Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RadkaCh
V tom případě bych trvala na tom, ať si ta figurantka ten byt pronajme a napálkovala bych jí takový nájem, že by se z toho po.–la. Svět se už fakt v p.–el obrací. ![]()
Příspěvek upraven 14.08.15 v 11:15
Souhlasím s tím, že makléřka udělala chybu.
Prostě ji měla vzít na prohlídku a pak ji příp. odmítnout.
Protože stejně tak chápu majitele bytu, že má právo pronajmout svůj majetek, komu uzná za vhodné.
Ale ptát se do telefonu, jestli je Romka
.
Když k nám chce jít někdo pracovat, tak se ho taky neptám po telefonu kolik mu je let, kolik má dětí a jestli je bílý.
To si prostě nemůže dovolit, je to blbost a za blbost se platí a já s tím trestem (omluvou) souhlasím.
Diskutabilní je, že to nebyla reálná situace, ale nějaký test. Na to úplně nemám vyjasněný názor.
@Katydr píše:
No a kdyby jí majitel řekl, že má dát do úst každému, kdo byt nebude chtít? Źádost majitele ji neopravňuje k nezákonnému jednání.
To sice ne, ale furt to nesouvisí s touto makléřkou. Majitele měl na starost její kolega, ne ona. Tak proč je souzená ona? ![]()
@RadkaCh píše:
To sice ne, ale furt to nesouvisí s touto makléřkou. Majitele měl na starost její kolega, ne ona. Tak proč je souzená ona?
Nejspíš je to jeho nadřízená a je vedená jako jednatelka toho bytu. Jak bylo napsáno, Balogová se dovolala jí, ona pak telefon kolegovi předala…Tedy za svého podřízeného zaměstance nese odpovědnost… nic zvláštnho v dnešní době ![]()
Příspěvek upraven 14.08.15 v 11:18
@nostress
Tak tak, souhlas. Eh, co se rozčiluju před víkendem. Však ono to stejně v Evropě bouchne - vlády jdou proti názorům občanů, a to dlouhodobě. Pak se budou stráááášně divit, že přece takové nálady mezi obyvatelstvem nebyly (cenzura diskuzí to jistí, tím, že o tom nesmíme mluvit, problém neexistuje). Nu, každému se dostane po zásluze, i politikům.
No nic, jdu dělat něco užitečnějšího, tady to nerozseknem, diskuze pod článkem je sama o sobě dost peprná a vyjadřuje názory většiny - doufám, že si to přečte Šabatová, provokatérka, soudce, aby mohli více přitáhnout šroubky a ten rasismus z nás všech konečně vymýtit natrvalo ![]()
@RadkaCh píše:
To sice ne, ale furt to nesouvisí s touto makléřkou. Majitele měl na starost její kolega, ne ona. Tak proč je souzená ona?
Myslím, že to nějak špatně napsali, protože pokud se jí neptala ta makléřka a ani ji neodmítla, tak je asi blbost, aby byla souzena.
Ale neznáme podrobnosti, asi nemůžeme usuzovat z několikařádkového článku.
Nebo je to třeba majitelka kanceláře a je za to zodpovědná.
Nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby chtěl někdo pokutovat zaměstnavatele s přístupem „a máte děti? jo? tak to k nám nastoupit nemůžete,“ zadaleka by ani provokace takový odpor nevyvolala.
@Knihomyš píše:
Nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby chtěl někdo pokutovat zaměstnavatele s přístupem „a máte děti? jo? tak to k nám nastoupit nemůžete,“ zadaleka by ani provokace takový odpor nevyvolala.
Souhlasím, dobrá poznámka.
@Knihomyš píše:Řekla bych, že to vyvolá reakce u těch, kterých se to týká. My pronajímáme byt, tudíž reaguji na to, že by si snad pronajímatel měl nechat diktovat, koho si pustí do bytu.
@RadkaCh já to v obecné rovině chápu. ale jestli jsem dobře pochopila kauzu, tak nešlo o to, že by byl pronajímatel povinen pronajmout (nebo zaměstnavatel zaměstnat), ale že prostě ani nedal šanci. to mi přijde hloupé.
@Knihomyš Když to máš taky těžký. Když majitel makléřovi řekne, ať mu nevodí Romy (nebo třeba samoživitelky, abychom se tedy nedrželi v tom rasizmu), tak ten makléř je v dost blbý pozici. Majitel mu zaplatí za to, že se bude držet jeho požadavků. Když ne, tak mu zamává a najde si realitku, která se toho držet bude. ![]()
@RadkaCh Souhlasím.Mám volný byt - raději. Po špatných zkušenostech ho raději nepronajímám. Vážně uvažuji o prodeji, s ohledem na sousedské vztahy bych ho nejraději prodala diskutovanému etniku ALE - jednak nevím, zda by se našel někdo s finančními možnosti a za druhé, jak podat inzerát, abych nebyla nařčena z pozitivní diskriminace.
Anomym z důvodů majetkových poměrů.
Ja byt v Praze pronajal vietnamcum na rok a v zadnym pripade jsem si na ne nemohl stezovat. Platili vcas, po odstehovani jeste doplatili ucet za telefon, protoze vyuctovani prislo kdyz uz bydleli jinde.
Fakt skvely najemnici.
Ale majitele rozhodne ma pravo se rozhodnout jak chce.
K tomu, proč byla žalovaná makléřka a ne kolega. Makléřka byla žalovaná z toho důvodu, ýe je provozovatelka kanceláře.
Můj osobní názor je, že v prvém případě měla jít od válu Šabatová. Viděla jsem s ní několik vystoupení, i živých a musím říct..Bože můj, to už nikoho lepšího neměli?? Jedním slovem strašný (po stránce odborné i vystupování) představitel této instituce.