Tolerance mezi sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1590
18.2.16 07:13

...

… a tak co kdybyste s návštěvou místo hudby hráli třeba na tichou poštu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.2.16 08:57

@Kalinka45 Každý večer bych měla poděkovat tomu nohoře, že máme sousedy od domu z každé strany asi 30 m a z toho je na jedné straně už několik let prázdný dům. Když už je u nás pařba dlouho do noci, tak je to stejně se sousedy :-)
Já bych se to snažila řešit v klidu. Určitě s chladnou hlavou a opravdu si nedělat peklo, ve stylu: házet psí ho*vna zpět.
Není to nájemní byt ze kterého se jen tak seberete a odejdete, ale dům který stál jistě hodně peněz. Manžel chtěl taky komentovat sousedovo sekání trávy v neděli. Řekla jsem mu (manželovi), že to prostě nestojí za to. Tu hodinu vrčení jsme přežili a ušetřili se zbytečným hádkám. V určitých věcech by měl člověk mávnout rukou.
Tvoje sousedka bude jistě dobrý materiál, i proto bych byla opatrná. Na psí exkrementy bych ji slušně upozornila ale s tím, že pokud je nebude dále uklízet, budeš si stěžovat na obci. Stavební materiál na obecním si musí vyřešit obec.
Pokud máte venkovní posezení situované k jejím oknům, tak to má prostě smůlu. Máte právo sedět na své zahradě i do rána, pokud neděláte hluk. Věřím, že nemáte návštěvy každý večer a snad ani ne každý víkend. Tak v tomhle bych ji taky odpálkovala.
Jediné co nechápu je ten kluk. On si hraje u vašeho plotu, ale nepustí ho na zahradu? Takže kde vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
18.2.16 09:11

@Kalinka45 Na ty hovínka jí snad můžeš upozornit, ne? To ostatní se mi zdá, že jsou to zbytečnosti.

• Citovat
  • Upravit
78
18.2.16 14:10

Díky za názory. Chtěla jsem slyšet vice nezaujatých lidi.
Ona to má tak, ze na jeji zahradu proste zvířata a děti nepouští. Ma strach o trávník atd.
Dítě si hravá vice před domem což je u našeho plotu.
Vzdálenost mezi našemi domy je od okna k terase též tak 20-30metru. Proto nechápu to, ze jde vše tak šílené slyšet
Většina návštěv jsou další sousedé, jde o to, ze je mi velmi nepříjemné to jeji pozorování, komentování (ja vás viděla, ja vás slyšela…) a teď i výstup po mailu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.2.16 14:15

Též jsem se nikdy nechtěla hádat a vyčítat si, ale uz je to tady. Člověk proste není stále splachovaci.. :lol:
Prave proto me mrzí, ze se mezi lidmi dost vytrácí tolerance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
18.2.16 14:20

@Kalinka45 Bohužel budeš muset sundat své naivní brýle, jelikož lidi tolerantní vůbec nejsou! Já už ty brýle sundala taky :mrgreen:. Není nic snazšího, než v klidu bez emocí vyjádřit svůj názor nebo nesouhlas s chováním sousedky. Jako upřímně, kdyby mi její pes sral před plot, tak bych to s ní měla vyříkané už dávno a na nějaké házení za plot se doufám nesnížíš, jak ti tu bylo xkrát poraděno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
18.2.16 14:30

@Kalinka45 Tak asi bych jí upozornila na ty hovínka, to ostatní bych asi zas tolik neřešila, max kdybych měla v plánu nějakou oslavu a byl by předpoklad že bude malinko hlučnější tak bych za ní zašla a řekla jí to aby s tím počítala, taky nemám ráda naschvály ale s někým je docela problém vyjít a problémy hledá ve všem :nevim: Co jí třeba taky někdy pozvat? Všechno si v klidu vyříkat a pak třeba bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.2.16 14:43

Dříve jsme zvali i ji. Ale ona nikdy posezení nedělá, takže jsem přestala. Přišlo mi to vycurane, jen je nechávat zvát a vysedavat u druhých.
Navíc nemam potřebu se vídat s lidmi co si na vše stěžují.
Od zacatku ji vadi snad vše. Ze jezdí auta, hluk ze staveb atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
18.2.16 14:47
@Kalinka45 píše:
Dobrý večer,

žiji v satelitu na okraji obce.
Soužití s dalšími rodinami je víceméně dobre.
Až na jednu sousedku - typové generál, její manžel podpantofel.
Tato paní je ma přímá sousedka. Od zacatku se snaží zde zavádět a prosazovat svou pravdu.
Uvedu tedy několik příkladu. Ma psi (3) které venčí zásadně kolem našeho a jiných domu. Úklid ho*en žádný. Na jeji zahradu je nepustí.
Dále ma dítě, které vydáva zvuky k životu patřící.. Hlasite skřeky. Na zahradu jej opět nepustí, hraje si u našeho plotu, tudíž cele víkendy poslouchám cizi dítě. Věci jako stavební materiál ma uskladnen na obecním pozemku, i po upozorněni starosty obce, aby si jej každy odklidil na svůj pozemek. Pes stekaji pokud není doma hlasitě (asi radosti).
U nas ji vadi, ze máme v létě posezení s přáteli, kde ona slyší hlasy a jak se venku bavíme i přes zavřené okno… Ona nikoho na svou zahradu nezve, nechává se zvát pouze k jiným.
Nyní jsme měli oslavu s hudbou. Která byla hlasitá asi 20 minut. Jí se prý odráží a rezonuje v domě. Okno je situováno k nám.
Ovšem druhy den řešila, ze to nebylo poprvé (nebylo, oslavy u nás jsou) aj. ze chtějí spát, což chápu. Nechápu ale tak extrémní propustnost hluku.
Nejvíc mi ovšem vadí, ze ona též nedělá vše podle pravidel a druhé peskuje jak malé décka.
Prosím o názory.
Kde začíná a konci tolerance? :nevim: :nevim:

Příspěvek upraven 17.02.16 v 21:40

víš co mě na to napadá, nahrát několik hodin štěkot jejich psů a pak ho z repráku pouštět pěkně nahlas směrem k sousedce, že miluješ poslouchat tyhle zvuky, poslouchals je půl dne naživo a teď si to chceš pustit znova :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
18.2.16 15:02
@pohledzdruhestrany píše:
víš co mě na to napadá, nahrát několik hodin štěkot jejich psů a pak ho z repráku pouštět pěkně nahlas směrem k sousedce, že miluješ poslouchat tyhle zvuky, poslouchals je půl dne naživo a teď si to chceš pustit znova :lol:

8o jasně a u toho házet zvesela hovna přes plot. Kam ten svět spěje.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.2.16 15:35

Tak jistě by šlo si navzájem vyčítat a tak nejak si škodit.
Vyrikali jsme si to písemné v mailu.
Uvidíme co bude dal :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.2.16 15:49
@Kalinka45 píše:
Díky za názory. Chtěla jsem slyšet vice nezaujatých lidi.
Ona to má tak, ze na jeji zahradu proste zvířata a děti nepouští. Ma strach o trávník atd.
Dítě si hravá vice před domem což je u našeho plotu.
Vzdálenost mezi našemi domy je od okna k terase též tak 20-30metru. Proto nechápu to, ze jde vše tak šílené slyšet
Většina návštěv jsou další sousedé, jde o to, ze je mi velmi nepříjemné to jeji pozorování, komentování (ja vás viděla, ja vás slyšela…) a teď i výstup po mailu… :nevim:

Na druhou stranu - je její věc, co si pouští nebo nepouští na zahradu a těžko zakážeš dítěti, aby si hrálo před vaším domem. Na zbytek jí ale upozornit můžeš, že ti to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.2.16 17:03

Určitě je to věc každého.
S tim uplne souhlasím.
Ja se zde v městečku do nikoho nikdy nepletla a hledela si svého.
Vadi mi jeji přístup typu bude to tak a tak a omezte se a ja mužů vše…
To je to co mne vytaci. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.2.16 17:43
@Gina108 píše:
Na druhou stranu - je její věc, co si pouští nebo nepouští na zahradu a těžko zakážeš dítěti, aby si hrálo před vaším domem. Na zbytek jí ale upozornit můžeš, že ti to vadí.

Zakazovat nikomu rozhodne nic nechci. Chápu ze každy člověk ma jiné chování, názory, životní postoje -kor děti si hraji.. :dance: Štve me ta jednostranost.
Asi pocit, ze ona a jeji rodina nemůžou nikomu vadit v ničem.
Neustále upozorňování na vše okolo (auta, hluk, letadlo..)
Sledování kdo co kde… Řešení nesmyslu celého městečka při obchuzce se psi či dítětem..
Vyžadování pozornosti. Proste hrozná kráva 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.2.16 21:32

@Kalinka45 aha, tak s tím asi nic neuděláš, to je prostě povaha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...