Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@sofie_13579 Tyjo, tak to je trochu peklicko.. to je mi te dost lito. Verim, ze je to “obdobi” a ze Emma bude na hristi ok, ale taky nevim co bych ted jinyho delala nez obrazela hriste. Doma mi dite knoura a vzteka se, ale venku je spokojeny. Starsi taky. Casto chodime domu az v 18h rovnou na veceri.. Jako Mikes je na hristi taky trochu narocnej - casto mi ze hriste zdrha a fakt by odesel, nejlepe k silnici. Bavi ho klouzacka, to ho musim jeste jistit, kolotoc, houpacka.. ale taky uz si jen lozi po piskovisti, hraje s autama, zkousi babovky..
@Bjetuš jo, měla by k tomu byt v Praze vyřízená prukazka, ale to nikdo nekontroluje a nevím ani, ze by někdo nějakou maminku někdo kontroloval. Jak revizor vidí maminku s kočárkem, tak nekontroluje. Však taky co by tím získal? Dyť vidí, ze má malé dítě… tak dohadovat se ještě o nějaké prukazce…
My chodíme ven dopoledne i odpoledne. Doma to Huga taky moc nebaví a knoura a vzteká se. Venku je hodnej, ať už v kočárku nebo když spolu ťapeme za ručku. Já toho teď už ale moc neujdu a hlavně furt chodím čůrat 😁 jinak bych s nim byla venku cely den. Ale jsem už absolutně neobratná a dělá mi problém se k nemu shýbnout i na odrazedle. Takže hold musím pretrpet i to, byt s uknouranym Hugem doma. Pak to řeším, ze si k nemu lehnu bud ke knížce nebo nějaké skládačce a snažím se ho zabavit ![]()
@Bjetus - Ano Ano to máš úplnou pravdu U nás už je to ale peklíčko delší dobu ovšem to co vyvádí ted je horor… už i z jestli byly takové jemné náznaky že je tam taková lehce nestandartních…chuva je z ni chudák už taky asi dost vyřízená ale tak zase to za to bere peníze takže to asi ve zdraví nějakou dobu ještě přežije
Nicméně že by venkovní pobyt byl s Emmou procházka rozkvetlou zahradou, no tak to asi ještě hodně dlouho nebude
![]()
Marecka to doma taky nebaví, ale ani v kočárku a v autě…venku jen za ruku, takže vymyslime různý program, stridame hernu, zahradu, cvičení, hřiště, návštěvy ![]()
@Janinac23 no jako asi musis stále, abys mohla prokázat vek, kdyby te někdo chtěl zkontrolovat. Ale už nemusí být papírová ale můžeš ji mít vyrizenou on-line. Takže ja to mám nahrané na své platební karte kterou mám vzdycky u sebe (nebo v telefonu) a tam mám malou nahranou kdyby někdo chtěl kontrolovat kolik ji je. A rodině sem dala qr kod který mají v telefonu když jedou s malou oni a někdo je kontroloval. Jak bylo zmíněno, tak sem neviděla nikdy ze by kontrolovali ženskou s kočárkem ale zas když už jedes s větším dítětem tak si to dovedu představit ze té někdo zkontroluje. My už třeba kočár vůbec nepouzivame takže to vyřízené mám kdyby náhodou.
Co se tyče hřiště tak teda máme v okolí všechny které sou oplocene takže je fajn ze nikam nezdrha
jinak myslím ze by taky vzala roha
ale už si hrozné vyhraje na pisku a s ostatnima deckama takže už to začíná být zábava ze si člověk sedne a nemusí být pořad jak na perkach ![]()
Palicak je teda po mne takže ta domluva s ni je někdy hooodne náročná
![]()
@kambalaka no je to drahý (a ty starý kolekce jsou kvalitnější, jenže od vel. 80+ mám problém sehnat neflekaté za dobrou cenu, lindex se prodává i nošený za cenu nového
)
ale prostě je to moje jediná radost, za nic jiného neutrácím
ježky taky máme, jen mě štve to triko k tomu, je věčně jak přetržený králík ![]()
Už se těším na sourozenecké fotky malých ježečku
červen už je za rohem tyjo
@TerezkaSt píše:
@Martii6 a kde to je - ty jsi z CB jestli se dobre pamatuji?Tyjo holky vcera jsem byla v prg a pry ma (kdokoli i neprazak/cizinec) jizdu mhd jako doprovod ditete do 3let zdarma. To je skvele. Nema to CB taky nahodou? Kupuji listky jak diva.
Ahoj, jsem z ČB, ale usadili jsme se po sttudiích v Brně, mam vystudovano VFU a v Brně jsme spoko, jen to máme do rodné hroudy daleko
V Brně máme taky zadarmo nějak, jen já stejnak tu šalinkartu mám, když platíme odpad, je to velmi levné na rok
Ale když jedu s Káťou, tak nikdy mě nekontroluji, což mě stve, máme za to body
které pak můžeme uplatnit do soutěže
@motivi to ti závidím, Káťa je stydlivá, rozvážná a jen kouká na ostatní a nechá si vše vzít
ale děti má moc ráda, vždy se těší ven a na plavání.
Naštěstí ani nikam neutíká, což jsem ráda, pořád se mě snaží chytat a za ruku…snad jí to vydrží.
Doma je to ale jiná. To je ukrutně vzteklá potovora. A moc dobře rozumí. Když CHCE. Když ne, tak to „zakecává“ ![]()
@Martii6 já teď poradně nevím, jak Huga oblékat a co kupovat. Nosí stále bodýčka, mám už i par letních triček, ale nevim, jestli je vůbec unosime a nebudou lepší furt ty bodýčka. Koupila jsem mu na léto od Lindexu letní pyžamka vel 86, protože 80 mi přijde, ze už má taktak, ale začali to šít nějak divně v příšerně velkých velikostech, ze mu to asi bude až za rok 🙈 tepláčky mu z Lindexu teď nekupuju vůbec, protože je má hned prodřený - škoda peněz. Navic teď ty vzory Lindex se mi moc nelíbí, dřív byly hezčí, navíc ta cena, jak ty bodýčka všechny o stovku podražili a ještě snížili na kvalitě… no nic moc
@kambalaka nám babička koupila pyzama z Lindexu 92 a nosí je
jako má je větší, ale nic hrozného
, ale ja bych to nekoupila, to je drahy..porad máme spíše Lidl nebo Tesco, hm případně..
a teď jsem brala od známe po synovi
Už baští vaše děti sami? Hugo sám teda nejí vůbec a ani nemá snahu. Chce furt krmit 😁 jediné, co si vezme sám do ruky je sušenka nebo křupka. Ale jako ze by se zkusil naobedvat nebo naveceret sám, tak to ani omylem. Ta lžička ho vůbec nezajímá, jen otevírá pusu a “mámo, krm mě”. A když mu nakrajim na talirek na kostičky chlebik nebo rohlík, tak mu ty kostičky taky dávám do pusy. Sám si to vůbec nebere. Maximálně vezme cely talirek a vyklopí ho na zem 😁
@kambalaka Mareček občas, teda on chce, ale děla bordel..takže ho radši krmim
ale nemá problém si vzít cokoliv do ruky nebo i lžičku, ale dává ji tam obráceně ![]()
@Martii6 Joo já myslím ze se ty období u těch děti hrozné střídají. Když sme byly na pisku třeba 3 měsíce zpět tak furt chtěla brat ty věci co si s nema hrál někdo jiný, teď už to nedělá a hraje si sama. Měsíc zpět sem taky s ni chodila za ruku a teď už ji nezajimam ![]()
Co se tyče oblékání - já teda dávám body s dlouhým ale když už je takhle tepleji tak má normálně tricka s krátkým, body s krátkým vůbec nedavam. Jediné do čeho mi nevadí dat peníze co se tyče oblečení, tak sou kvalitní boty a par věci z merino vlny aby se nepotila. Takže to dávám když někam jedem autem, nebo když je takové divne počasí, ze chvíli zima když fouka, chvíli teplo, tak ji dam to, ať ji nemusím pořad oblikat a vyslikat. Jinak nejsem ochotna platit moc jenom za značku no, takže ff, lidl, obyčejný věci na Písek z pepca, spoustu věci mám z Vinted kde to pak i prodam.
Co se tyče jídla, tak u nás ji malá sama. Jasné sou věci se kteryma ji pomáhám- třeba polevka, ale jinak ji sama. My sme jeli hodne blw takže na začátku sice bordel neustále, ale myslím si ze to hrozne pomohlo té motorice a samostatnosti, protože sama ji fakt třeba od roka/13 měsíců, a teď už nalozim, dělám si věci co potrebuju a ona se obslouží sama.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat