Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kajka kajka to vypada skvele! Ja jsem koupila takovou mensi magnetickou a jako moc uspech to nema. Kamaradka ma takove vetsi kostky - jmenuje se to Connetix je to taky dost drahe, ale z toho se fakt daji stavet uplne zazraky - domecek pro panenky a dobre to drzi. Asi to do budoucna vemu i ja bych si s tim rada hrala. ![]()
@kambalaka To tam mate dost jestli vam to za dva roky vydela na novou kuchyn.
Pred nedavnem jsem nejake veci studovala a nemela jsem uplne pocit ze by terminaky mely smysl, ale lepsi nez na sporicim uctu. Ja jsem ale takhle na tu financni matematiku celkem mimo a lehce ztracim prehled. Proto mi prijde nejspolehlivejsi to narvat do nemovitosti tam je to hned videt. Ale je pravda, ze tohle je hodne o povaze cloveka. Ja bych treba nesla do akcii nebo podnikani jakehokoli charakteru, protoze bych proste neunesla nevynosnost.
Díky moc, objednám ty Pampers pants a uvidím, zatím asi ty 4 - píšou do 15 kg, tak snad už to bude ok.
@Ráďa 25 jojo, my taky používáme pampers pants night. Na noc vezmi opravdu tu noční, věřím, ze s ni budeš spokojena jako my. Dej pak vědět.
@TerezkaSt Ono taky záleží, u jaké banky ty termíňáky jsou. My budeme dávat do J&T banky, ty se specializují na investice. Ale tam je to od milionu, nižší vklad ti nepovolí, ale za 2 roky to vydělá hezké peníze. My teda kupujeme i akcie i bitcoiny, respektive manzel, ale je to jeho velký koníček. Musíš to sledovat každým dnem, jinak to nemá smysl. A výnosnost/nevýnosnost… prostě musíš na to koukat dlouhodobě a ne, že někam vložíš peníze a za 3 roky jsi v mínusu a raději to strachem vybereš zpět. Prostě to tam musíš nechat běžet…
@kambalaka Mne de nekde valet milion koupim dobre lokalizovanou garaz nebo dve a pronajimam ji. Je s tim opruz ale neutece ti. Proto je to o charakteru. ![]()
@TerezkaSt to jsou peníze z prodeje pole a milion není až tolik peněz, kdy to nechceš rozházet… my to určitě dáme na termíňák a asi to budeme zatím otáčet. Časem možná zauvazujeme o koupi většího bytu, až děti povyrostou, tak ty peníze na to pak použijeme a ještě se budou hodit.
@kambalaka mě to s tím roztahovanim říkaly už v porodnici si myslím a nebo doktorka na nějaké první kontrole
@kambalaka já dávám malý sirupy přes stříkačku a to je docela fajn, dávám ji to po troskách a dá se to
@kambalaka já myslela, že teď jste v pronájmu? Tak to máte super a větší byt se bude určitě hodit později
já upřímně obdivuji všechny, co se vlezou do bytu. Máme středně velký domek, s velkou susarnou, hezkým sklepem se skříněmi na boty, oblečení… velkou garáž a stejně teď ještě na zahradě stavíme, aby byla kam dát sekačka, kola a milion dalších věcí. Na druhou stranu bych někdy šla raději do bytu, protože toho úklidu a práce je fakt hodně a taky samozřejmě musíme i více investovat na údržbu
@Bobulka28 taky dáváme v pohodě stříkačkou nebo některé léky mají ty panáky a ty jdou malé vypít ještě lépe. Treba prospan na kašel to má, mucosolvan…
@Janinac23 nene, máme byt 3kk na hypotéku a splácíme, ale se 2 detma to chce o 1 místnost více. Obzvlášť manzel, který potřebuje mít doma pracovní stůl a soukromí, tak teď to ještě jde, ale se 2 detma s tím místem budeme bojovat. Taky máme sklep a komoru - velká výhoda. Ale sklep máme plný, ze ho sotva zavřeme a v komoře takové ty věci jako pracka a susicka, suché potraviny a pak takové ty krámy jako koště, kýble, sušák, žehlící prkno, schůdky… to nevím, kam bychom to všechno bez komory dali 🙈
@kambalaka ja tomu nerozumim, ale neni lepsi umorit teda kus hypoteky?
@kajka kajka to určitě ne, máme úrok přes 2 procenta na hypotéce, navíc nám fixace končí až za dlouho, to bychom ještě platili penále 😁 Když dáme peníze na termíňák, tak tam je výnos 6 procent.
Holky, když budu Beu prebalovat v noci, tak jsem si chtěla pořídit něco do ložnice, abych ji mohla přebalit u sebe na posteli, ale nevím prave, jestli tu měkkou nebo tu tvrdou prebalovaci podložku. Co myslíte? Mám prebalovaci skříňku u Huga v pokoji, ale tam ho v noci nechci rušit…
@kambalaka Mam tu tvrdou a je super, mekkou mam u tchyne a je to tak mit to nekde na stole.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat