Toxoplazmoza v těhotenství - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2220
23.12.13 15:06
@Poison Ivy píše:
www.toxoplasmoza.cz … paní doktorka je kapacita, obrať se na ni i s hodnotami :). Bude to dobré :).

Potvrzuji, paní dr. Geleneky, napiš jí (je zlatá, odpovídá:)), určitě tě uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
23.12.13 18:40

@marg a @Poison Ivy už jsem paní doktorce přes den psala a už mi i odpověděla, že se nemusím bát, že jsem toxu prodělala nejspíše už dávno a že teď ji rozhodně nemám! Tak já tu moji gyndařku asi zabiju, takhle mě děsit.. co já už se za dnešek nabrečela! Ale hlavně aby to bylo v pořádku, to je nejdůležitější..
Holčičky zlaté strašně moc Vám děkuju!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
23.12.13 20:27

@Michaela111 Perfektní, jsem moc ráda, zítra bude u vás dvojnásob veselý Ježíšek :)..

• Citovat
  • Upravit
206
24.12.13 11:15

@Poison Ivy děkuju!! To je pravda :). Taky přeju krásné Vánoce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.10.14 14:06

Toxo

Také jsem narazila na toxoplazmozu a to tak, že na aktuálně. cz, kde pravidelně sleduji Drtinovou, Veselovského. A u Veselovského byl evoluční biolog Jaroslav Flegr. Úžasné - věnuje se toxop. strašně dlouho a uznávají ho i američané. Fakt si to pusťte - hned jsem najela na vyhledávání toxo a našla i tuto diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.1.15 21:26

Holky, jsem v 12. TT. Dne výsledky na toxo pozitivni. Igm 24.6 AU/ml, igg 61.6 iu/ml. To, ze bych to prodělala v těhotenství, mi přijde nereálný. Máme doma sice kočku, ale od úplného začátku tehotentvi se o ni stara přítel. Syrového nic nejím, vše omyvam, porad dokola si myji ruce. Nyní to poslali na testy, kdy infekce proběhla. Bylo tu par holek, co si tím prošly, tak prosím o vas názor. První screening (genetika) úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.1.15 21:45

@Šári82 : ty hodnoty jsou docela vysoké, já mám taky pozitivní toxoplazmosu, ale hodnoty jsem mela fakt nízké, u jedné to bylo 4 a něco a druha byla ještě nižší, takže u me infekce proběhla hodně dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
7.1.15 22:03

Také jsem měla při prvním těhu pozitivní protilátky na toxo, naštěstí infekce proběhla před otěhotněním. Při druhém těhotenství - skončilo potratem a následovaly odběry krve, byly protilátky pořád i docela vysoké, následovalo „přehazování“ od jednoho dr k druhému - imunologie, alergologie, infekční, nikdo mi nedokázal na nic odpovědět… Až jsem našla na netu paní dr Gelenky, která mi vše vysvětlila - i rozklíčovala jednotlivé hodnoty látek, uklidnila, že protilátky budou pořád (u mě ještě i vliv onemocnění štítné žlázy), byla ochotna i napsat konsiliární zprávu a díky ní máme 13měsíční cácorku. Ostataní lékaři si nevěděli rady, nedoporučovali další těhotenství…
Rychle odpovídá i na položené dotazy na serveru http://toxoplasmoza.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.1.15 22:11

@Šári82
A nasadily ti atb? Ja jsem brala cele tehotenstvi Rovamycin a poslali mne na odber plodovky. Rika se ze je to nemoc z kocek, ale vesmes to neni pravda. Muze to byt jak syrove maso nebo spatne omyta zelenina. Jo a nemyslim si ze by jsi to chytla behem tehotenstvi, ja mela hodnoty vysi nez ty a v olomouci mi doktorka rekla ze podle tech hodnot to vypada ze jsem to chytla tesne pred tim nez jsem otehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.1.15 22:51

Nasadili mi rovamycin preventivně. S paní doktorkou v kontaktu jsem, ovšem bez dalšího vyšetření není schopna víc sdělit. Výsledky budou do týdne. Jsem z toho ale docela vystresovana, protože jsem si, nána, přečetla následky. Dost se uklidňuji tím, ze v těhotenství to proběhnout opravdu nemuselo. Hodnoty, které maji akutně nakažené jsou opravdu vyšší. díky moc za vase příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.1.15 10:48

@Šári82
Kazdopadne drzim palecky at to dobre dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.1.15 14:36

Děvčata, naprosto s vámi soucítím. Jsem aktuálně 23+6 tt, a mám toxu.od října kdy mi ji zjistili beru rovamycin, a zatím dle výsledků krve, genetiky je vše ok. Jezdím každé 2 týdny na kontrolu a každý měsíc zvlášť genetika. Moc se modlím, aby byl prcek v pořádku a zdraví. Veškeré výsledky a postupy řeší moje gynekoložka z Olomouce s dr. Geleneky z Prahya mě nezbývá nic jiného než jim věřit a doufat. Dle vše jsem měla toxu prodělat cca 3- 5 měsíců před těhotenstvím. Odběr plodovky nebyl nutný… Asi tak. Jestli máte otázky tak se klidně ptejte.Ty nervy jestli bude vše ok, jsou pořád, ale už to trochu polevilo, nic jiného se dělat nedá…čekat a doufat že mimi bude zdravé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.1.15 14:38

@Kecalka1 a vše s tvým mimi ok? četla jsem, že po porodu hlídají krev mimi atd…jestli se můžu teda tak zeptat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
9.1.15 15:09

@Petule24 Miminko je v poradku, dneska ma uz 9 mesicu :srdce: Byla jsem na odberu plodovky(dobrovolne). u porodu se bere krev z pupecniku na testy jestli kdykoliv i behem pokrocileho tehotenstvi se k nemu ta infekce neprenesla a na protilatky, akorat ze ja jim to u porodu jaksi zapomnela rict, tak ji brali druhy den z rucicky ma v tele jen protilatky ode mne. Jo a dva dny po propusteni z porodnice jsem s prckem sla do nemocnice k ocarovi preventivne jestli ma oci v poradku. Urcite sis precetla ze ta nemoc napada oci a mozek v tech horsich pripadech. Nastesti vsechno bylo OK. Plodovka, krev prcka i ocicka a nakonec i ja. :dance: Muzu te uklidnit jestli si tu mrchu chytla relativne davno pred otehotnenim tak miminko bude v poradku. K plodu se ta nemoc muze ale nemusi jen v pripade ze by jsi onemocnela behem tehotenstvi. Ani te neposilali na plodovku-me jo. Podle tech hodnot mi doktorka v olomouci rikala ze jsem to musela chytnout nekdy tesne pred otehotnenim a ze v Ostrave mne doktorka zbytecne stresuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
18.4.16 20:12

Ahoj, chci se zeptat, neříkal vám někomu infektolog, jak dlouho cca trvá infekční fáze toxoplazmozy? Já si zase vyčítám, že jsem neměla jíst tiramisu v cca druhém týdnu těhotenství (jenže ten den ráno mi vyšel negativní test, tak jsme to jednak neřešila - salmonela atd). Druhak jsem si myslela, že já toxu dávno musím mít a za třetí mě nenapadlo, že je i ve vejcích, vždyť slepice v drůbežárně žijou jen z atb, chudery…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí