Potrat částečným porodem - to snad nemůže být pravda!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.6.11 09:09

Já nevím, jestli je možné toto provádět až do porodu - to je vnitřní věc toho státu. Oni potraty jsou nechutný všeobecně.
Něco jsem viděla při své práci a bohužel s potratem ve dvacátém týdnu i osobní zkušenost. Je to zážitek na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
10.6.11 09:11
Haninac píše:
janet9 píše:
Haninac: A co tam píšou?Já anglicky neumím :oops: ,jen německy :lol:
pisou tam o tom, jakym zpusobem se provadi potraty ve druhym a tretim trimestru, vic vedet netreba :-?

Nevím, jestli hledám špatně, ale našla jsem pouze potraty v prvním a druhém trimestru do 24. tt, takže jako u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
10.6.11 09:11

(11) Při nakládání s plodem po potratu a dále s plodovým vejcem bez obalu, plodovým lůžkem (placentou) nebo těhotenskou sliznicí, které byly vyňaty nebo vypuzeny z těla ženy (dále jen „plodové vejce, lůžko nebo těhotenská sliznice“), se pro lékařské potřeby obdobně použijí ustanovení odstavce 4 až 10. Plodem po potratu se rozumí plod, který po úplném vypuzení nebo vynětí z těla matčina
a) neprojevuje ani jednu ze známek života a jeho porodní hmotnost je nižší než 1 000 g, a pokud ji nelze zjistit, jestliže je těhotenství kratší než 28 týdnů, nebo

1. projevuje alespoň jednu ze známek života, má porodní hmotnost nižší než 500 g, ale nepřežije 24 hodiny po porodu.

To je aktuální stav u nás- zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janni.na88
10.6.11 09:13
EvaHoráková píše:
Já nevím, jestli je možné toto provádět až do porodu - to je vnitřní věc toho státu. Oni potraty jsou nechutný všeobecně.
Něco jsem viděla při své práci a bohužel s potratem ve dvacátém týdnu i osobní zkušenost. Je to zážitek na celý život.

to me moc mrzí Evi :hug: to by se nemělo vůbec dít :cry:

• Citovat
  • Upravit
10048
10.6.11 09:14

Podle platného zákona č. 66/1986 Sb. může žena požádat o provedení potratu bez omezení do 12. týdne těhotenství. Do 24. týdne těhotenství je možné provést potrat z genetických důvodů. Je-li ohrožen život matky nebo je prokázáno těžké poškození nenarozeného dítěte nebo nenarozené dítě je neschopno života, je povoleno potrat provést během celých devíti měsíců těhotenství.

Toto platí i u nás- předpokládám že to je to co je tak blbě řečeno v tom článku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
10.6.11 09:15

Opravdu si nemyslím že by to dělali kdekoliv běžne spíše fakt za extremnich případů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
10.6.11 09:16
Haninac píše:

Cituji:
Abortion in the second trimester – from 13 to 24 weeks – is generally performed using a procedure called Dilation & Evacuation (D&E). The D&E procedure is different from a 1st trimester abortion in a number of ways.

Later abortion may require a 2 to 3 day process that includes preparations to gradually/slowly dilate or open the cervix before the actual abortion. Later abortion may also require a longer stay in the facility and additional medications.
pisou tam o tom, jakym zpusobem se provadi potraty ve druhym a tretim trimestru, vic vedet netreba :-?

V druhým a třetím, jo? Kde?

*Potrat ve druhém trimestru - od 13. do 24. týdne - se většinou provádí metodou nazvanou Dilation & Evacuation (D&E). D&E metoda se v mnoha ohledech liší od potratu v prvním trimestru.

Pozdější potrat může vyžadovat dvou- až třídenní proces, který zahrnuje pozvolné/pomalé rozšíření nebo otevření děložního hrdla před samotným potratem. Pozdější potrat může také vyžadovat delší pobyt v nemocnici a dodatečnou léčbu.*

Jsou věci, které není potřeba vědět, ale člověk je pak za blba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janni.na88
10.6.11 09:19
Dice píše:
Podle platného zákona č. 66/1986 Sb. může žena požádat o provedení potratu bez omezení do 12. týdne těhotenství. Do 24. týdne těhotenství je možné provést potrat z genetických důvodů. Je-li ohrožen život matky nebo je prokázáno těžké poškození nenarozeného dítěte nebo nenarozené dítě je neschopno života, je povoleno potrat provést během celých devíti měsíců těhotenství.Toto platí i u nás- předpokládám že to je to co je tak blbě řečeno v tom článku.

Dice,krasne vyvsetlene..dekuji za vysvetleni a upresneni.tajke si zacinam mylset,ze ten clanek osklivy je jen nejka vykonstruovany a pretazeny za valsy,… :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
10048
10.6.11 09:19

Janni není zač, chci Vás uklidnit ten článke je děsnej! A těhulkám zakazuju to číst!!! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
10.6.11 09:20

Článek jsem přečetla a je mi z něho zle, při mé momentální náladě mi i slza ukápla. Když jsem si představila, že moje mamka musela něco tak strašného taky podstoupit, její miminko, ale zemřelo samo u ni v bříšku v pátém měsíci. To je kolem 25. týdne, nemýlím-li se… Ten článek je starý ale 2 roky, třeba je vše jinak :nevim: nevím, víc pátrat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
7257
10.6.11 09:21

no teda :poblion: :poblion: , že jem to četla. teda je to fakt smutný :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
10.6.11 09:23
tessika píše:
Omlouvám se za tak morbidní téma hned takhle po ránu, ale já doufám, že mi tu některá napíšete, že to je jen „kachna“, že se tohle nikde na světě nemůže odehrávat. Já jsem v článku našla pouze jednu nesrovnalost a to, že má dítě naději na přežití od 20 týdne (dle mého to je od 27, nebo 28.. myslím, ale třeba se i já pletu). Upozorňuji, že článek je jen pro silné nátury. Já jsem to otevřela v podstatě omylem a nevěděla jsem, jestli dřív brečet nebo běžet na záchod. Strašné. Prosím řekněte někdo, že to je lež, ať můžu v klidu prožít zbytek života. Jinak mě tohle bude asi pronásledovat fakt až do smrti. :cry: :cry: :cry:
http://pro-zivot.pise.cz/…rannymi.html

to je hnus velebnosti, jdu blejt :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
10.6.11 09:24

Dámy,vědčí pí…nu jsem nečetla :roll: :roll: :roll:

Doporučuji přestat číst podobné kraviny na internetu,který je plný kachen,poplašných zpráv typu únosy dítěte z hypermarketů aj.,bulváru,aj. nesmyslů,a koupit si normální noviny,např. Mladou frontu,a začít číst něco na úrovni.

Článek je nesmysl,chybí zdroje aj. :roll: :roll: :roll:

A taky by mě zajmalo,proč by tohle vlastně někdo dělal????A která matka by byla ochotná v sobě obracet dítě,i když ho nechce atd??? :roll:

Že s tím ztrácíte čas.

• Citovat
  • Upravit
1096
10.6.11 09:25
EvaHoráková píše:
Ahoj,
tak jsem si přečetla ten článek - fakt nechutný, ale možný. Jsem ráda, že žiju tam, kde žiju a ne ve svobodné zemi :think: .
I když on potrat ve dvacátém týdnu, co se u nás normálně dělá není chuťovka. Vyvolá se porod, žena rodí pod spinální anestézií. Dítě se porodí do podložní mísy - dává se běžně na čůrání! Dítě žije! Pak se mísa přiklopí a čeká se až dítě zemře. Bohužel to znám.
Viděla jsem i potrat v desátém týdnů. Díky, už to vidět nemusím… Stačilo jednou během studia.

ve 20.tt není dítě schopné porod přežít…můj druhý syn se narodil ve 24.tt a do začátku samotného porodu žil a narodil se mrtvý!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.6.11 09:25

Heh, a panika zavládla......
Holky, trochu uvažujte......... :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...