Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jo a prý italská kuchyně být může 😁 krémové rizoto s rukolou a prosciuttem 😋 a padla celá miska 😁 dneska vařil tatínek 🙂
@kajka kajka určitě s tím souhlasím ze to je o vyspělosti. nesouhlasím s tvrzením ze to je o sikovnosti. A taky si myslím ze to je často hodně o pohodlnosti rodičů. Věřím ze si některý děti ze dne na den začnou plinu sundavat a začnou na nocnik nebo záchod ale taky vidím v okolí dost decek co ve 3 letech pořad plinu mají a pak slyšíš jak rodič řekne ze se děcko dvakrát pocuralo a nehodlá furt prat nebo mýt louzicky po baráku tak to neřeší, protože dat plinu je proste pohodlnější a nema to nic společného s tím ze není pripravene.
Já žádný tlak z okolí necítím, ani by mě nenapadlo se někoho ptát nebo hodnotit, to je každého věc.
Ja sem byla bez plen v 10 m přes den a rozhodne mě nikdo doma netriskal, jen mi proste mokrá plena byla asi nepříjemná.
Naše malá si už cca mesic “řekne” /dá najevo ze bude curat takže sme na nocnik začali dávat. Jasné ze není schopna zadržet moč jako my ještě, vědomě ovladani sverace jeste není, ale je schopna říct ze se ji chce. Když si řekne, tak ji na nocnik dáme. Posledni asi 2 týdny je doma přes den bez pliny a davame na spaní, když jdeme ven nebo někam jedeme autem, noc. Někdy to nestihneme, tak to holt premachnu v ruce, zem utru, nijak me to neobtěžuje. Je spokojenější bez.
Některým deckam to je asi holt víc neprijemne tak začnou dřív, někdo je větší pohodar a nikam nespěchá a je to tak naprosto ok
@kambalaka píše: …Uchlacholit, nabídnout vodu nebo caj a když nechce, tak udyndat a položit do postýlky. Týden to byl mazec. Byla jsem s nim vzhůru 2-3 hodiny v noci. Ale po týdnu to pochopil a přestal se na něj budit. Vodu ani caj v noci nechtel. Má mléko večer a pak ráno po probuzení. Hlavně pokud se rozhodneš, že se do toho pustíš, pak NESMÍŠ za žádnou cenu polevit a dotáhnout to do konce. Jinak bude vědět, že si to mléko vyřve.
My to zkoušeli, ale ona třeba ani neplaká, ale dokud ho nedostane neusla. Prostě se vzbudila, knourala (nekdy plakala) nekdy vysmátá a byla vzhůru až do rána…Zkoušeli jsme týden nedat. Nikdo se nevyspal.
Večer, před spaním jsem dávala ale asi tak od 11m blok, nechce, nebude to pít… no tak zacala dostavat normalní večeře, případně kaše na noc (bala jsem se aby ji nebolelo bříško) a dobrý. A nebudí se teda pravidelně, třeba 2-3× týdně…má ho tedy 1-2× denně, nekdy ani to ne, někdy prostě nechce a to kupujeme kendamil a ten teď pěkně podražil „vylepšenou“ recepturou…škoda že se nedá sehnat v něm. DMku
@Petrussee píše:
@Martii6 s Mareckem je problém, ze placa blbosti a pak nechce to normální, takže je většinou bez večeři, takže má mléko v noci dvakrát..kolem 9 a kolem 3 ránojsem rada, ze si dá alespoň něco, ale dá 2× 200ml přes noc..ale řešíme to, musíme omezit kraviny a ať ji ty větší jídla a v noci to jedno budeme muset taky odbourat, zeptám se doktorky
, ale můžou to byt i zuby, tak třeba jist nechce nebo je to období u těch děti člověk neji, ale kdyby měly hlad, tak si daji si vždycky říkám
My „blbinky“ nedáváme, když nepapá
Vetšinou snídaně (domácí vafle, vajko, toast, líbance, mlíčko, jogurt) pak ovoce nebo jogurt na sváču, oběd vetšinou neklapne… pak po spánku pokus o oběd, neklapne… tak má pak až večeři bud polévku nebo kaši. Mlíko mi nechce do postýlky. Celkově má UM 1× někdy 2× denně.
Ale zuby jsou asi taky trochu příčina. Ale furt ty špičáky nevidím.
Ale my s drahoušem nemůžeme prasit nic. Protože to ona hned chce. Takže je asi i trochu vybíravá ![]()
Já bych chtěla zkusit nočník už toto léto, o víkendu ho chceme koupit, protože co bobek, to scéna, že tam je. Prostě plaká, že tam ma hovínko…ale dávám tomu tak 50:50 protože je ještě malá. Takové ty řeči „už sedí, uč ji nanočník“ nebo „ty už si v roce a pul byla bez plen“ mi přijdou docela zcestné.
Do školky mi prosincovou asi jen tak nevezmou, tak není kam spěchat
abych ji neudělala blok
A koukám, že hodně z vás má pejsky, my jsme teda milovníci kočiček. Máme 3, měli jsme 4, ale kocour šel do světa, protože po porodu začal Strašně moc žárlit a šlo to s ním z kopce
tak jsme mu našli nový domov, kde je snad spokojenější…
Máme dvě mainske mývalí a jednu malou krysu
Káťa je zbožňuje, oni ji zbožňují o dost méně ![]()
@Bjetuš ale jo fakt se ji zeptej, ale sama rika, ze to byla spis vyjimka a velka vyhra a ze se mnou opravdu hodne pracovala chte nechte. Stacilo se poradne vycurat po flasce v noci, pak jendou v noci na vzbuzeni a pak az rano. Emilka ma treba taky rano plenu suchou kdyz ji to menim az uplne pred spanim. Takze samozrejme uz to mama na ni zkousela, ale ona na nocniku sedet nechce. U mne slo taky o to, to rika sama mama, ze muj starsi bracha se prave hodne dlouho pocuraval i pres den (ale to bylo psychicke bohuzel) a mama mu to davala dost sezrat a mne se to tim hrozne eklovalo. Z toho opet vypyva, ze kazde dite je jine a to vime. To si uplne pamatuji, jak jsem se vzdycky snazila napravit co u neho uchazelo, on nejdedl maso - ja ho milovala a dojidala, on nerad utiral nadobi - ja jo on myl, on nerad vytiral tak zametal. Takze jsme se skvele doplnovaly.
No já už nočník zkouším, už se mi do něj párkrát vyčurala. Ale bobek to ne 😅 věťsinou když jí nandám plínu, tak za pár minut přebaluju 🤣 @kambalaka psíka je mi moc líto, hlavně ať je brzy v pořádku ❤️ jsou to starosti viď. Máme bostonskou teriérku a někdy je to mazec 😅
No tak můj syn byl do roka a půl bez plen a ve 4 letech se začal každou noc počůrávat(zjistilo se, že má špatný moč. měchýř a bral léky do 10 let)
Dcerka byla taky brzo bez plínek. No a Anička prostě nechce o nočníku ani slyšet. Už to zkouším od podzimu a nic. Teď jsem objednala redukci na Wc a zkusím to.
Máme výhodu, že v létě může běhat na zahradě nahatá, tak třeba to půjde. Chtěla bych jí dávat do školky 2024 už od září, pokud jí vezmou. A u nás berou jen bez plínky a dudlíku.
@Petrussee My jsme 9 den po MMR. Včera večer měl horečku přes 38, dala jsem Nurofen a od té doby nic
Tak nevím, jestli to byla jako ta reakce nebo něco jiného
Snad už nás pak čeká jen ta nepovinná a bude chvíli klid od očkování. Jinak jsme dotazník už odevzdali, ale doktorka k tomu nic moc neřekla… Cosi tam dopsala a založila ho do karty
Holky, tak my jsme snad z nejhoršího venku, poslední dny fakt peklo, no škoda popisovat. Já doberu antibiotika a bude snad na delší dobu konečně dobre ![]()
Jak vy se máte? A co ty naše tehule tady, jak je? Kambalaka a ještě někdo byl ne?
@Janinac23 já jsem pořád 2v1, ale už jedu poslední měsíc a je to teda fuška, kdybych porodila třeba do 14ti dnů, vůbec bych se nezlobila.
@kambalaka vypadas supr, pripada ti ze jsi „jina“ nez v tehu s chlapeckem? jak se ma pejsek?
@kambalaka teda, tobě to sekne! Mas pořádně bříško, ale pořád takové to pěkné.
@TerezkaSt @Janinac23 díky holky, no mám strašně tlustý nohy a manzel už se mnou odmítá sexovat 😁 takže jestli mi něco v těhotenství chybí, tak sex 😁 prej až se po porodu dostanu zase do formy, protože velrybky ho teda vůbec neberou 🙈 😁
Pejsek - snad dobrý no… rány čistíme, začátkem týdne jdeme na kontrolu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat