Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky založila jsem skupinu pro termíny v květnu, kdyžtak řekněte, pošlu pozvánku ![]()
Zdravim vsechny po delsi odmlce. Dneska bych mela byt 7+4 a za tyden me ceka druha kontrola. Uz tyden jsem na PN, protoze trpim obrovskyma celodennima nevolnostma. Radovala jsem se predcasne, protoze jeste 14 dni zpatky mi nic nebylo, tak jsem si rikala, ze budu patrit mezi ty, co je jim v tehotenstvi dobre. Jsem schopna cely den jen lezet. Nejhorsi je ten hlad a zaroven nechut, protoze je jen minimum veci, ktery dokazu snist. Uz jsem zhubla 4 kg. Jediny, cim se uklidnuju, ze se v tele neco deje a ze uz jsem na vice mistech cetla, ze to znaci vyssi hladinu hcg. Snad to brzy prejde a ja budu fit. Jak jste na tom s nevolnosti vy?
A taky moc gratuluju vsem novym tehulkam ke dvema carkam
. Preju vsem zdrave a pohodove tehotenstvi bez ![]()
@Danca0804 ahoj..to ti vcelku i zavidim..aspon vis, ze je vse, jak ma. Jsem dnes 6+4. Od zacatku tehu me bolela prsa, tahalo me v podbrisku a byla jsem hrozne unavena, ale bylo mi dobre. Minuly tyden me zacala hrozne bolet hlava a mela jsem nechut k jidlu. Od vcera mi prijde jakoby vsechny priznaky vymizely
Minuly patek jsem byla u doktora v 5+6 a plod se srdickem jeste videt nebyl, ale pry to zatim odpovidalo vyvoji (gestacni vacek 11mm a zloutkovy vacek). Tak ja nevim, mam obavy, ale na kontrolu jdu az 26.9.
Ahoj holky:-) tak já mám za sebou první návštěvu lékaře:-) těhotenství potvrzeno a dnes jsem 7+0
už bylo vidět i srdíčko ![]()
Jinak mě začíná být taky pěkně nedobře-zatím teda jen takový ten pocit, kdy mám strašný hlad, ale jakmile si představím jídlo zvedá se mi kufřík:-( a bude asi hůř:-D…jediné, co mě teď stresuje je, že nemám sebemenší šanci se dostat za 14 dní na kontrolu:-( 25. září, kdy mám jediný den volna, tak má můj doktor jako na potvoru dovolenou a čtvrtky, které ordinuje, tak nemám v práci možnost záskoku:-( takže to vychází, že se k němu dostanu až 2. nebo 9. října, ale to je skoro měsíc od první návštěvy:-(nevím co s tím:-( máte s tímhle někdo zkušenosti? že jste se dostavily na kontrolu později než bylo v plánu? Já ten měsíc umřu strachy, jestli je vše ok:-( fakt začínám nesnášet svoji práci
11ti hodinové směny bez pauzy a volno mám jen když může moje brigádnice a ne kdy potřebuji já:-(
@michelle90 gratuluji k
takovou zkusenost nemam, ale pri prvnim tehu jsem byla na potvrzeni v 6+1..pak si me pozval za dva tydny, utz uz nedelal, jen me vysetril vnitrne a pak za dalsi dva tydny pouze na krev a utz delal az ve 13 tt. Takze ja u drivejsiho gyndare byla vubec na nervy 6 tydnu.
@sabinasa
Ono ale asi neni moc co zavidet, ted jsem byla akorat
. A neboj, byla bych v klidu, ten ted nejvic s miminkem potrebujete. Ty projevy se silene meni, jak se meni hladina vsech tech hormonu. Mne bolely vcera prsa dost a dneska nic, ale tomu uz neprikladam vahu. Kazdy den je to jinak. Zalezi i na psychice, spanku, s jakou naladou se clovek probouzi. Proc se vlastne upinat na to, ze by to nedopadlo, podivej, kolik zdravych deti pobiha vsude kolem. Musime myslet hlavne pozitivne, i kdyz nekdy nejaka ta obava do hlavy prijde. Ale vcas ji vyhnat zase pryc. Uzivej si, ze Ti nic moc neni
. Co bych za to dala, kdyby mi bylo dobre…