Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka píše:
Jinak holky, dnes 34+6tt a už malou cítím fakt hodně dole. Chodím curat nonstop a všechno je pro mě hodně náročné. V týdnu jsem si už zabalila tašku do porodnice. A v pondělí mám už check-in v Motole, kde budu rodit. Kontroly pak už dochodím u své gynekoložky.
Moc Ti to sluší, vypadáš plná energie a upravená. Když jsem se já dneska koukla do zrcadla, trochu jsem se lekla ![]()
Jinak naše doktorka pipku kontroluje, když jsme na milníkové kontrole. Ale teda přijde mi, že je celkem prase, protože ruce si neumeje a sahá jí na pipku a pak do pusy nebo naopak, brr. ![]()
Ale rikam, si, že jestli používáš toho medvídka od Eone, tak je to pro ty holky lepší než ty komerční ubrousky. Ale já třeba nějak moc neroztahuji, hlavně ona má teď období, že mi ji ani nechce ukázat, nechápu
![]()
A po porodu ji trochu krve teklo, ale ne žádné kaluže, jen malinko. Je to dáno těmi hormony. Jinak nevím, jestli holčičky mají nějaká další specifika ![]()
@Ráďa 25 Mareček má 2× mléko v noci, dávám o číslo větší na noc vel. 5, pempers kalhotkove a dobrý ![]()
@Ráďa 25 My používáme na noc Kolorky night, jsou to takové větší plenky a vydrží přes noc parádně, taky jsou ráno hodně nasáklý a těžký, ale protečení se mi stalo asi jenom 1 x nebo 2 x, když jsem je špatně nasadila, jinak můžu doporučit. Někdy jí je malé oblékám i když jsme někde pryč na celé odpoledne, tyhle plenky jsou fakt držáky.
Holky nemáte prosím někdo tip/zkušenost na nějakou fajn stavebnici? Chtěla bych malé něco pořídit, ale nenapadá mě nic než DUPLO nebo nějaký set a la město - jen jsem teda našla samé s nápisy „police“ a „city“ apod. - líbilo by se mi spíš něco českého, pokud by tam byly nějaké nápisy.. Ideálka by byla něco dřevěného, doma máme takové ty retro kostičky a malá si je docela oblíbila.
@Martii6 já používám jen perlan a vodu. Když někam jedeme, tak mám na cestu vlhcene ubrousky, ale fakt jen na cestu, jinak jedu v perlanu. Hugo se nikdy neoprudil, tak asi dobrý.
Plná energie jsem, když jsem vyspalá a manzel si vezme na starost Huga, abych si mohla přes den na hodinku lehnout 😁 jinak mi teď poslední dny spinká celou noc poprvé od narození 🙏 od nějakých 20 - 20:30 do 5 do rána.
Holky a když tady řešíte ten nurofen sirup (já mám teda jen paralen sirup, ale to je stejný princip) - jak to do toho dítěte dostanete? Mně to tou odmerkou do pusy nevypije a když už to vypil, tak mi to do 10ti minut vyzvracel 🙈 vůbec ho nechce a hlavně mi přijde, ze je toho hodně jako velké množství, ze musím do nej dostat. Naštěstí mám doma balení nurofen čípků, které jsem sehnala teď v Benu - měli poslední - jsem se ptala každý den, až ho jednou měli 🙂
@Sissela píše:
@Ráďa 25 My používáme na noc Kolorky night, jsou to takové větší plenky a vydrží přes noc parádně, taky jsou ráno hodně nasáklý a těžký, ale protečení se mi stalo asi jenom 1 x nebo 2 x, když jsem je špatně nasadila, jinak můžu doporučit. Někdy jí je malé oblékám i když jsme někde pryč na celé odpoledne, tyhle plenky jsou fakt držáky.
Já používala noční kolorky na klasické zapínání před pampers pants night. Použila jsem ale jen 1 balení (2× mi vytekly), tak jsem přešla na ty Pampers night pants a úplně super. Ony tam mají i takovou tu “kapsu” kolem pasu, aby ta tekutina nevytekla ven.
@Sissela já hrozně ráda nakupuji tyhle věci na e-shop Lidl https://www.lidl.cz/…ky/h10004203?… koukni, nevybrala by sis něco tam? Mají i stavebnice
@kambalaka jo tak na 2 roky to je dost krátkodobé a tak je to lepší než aby ti to jen tak leželo na účtu, myslela sem to tak ze na x let není terminovany vklad zrovna dobra volba.. co to je 6 % ze když inflace je třeba 17 ![]()
@Martii6 pokud to je proste s účinnou látkou ibuprofen a 20 mg/1 ml tak stávkují váha:2.. jedu podle tabulky co mám z první pomoci. Prikladam ![]()
@Sissela ahojky, krome Duplo mame klasicke drevene kostky na staveni a kamarad mi hodne doporucoval toto:
https://www.agatinsvet.cz/…o-na-detech/?…b8nwnk_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfi9LsEeOWIhI8Brt1h4P2X_ZZSrWtPqlCd4mIL5qA2vkn6DC1fNw-xoC6j0QAvD_BwE
magnetu se nemusis bat, jsou vazne obri ![]()
@motivi no tak ale 17% mi nikde nedají 😁 tak aspoň těch 6 procent, nám se teď sešly nějaké peníze z prodeje pole a úplně nutně to teď nepotřebujeme, tak jsme si říkali, ze to dáme na 2 roky na termíňák a za tu dobu nám to vydělá na novou kuchyň aspoň… ![]()
@kambalaka no 17 % ti nedají no a to sem ani netvrdila
reagovala sem na tvou původní otázku která byla jestli dětem sporime a tys potom zmínila ze plánujete terminovany vklad, proto sem psala ze to jako spoření na dlouhou dobu není úplně době Volba. Jestli to mate na dva roky aby ti to vydělalo na kuchyň tak to jo
je to lepší než kdyz ti to leží na úctě vzhledem k tomu jaka je inflace ![]()
@motivi jojo, ale samozřejmě taky premyslime, jak spořit dětem, ale tak to asi vyřešíme formou fondů. My zas takové konzervy nejsme a jak se říká - risk je zisk 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat