vůbec nepomohlo, dala jsem dolů asi 10 kg (163-52kg) kdysi, hubená všude a ty lýtka, ani náhodou :mrgreen: vypadalo to pak snad ještě hůř :mrgreen: :mrgreen: ale jak píšeš, dost dělá ta dědičnost v tomhle případě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
29.7.13 16:52

Asi to nebude tak hrozné, protože ve 3/4 kalhotech by Ti silná lýtka naopak vynikla.
A to, že máš pocit, že na Tebe každý zírá, může mít i jiný důvod (buď je to ve Tvé hlavě a je to jen pocit, nebo na Tebe zírají, protože jsi kočka :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
29.7.13 16:53

Taky mam silna lytka, mam problem s lymfatickym systemem, takze vznikaji otoky, trochu na to pomahaji lymfodrenaze, ale ani po nich to neni nic extra, doktor rikal, ze to je holt dedicny a ze to jde jen zmirnit ale stihly nohy mit nikdy nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.13 16:54

Já to mám taky, snad jediné, co jsem zjistila, že by mohlo pomoct, je protahování. Ale je to na dlouhé lokte a asi to žádné terno nebude.

Podle mě si z toho moc děláš, já mám obvod lytek asi 41 cm a nosím jak kraťasy, tak sukně a nedělám si z nikoho nic. Nemyslím si ani, že bych vypadala nějak příšerně. Chce to jenom vychytat, jaké boty si např. nemůžeš vzít - které to zvýrazní, nemůžeš mít všecky délky kraťasů a sukní, ale jinak bych neřekla, že to je nějaké drama. Nemám pocit, že by na mě lidi hleděli. Máme to taky jako rodinný klenot :mrgreen: Mě to víc štve na podzim a v zimě, nekoupím totiž kozačky - nebo jedině za hříšný a nechutný peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.13 16:56
@Ester13 píše:
Asi to nebude tak hrozné, protože ve 3/4 kalhotech by Ti silná lýtka naopak vynikla.
A to, že máš pocit, že na Tebe každý zírá, může mít i jiný důvod (buď je to ve Tvé hlavě a je to jen pocit, nebo na Tebe zírají, protože jsi kočka :nevim: )

Mám jedny (možná 3/4 není úplně přesný název, asi tam bude nějaký jiný zlomek :mrgreen: ) a ty mi končí přesně v tom nejširším místě lýtek (nebo možná tak centimetr pod) a opravdu to opticky ty lýtka zužuje. A to jsou bílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
29.7.13 16:58
@Angua píše:
Mám jedny (možná 3/4 není úplně přesný název, asi tam bude nějaký jiný zlomek :mrgreen: ) a ty mi končí přesně v tom nejširším místě lýtek (nebo možná tak centimetr pod) a opravdu to opticky ty lýtka zužuje. A to jsou bílé.

Fakt? No, na modu jsem vždycky byla trotl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.13 17:03
@Ester13 píše:
Fakt? No, na modu jsem vždycky byla trotl :)

To já taky :mrgreen: Ale tyhle jsem v obchodě natáhla a čuměla :lol:

Třeba obesně jsou dost blbé kotníkové boty, pokud je něco kratšího, to vypadá hrozně. Třeba takové ty římské sandály, či jak se tomu říká - ty se mi líbí moc, ale prostě nelze. Ale tak málokdo může nosit všecko, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.7.13 17:04

Ja miluji sva „turisticka“ lytka. Mne zase prijdou smesna mala lytecka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
29.7.13 17:05

@Angua jj ty římský sandály mi štvou, ty miluju, ale holt jen na koukání, nebo k maxisukni :D jinak móda a já taky nejde dohromady, takže jsem občas vzala sukni do půl lýtek, pak se někde viděla a to byla trááááága :D :D dva sloupy z kusu hadru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
29.7.13 17:05

V pubertě jsem měla také komplex z toho, že mám silná lýtka. Hodně jsem sportovala a měla jsem je namakaná. :mrgreen: Pro mě však byla prostě tlustá. Dokonce jsem i jeden čas chodila jen v dlouhém, aby mi nebyla vidět. :zed:
Když jsem dospěla, hodila jsem na to bobek a řekla si, že mě nějaká lýtka nemůžou rozházet. Začala jsem nosit mini a kraťasy. Nevyhnula jsem se „mlsným“ pohledům mužů, což mi dodalo sebevědomí a od té doby lýtka fakt neřeším. :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková