Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky já právě teď jsem cítila takové krásné šimrání v břiše, nikdy jsem nic takového necítila. Takže asi dneska poprvé se ozvalo mimi
je to krásný pocit
. Sedím v kanceláři a usmívám se jako blázen
![]()
@venmar Super, to simrani citim uz asi 2 tydny.Ted uz denne. Takze to i u tebe bude cim dal casteji. Uzivej si to krasne simrani, az to budou kopance, tak budem nadavat ![]()
@venmar je gratuluju
taky se s každým pohybem usmívám jak blázen takže chápu
občas jsem jediná usmívající se osoba v MHD ![]()
Ahoj holky, mohu sa k vám pridať? TP mám 20.11. od minulého týždňa cítim pohyby alebo také jemne štuchnutia, je to skvelé, len keď chcem aby to cítil aj drahy tak hrá mrtvu rybičku
kde budete rodiť?
@Luna Lovegood vítej, to záleží na okolnostech buď Praha nebo Benešov.
Ja som sa zaregistrovala práve u Apolinára a začínam mať pocit, že som neurobila uplne správne, máte niekto skusenosť? Počula som že mimčo berú hneď po porode dať „dopiecť“ a že partner nemože byť svami pri tej druhej fáze porodnej…je to pravda?
@Luna Lovegood I kdyby mimčo kopalo, ještě to neznamená, že ho ucítí i partner, tak si z toho nic nedělej:) Já to dnes chtěla ukázat svojemu, dal mi ruku na břicho a říkám mu- teď krásně kope, cítíš to? a on vůbec
Tak nevím. Asi to vnímám jinak, když to cítím uvnitř, aspoň můj si bude muset chvíli počkat, až to bude zvenku poznat víc ![]()
@venmar že je to krásný pocit?
neboj, odteď to budeš cítit čím dál častěji:)
@Luna Lovegood sestra měla s sebou manžela celou dobu porodu(rodila od příjezdu za hodinu ) a nebyl problém, švagrovou hrozně dlouho trápili a až když malému začali padat ozvy tak šla na sekci
rodila od pátku do sobotní půlnoci a to bez změny v otevírání se…
Ešte mám jednu otázočku, alebo skor mám ich milion, dáva vám doktor fotky automaticky? alebo jak prebieha vaša navšteva u lekára, lebo ja mám pocit - som v tom prvý krát ale, že ma chce poslať domov čo najskor, na ultrazvuk sa pozerá tak 5 sekund, musela som ju poprosiť o fotku na čo bola uplne ne najštastnejšia a povedala, že fotky už nedávaju lebo mimčo je moc velke ( what???
) dalej ho ani nemerala len odhadla ze 20 cm a o určení pohlavia už vobec, krpánik bol otočený chrbtom chjaj som neštastná, lebo som si zaplatila nadštandard v GynMedicu s tým, že budú komunikatívni a všetko mi vysvetlia ukážu a budem mať ultrazvukový album
zatim mam 3× fazule
jakú máte skúsenosť?
@Luna Lovegood ahoj, mne doktor nedela ultrazvuk vubec. Uz jsme to tady s holkama resily. Naposled mi ho delal nekdy v 9.tt a od te doby ne. Kamoska k tomu samemu doktorovi chodila taky a rikala, ze to tak mela taky. Ultrazvuk v 9.tt a pak az nekdy v 7.mesici. Takze fotku mam z 9.tt pak z 1.screeningu a pak teda jeste jednu z 15.tt ale to jen kvuli krvaceni a navsteve nemocnice. Jinak bych ji nemela. Takze na dalsi fotku a na urceni pohlavi si musim pockat az za 14.dnu na 2.screening.
Taky o 2 týždne na 2.screeningu, a to som sa nevedela dneška dočkať že mi to oznámi, netuším prečo tí lekári neberú ako samozrejmosť fakt, že chceme vedieť čo najviac informácii a komunikácia je doležitá… ![]()
@Luna Lovegood No, pokud máš zaplacen nadstandart, měla bys tam mít asi i uvedeno, co ten nadstandart jako takový obsahuje a pak si žádat svá práva. Jinak spousta doktorů nedělá UTZ vůbec. Můj třeba ano, ale má o ničem ultrazvuk, takže po něm foto ai nechci, není toho moc vidět. Když jsem foto chtěla, dal mi ho bez problémů a zdarma. A pak mám fotky z 1.screeningu. nějak ani víc asi nepotřebuju, je to sice hezké to mít doma, ale alba si je dávat nebudu
Ale kdybys foto chtěla, určitě by ti ho měla udělat. Třeba se jí mimčo nevejde celé na monitor, ale na tom snad nezáleží, když foto chceš i tak:)