Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mishina1 juuuuu ja mela zatim jen fazoli ale jsem teprve 5+4 dnes
Holky a už jste to někomu řekly? Myslím teda kromě přítele/manžela… já jsem to chtěla říct o víkendu bráchovi a včera kamarádce, ale ani v jednom případě mi to prostě nešlo přes pusu
myslela jsem si, že až otěhotním, tak to budu chtít každýmu hned říct, ale místo toho se mi s tím zatím nechce nikomu svěřovat. Zítra jedeme na chatu s kamarádama a bude tam spousta alkoholu, budeme tam spát přes noc a vůbec nevím, co použiju za výmluvu ![]()
@kaya.ko My to zatim take nikomu nerekli..cekame, az na prvni velky ultrazvuk atd..a pokud bude vse v poradku, pak se pochlubime..
Jinak vymluva:Zanet mocaku a beres antibiotika. ![]()
@kaya.ko přesně tak - antibiotika nebo říct, žes to den před tim přehnala s alkoholem/vypila nějaký bolehlav a nemáš pomyšlení na pití ![]()
Jinak já to sdělila příteli a jednomu dobremu kamarádovi, protože mě nutil jít na bar na panáka. Rodiče to zatím neví, chci počkat až skončí trimestr…ale je těžké se pochlubit každým na potkání ![]()
@kaya.ko píše:
Holky a už jste to někomu řekly? Myslím teda kromě přítele/manžela… já jsem to chtěla říct o víkendu bráchovi a včera kamarádce, ale ani v jednom případě mi to prostě nešlo přes pusumyslela jsem si, že až otěhotním, tak to budu chtít každýmu hned říct, ale místo toho se mi s tím zatím nechce nikomu svěřovat. Zítra jedeme na chatu s kamarádama a bude tam spousta alkoholu, budeme tam spát přes noc a vůbec nevím, co použiju za výmluvu
@Nikyna77 píše:
@kaya.ko My to zatim take nikomu nerekli..cekame, az na prvni velky ultrazvuk atd..a pokud bude vse v poradku, pak se pochlubime..Jinak vymluva:Zanet mocaku a beres antibiotika.
Přesně
já náhodou nedávno atb na močák měla. V sobotu taky jedem na oslavu, takže mám alespoň výmluvu, že mi nezabraly a beru nové.
Akorát jak mi někdo uvěří, že jsem přestala i kouřit
,to nevím ![]()
@MatuRa
mam to same
take jsem prestala kourit a vymluva:to byla sazka s kamaradkou.
A v kolikatem jsi?
@Nikyna77 píše:
@MatuRa![]()
![]()
mam to same
take jsem prestala kourit a vymluva:to byla sazka s kamaradkou.
![]()
A v kolikatem jsi?
Ono se tomu těžko věří no, že přestávám jen tak, když jsem kouřila docela dost
Jsem úplně na začátku - 5tt
v pondělí jsem si dělala test a ve středu jsem byla u doktora, tak se zatim z toho tak vzpamatovávám
a ty?
@Femme7 Podle těhu kalkulačky na netu 8+3 na 1. vyšetření od lékaře ještě čekám, takže uvidíme jak to přesně bude.
@Danlea Ano čekání je to pekelné naštěstí už „jen“ týden. Kdybych mohla taky to nějak urychlim, ale tim že mi bývá zle od žaludku (zatim bez zvracení - musim zaklepat), jsem furt unavená a přecitlivělá. Tak si řikam že se určitě vše vyvíjí jak má a tim že si počkam aspoň mam jistotu že bude krásně vidět a uslyšim srdíčko.
Jinak všem těhulkám gratuluji a přeji pohodové těhotenství a zdravá miminka ![]()
@Mikaela2018 Tak to je radost i starost
my naštěstí ještě nikomu neplatili zálohy, ale už bylo spoustu věcí zařízených. Teď zvažujeme, zda udělat svatbu rok po porodu anebo to pojmout jako hurá akci a vzít se ještě letos. Nechtěla jsem se vdávat těhotná, ale taky jsem chtěla rodit se stejným příjmením a přivézt mimčo do úplně rodiny.. Jak to budete řešit vy?
@kaya.ko Já to partnerovi oznamila hned po udělani testu s vyvalenýma nevěřícíma očima a v šoku. Byl stejně v šoku jako já
moji rodině jsme to sdělili o dva dny pozdeji.. A to jen proto, že jsme museli. Rodina nás pozvala na kafe a měli jsme na zimu koupit letenky do Thajska. Tak jsme jim oznámili, že do toho Thajska neletime a svatbu příští rok taky rusime. Všichni cuceli a nechápali. Mysleli si, že se s přítelem rozcházíme
nemohli jsme to tak nechat, tak jsme oznámili, že čekáme miminko. Ženské brečeli a chlapi slavili
![]()
@kaya.ko Já už jsem to nevydržela a řekla jsem to našim a bráchovi. Hodilo se to protože jsme slavili moje a přítelovo narozeniny tak jsme se pochlubili společnym dárečkem. A když to ví moji rodiče tak přítel chtěl aby se to řeklo i jeho mamince. A taky moje nejlepší kamarádka to ví před ní nedokážu držet jazyk za zuby
takže už to ví asi lidí dost ![]()
@leniiisek5 Řešíte s partnerem svatbu? My jsme zasnoubeni 3měsíce a svatba téměř naplánována a teď nám to mimco celkem narušilo, tak nevím jestli se svatbou počkat po porodu anebo ji rychle zorganizovat ještě letos..jak to řešíte vy?