Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee jo kuličky s mlékem 😁 labužník 😁 Hugo má pořád po probuzení mléko do lahvičky. Prostě ho furt vyžaduje a já nemám důvod mu dávat něco jiného - i pro mě je to rychlé. No s když pak vstaneme a jdeme kolem té 7:30 - 8:00 snídat s manželem, tak Hugovi nakrajim buď nějaké ovoce, chlebik nebo dam kapsicku nebo tyčinku. No a pak má dřívější oběd a jde spinkat. odpoledne většinou Termix s nějaké ovoce a večer podle toho, co uvařím. Dneska měl pórkovo-bramborovou polévku a před spaním ještě mléko. Kdybych mu dávala křupky a sušenky, tak mi to normální jídlo jist nebude.
@Petrussee Anička má všechno co chce. Ráno třeba monte, buchtu,termix.Pak během dopoledne to co mě napadne, někdy i křupky, kokinko
Někdy ovoce.Ona jí všechno. Pokud dá babička lízátko, nechám jí to.Dnes měla na oběd svíčkovou, odpoledne meloun, křupky, pak ujídala řízek a od manžela krtkův dort.Ale protože nemá zadek, tak všechno vyběhá.
@Ráďa 25 když já na to koukám ze své profese - nutriční terapeuta - já se mu snažím ten jidelnicek poskládá v ten den tak, aby mu nic nechybělo 😁 je to každého věc, čím si krmí své dítě, nemám proti tomu vůbec nic. Ale já jsem hold taková posedlá tou výživou a prostě křupky když už, tak po večeři třeba 2 😁 nebo sušenku fakt když už není zbytí 😁 prostě moje a Hugísek jídla vypadají nějak takto 😁 (místo flank steaku, co jsem měla já, dostal lososa) a ten rohlík s lucinou, sýrem a rajcatkem je fakt už nestíhačka a tím se vůbec nikde nechlubím 😁
@kambalaka píše:
@Ráďa 25 když já na to koukám ze své profese - nutriční terapeuta - já se mu snažím ten jidelnicek poskládá v ten den tak, aby mu nic nechybělo 😁 je to každého věc, čím si krmí své dítě, nemám proti tomu vůbec nic. Ale já jsem hold taková posedlá tou výživou a prostě křupky když už, tak po večeři třeba 2 😁 nebo sušenku fakt když už není zbytí 😁 prostě moje a Hugísek jídla vypadají nějak takto 😁 (místo flank steaku, co jsem měla já, dostal lososa) a ten rohlík s lucinou, sýrem a rajcatkem je fakt už nestíhačka a tím se vůbec nikde nechlubím 😁
A ještě mi tam nezapadá ten termix co se tyče výživy teda
to asi zlata Lučina ![]()
@kambalaka A toho Brumíka mu třeba dáváš nebo to vzal tobě?
Nám totiž každý nosí Brumíky.. Už jich máme plnou skříň
Ale mně osobně to hrozně nechutná, tak ho Maty ještě nikdy neměl. Asi složením to taky nebude nic moc. Já se teda taky snažím, aby jedl vyváženě, ale už má občas i nějaké kokino. Má rád třeba ty ovocné tyčinky od Hippu. Jo a rohlíky má taky občas. Akorát mi je nesní namazané ![]()
@motivi heled, ten termix nemá až tak hrozné složení. Jo, je tam cukr, ale ale žádné náhražky. Je to takový tvarohový dezert, je tam plnotucne mléko, žádný palmový tuk… a bílé jogurty mi už nechce. Takže když do nej chci dostat nějaký mléčný výrobek, tak mu dam termix, který má rád 🙂
@wendelina30 Jo a ten Brumík… dneska ho měl poprvé a mám ho schovanýho už od Velikonoc - nějaká spešl velikonoční edice, která taky neměla spatne složení. Byla tam čokoláda, žádný palmový olej. Tak aspoň, že tak. Normálně mu radši něco upeču.
@wendelina30 Mareček dostal jednoho, moc to ani nejedl, mě přijde teda brutálně sladký, nám to naštěstí nikdo nedává, nechci dávat ani čokolády, bonbóny a lizatka..ale má ty dětské sušenky, Krupky..ale teda dostava svatecne tu horalku
, ale ne celou, dávám mu kousek, když je krize
@kambalaka My máme ty první Brumíky už od Mikuláše, pak další taky dostal na Velikonoce a některé tak průběžně během roku
![]()
@Petrussee Já si otevřela jahodového a bylo to příšerně přeslazené. Čokoládu ani lízátko jsme zatím nedostali
Už se mi taky stalo, že jsem ho na návštěvě chvíli spustila z očí a už se ládoval brambůrkama
![]()
@kambalaka @Petrussee to s tema vlaskama jsem slysela uz od vic maminek. Manzeluv otec to dela s manzelcinyma vlasama i ve strednich letech
Bart o me vlasy zajem nema, ale hladi me casto po ruce. Rekla bych, ze je to tim, ze se mnou nikdy nespaval, smrdla si takhle svyho muchlaka
@kambalaka jojo mne to jen přišlo úsměvné u toho steaku a lososa - bum termix
má suoer základ co se tyče jídla ![]()
Naše malá je popelnice a co nechci aby jedla Tak se musíme schovat jinak to chce taky
na hlavní jídla má vesmes co my a na svačiny jogurt, kefir, chia pudink, vločky, ovoce buď čerstvé nebo na cestě mám lyo ovoce. A nějaké krupky máme taky na cesty. Vyloženě sladkosti nevedeme vůbec, samozřejmě prababicky mají tendenci koupit různé sladkosti pro děti ale to vždycky řeknu ať radši koupi kybl jogurtu ksyz ji chtějí udělat radost, ze sladkosti ji stejně nedam
to radši když je domácí buchta nebo tak když sme na návštěvě tak si dá kousek ale úplně ji to nejede.
Nehrotim to úplně, beru to tak 80:20 proste. Sme zvykli doma jist zdrave a vyvážené ale to neznamená ze si nedáme burger a hranolky. Takže myslím ze je důležitý aby měli ty decka základ z domu a věděli ze se ji “opravdový” jídlo a ne jen sladkosti. To vidím ve svém okolí dost ze se decka cpou sladkostma a bramburkama a chocapicem místo každého jídla a teda těch obézních děti sou mraky. Fakt si nepomatuju ze svého dětství ze by jich bylo tolik no ![]()
Jinak co se jidelnicku tyce u nas se jede porad tak nejak zdrave. My jsme s manzelem oba tlusti a tak Barta na sladke nezvykame. Kdyz treba babicka neco upece, tak mu nabidne, ale da si par sousticek a uz nechce. Sladke piti se mu hnusi, maximalne si da sem tam krupku, obcas se napije mixovaneho ovoce, lizne si zmrzliny, sni kornoutek od znrzliny, ale neni po tom lacny vubec. Ze bychom mu nabizeli sladkosti, to vubec. Babicka mu jednou koupila Brumika a snedl ho manzel. U Barta uspech nemel naprosto vubec.
Uprimne to delame i kvuli zubum. Mame kolem sebe nejake deti, ktere musely kvuli sladkostem a znicenym zubum i pres cisteni dvakrat denne do celkove narkozy a opravy chrupu. ![]()
Jestli Bart po necem vylozene ujizdi, je to Sunar
. Kdyz ma potrebu, je schopen udelat neskutecnou scenu, kdyz ho nedostane. Pije stale tak dvojnasobek doporucene denni davky na krabici pro svuj vek.
@kajka kajka heled, mléčné výrobky nebo mléko děti potřebují a nedá se plošně říct, kolik které dítě potřebuje. Já jsem toho názoru, že tělo si rekne. Můj Hugo taky. Když mi k obědu sní jen 2-3 lžičky a dělá u toho scény a brečí, tak mu udělám kaši s Bebou do lahve a to nikdy neodmítne. Stejně tak, jako Beba mléko do lahvičky. A přes den mu ho budu dávat tak dlouho, jak si ho bude přát. Nemám důvod mu ho brát. Chutná mu, uklidní ho to, má v sobě spoustu vitamínů… už jsem objednavala z lékárny hexapack Beby 4 😁
Hugovi křupky moc nejedou. Sní maximálně 2-3 a konec. Zato ovoce (mango, banán) miluje a pak ty ovocné tyčinky stejně jako u @wendelina30. Akorát já teda nekupuju od Hippu, ale z DM nebo Rossmanna - stejné složení a o 1/3 nižší cena.
O Brumikovi jsem si kdysi precetla, ze je to jedna z nejvetsich prasaren pro deti (hlavne protoze je propagovanej jako zdrava svacinka), takze ten nam domu nesmi
Ale peceme si domaci brumiky
My teda mame zavedeny, ze se poradne snida, obedva a veceri a mezi tim svacinky podle hladu - ovoce, co upecu, jogurty, ale i krupky a “zdravy” susenky. Ted byvame cely odpoledne venku, tak holt beru tyhle prakticky veci. Starsiho jsem poctive odmala ucila, ze kdyz nedojedl obed, nedostal nic dobryho. Kdyz to bylo jidlo, ktery slo ohrat, tak jsem ho nechala a on pak prisel, jestli si ten obed muze dojist a dat sváču ![]()
@kambalaka Taky kupuju ty ovocny tycky v DMku - ma je porad rad i ten muj sestiletak
ale ted maj u nas vypadek a uz dva tydny tam jsou prazdny regaly!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat