TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
16.5.23 19:41

@Ráďa 25 taky jsem uvažovala, že si na dítě pořídím vodítko 😁

Jinak Hugíno si dneska hodinku přispal - vstaval v 6:15 ráno. Já jsem teda už od 3:30 nespala (už mi to moc nejde, než najdu vhodnou polohu, bolí mě třísla, pálí žáha :roll: ) no tak jsem se těšila na poobědový spánek s Hugem a ten pacholek oka nezamhouřil celý den 🙈 jsem myslela, že třeba vytuhne v kočárku a taky ne :roll: Doufala jsem, ze když začne chodit, tak bude víc unavenej. Ztráta času prej - radši budu trénovat. Ale v 19 večer už byl tuhej :pankac: tak jsem zvědavá, v kolik bude vstavat zítra.

• načítám...
6703
16.5.23 20:16

@kambalaka Mareček si dal 30 minut..takže taky nic moc :roll: v 7 usnul..ale on chodí kolem te 7 vždycky a vstává kolem 6 samozřejmě s nějakým buzením

• načítám...
2087
16.5.23 20:24

@kambalaka :D chápu, taky mam dvě malé děti a prvně neštovice jeden, teď druhý 8o no je to náročné, ne že ne, ale dva měsíce fakt ne😀já jsem ráda, že to budeme mít za sebou. A nevyberes si, dneska chlap na pohotovosti a má zánět spojivek. Tak jestli to chytnou i děti, tak to bude teprve sranda :D 8o

• načítám...
7611
16.5.23 21:51

@Janinac23 ono asi záleží taky jak moc ty neštovice mají. Mé sestřenici onemocněly obě děti postupně přes léto a byla s nima 2 měsíce zavřená doma 🙈 to by mě fakt jeblo.

@Petrussee tak to spí v noci 11 hodin, to je fajn, Hugo dá tak 9 hodin 🙈 vstává mezi 5 - 5:30. Když mi Hugo večer usne, tak já než po něm uklidim hračky, přebalovák, nádobí od večeře, pripravim oblečení na ráno, vyleštím brýle, umyju lahvičky, pripravim do termosky a odměrky mléko na rano, vysprchuju se, na chvilku si sednu do křesla - no a je 11 večer 🙈

• načítám...
1115
16.5.23 22:04

Ahoj holky,

musím se přiznat že jsem o očkování na neštovice ani nepřemýšlela, já je prodělala ve 4 letech a už si to ani nepamatuju 😅 ale jdeme na žloutenku, jelikož Elli strká do pusy všechno co najde na zemi. Tak jsem na to zvědavá.

• načítám...
7611
16.5.23 22:28

@Nikča2020 já neštovice prodělala v 6ti letech a mám po nich jizvy na brise a na rameni dodneška 🙄

• načítám...
1115
16.5.23 22:40

@kambalaka Ahaa, tak to pak chápu 😒 no ještě to promyslím, jak píšu, vůbec mi to ani netrklo.

• načítám...
472
16.5.23 23:33

Holky já měla neštovice a dokonce i pasovej opar 2×. Ten poprvé byl v těhotenství a to mi doktorka říkala že když jsem prodělala neštovice tak je velmi malé riziko že pasovej se mi udělá. No… A zhruba po dvou letech jsem ho měla zas. Jen teda poprvé velikej na zádech a podruhé na boku spíš na stehně. Teď ho má dcera 12let. Kde k tomu přišla netuším.

• načítám...
7611
17.5.23 06:27

@Logodice pásovém opar dostat můžeš i po nestovicich, způsobuje to stejný virus. Po prodelani neštovic ti vir zůstává v těle. Pokud dojde k oslabení těla nebo imunity, pak ti pásový opar naskočí.

• načítám...
1960
17.5.23 07:15

Ahoj holky, za me ockovani proti nestovicim fajn, ale prukazna ucinnost je max 20 let, reps nejsou zadna data na delsi obdobi neb klinicke studie zacaly az kolem roku 2000, takze zkratka zbytek je trochu ve hvezdach. Nicmene proti pasovemu oparu nedokaze toto ockovani plne ochranit vetsinovou populaci, samozrejme nekoho to ochrani nekoho ne, ale s ohledem na maximlani vyskyt pasoveho oparu ve vekovce 50+ se stejne bere ze se maji lide ockovat vylozene proti pasovemu oparu ve stredni dospelosti.
Jinak kombo trojkombinace + nestovice se fakt uplne nedoporucuje dle pediatrickych smernic se ma dat rozestup idelane 4 tydny neb je to ziva vakcina a prave v kombu se mohou jednak vyskytnout vice nezadouci ucinky + ocrana a tvorba protilatek je limitovana - to jsou potom prave casto ty pripady, kdy se rekne, ze ockovane dite chytilo stejne nestovice ale jiz se nedoda ze v majorite bylo ockovanem kombem a ne separovanymi vakcinami.

• načítám...
1960
17.5.23 07:19

Jinak s nestovicemi a pobytem doma - jj toto je hodne individualni Emma mela prubeh v pohode takze chuva s nama u nas doma byla 10 dnu a potom uz ok, i ta infekcnost po 7.dnu jiz obvykle znacne klesa, ale znam pripady kdy fakt deti byly vyrazeny na 3 tydny z bezneho „provozu“ :)

• načítám...
5617
17.5.23 07:34

Tak moje děti měly neštovice hrozné. Syn to měl i v očích. V puse a na jazyku to bylo nejhorší, takže tři dny nejedly.Ale měli to zároveň, tak to šlo.
Daleko víc nás potrápila nemoc- ruce, nohy, ústa. Tu jsem chytla a nepostavila jsem se 14 dní na nohy. A syn a dcera mají jizvy po moluskách(bradavice)Chytly to v bazénu a tenkrát jim to pořád léčili různýma mastěma, vyškrabováním. Až jsem řekla dost a začala jsem sama.Syn to měl tenkrát po celém těle. Že to je porucha imunity a stačí nasadit vhodné léky jsem zjistila až na internetu. Jizvy mu teda zůstaly jen tam, kde zasahovala kožní. Ale dcera je má na ruce a jde to dost vidět.

• načítám...
6703
17.5.23 07:50

Ja proti neštovicím očkovat nenechám, ja je měla až ve 13 letech, měla jsem par pupinku a nic mi nebylo, ale teda ani nejsem ten typ, co by si dobrovolne pro ne šel, minule nám volala svagrova pojďte si pro ne :roll: :nevim: představa, ze jsem s Mareckem doma je pro mě hrozny :zed: a navíc kdyby to měl hodně, tak by si to drbal, nespal, brecel..asi pockame až to chytí třeba ve školce, to je takové epicentrum nemoci :mrgreen: zatím se nám vše vyhýbá, žádná horečka, reakce na očkováni, nevím asi genetika, taky jsem nebyla nikdy nemocná nějak, žádná angina, horečka..ale je pravda, ze ja ho od narozeni tahal všude, samy cvičení, hernicky, návštěvy a možná i díky kojeni..ale Mareček se teda doma nudí, my musíme mít aktivitu porad, doma je 3h a už je to peklo.. :zed:

• načítám...
7611
17.5.23 08:25

@sofie_13579 my žádnou kombo vakcínu neměli. Nechala jsem očkovat varilrixem, je jen na nestovice

• načítám...
1115
17.5.23 08:46

Dobré ráno holky,

tak jakou jste měly noc? Hlavně @kambalaka, když Ti Hugíno usnul v 7 večer 😁 u nás byly asi nějaké erupce, Elli od půl 1 vzhůru, do půl 3 nemohla usnout. Pak usnula, jenže já byla probraná a když jsem zabírala, tak se zase po tý 3 probudila 😅 tak jsem jí zase přenesla do postele ke mě, ona hned usla, jenže já zas ne 😅 usla jsem kolem 4 a v půl 6 už do mě zase začala šťouchat. Tak řikám, zapomeň, lehni a spi 🤣 no ještě mě nějakou dobu prudila, ale pak lehla a spala do půl 8 😅 no asi se odpoledne půjdu natáhnout s ní

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100