Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Martii6 Ahojky! Jj ja v te skupince na FB take jsem. Kdyz popisujes malou, je to, jak kdybys mluvila o Bartovi. 🙈 Jsou to dost podobna stvorenicka ![]()
@Petrussee na ty stoličky jsem dala nurofen čípek. Po sirupu mi zvrací. Jako mám ho doma, ale ten sirup mi prostě nevypije a nedostanu ho do něj. Jinak si většinou taky vystačíme s calgelem a Camilia. Ale ty stoličky byly masakr no ![]()
@Martii6 to je fajn, že Káťa už takhle mluví, náš Hugo teprve začíná chodit, ale pořád převažuje lezení, takže vyhazují jedny tepláky za druhými, protože má neustále děravá kolena. Zatím jsem od nej neslysela ani “máma táta”, hold má na všechno čas
Holky, tak jsme byly na té prohlídce. Elli má 83cm a 12kg 😅 je to statná žena 🤣 dostala 3.dávku bexsera, po příchodu domů jsem dala čípek. Cca za 14 dní jdeme na žloutenku. Jinak vše ok, vyplňovala jsem i ten autismus a máme potvrzeno, že ho nemá 😁
@kajka kajka píše:
@Martii6 Ahojky! Jj ja v te skupince na FB take jsem. Kdyz popisujes malou, je to, jak kdybys mluvila o Bartovi. 🙈 Jsou to dost podobna stvorenicka
To jsem ráda, že nejsem jediná kdo má laboranta „vyplatí se ten risk?“ ![]()
Chtěla bych začít i s nočníkem nebo záchodem, ale mám trochu strach, že ji k tomu nepřesvědčím. Ale je pravda, že poslední dobou kdykoliv kaká, tak je z toho nešťastná…
přijde, plaká a ukazuje na zadek
Já si právě Bárta a Huga pomatuji podle jmen, jsou taková neobvyklá a hezká ![]()
@kambalaka
Mluví je silné slovo
umí hodně zvířátek, dopravní prostředky, houpy, cak, cak, tata, baba a máma neumí…
Z méně typických slov pak prádlo, káva
a pak jména našich koček ![]()
Dost nám pomáhají knížky, máme jich moc moc, ní jiné hračky neba a máme jich tak 30 ![]()
K tomu lezení to je super, že takhle dlouho leze, na fyzio říkali čím déle tím lépe pro zádové svalstvo.
my chodili kvůli asymetrickému plazení, pak jsem se naštvala a koupila pogumované kalhoty a začala hezký lezt
na plavání jsme byly jak kdyby pozadu oproti mladším dětem, ale když jsem viděla jak nestabilní ty mimi jsou a padají, tak jsem ráda, že začala ťapat později.
Třeba byl Hugo nesvůj jak hůře viděl a teď to pořádně rozbalí
pomatuji si, jaké to bylo dostat brýle, bylo mi 12 a doteď si pomatuji jak jsem byla v šoku, jaký rozdíl je 1 dioptrie ![]()
A ty kalhoty mě taky štvou..
asi budu muset koupit nějaké levné, je mi normálně líto ji dávat Lindex ![]()
Ale nebudu lhát, taky jsem byla ve „stresu“ jestli začne chodit, nakoupila jsem ji na léto šaty a v šatech se blbě leze
![]()
@Martii6 tak pořád lepší než náš Hugo. Ten říká jen “íííí” nebo “eeee” a to mu neustále zpívám, říkám říkanky, básnicky, pohádky s on se na to jen culí jak měsíček na hnoji 😁 Hugo má přes 6 dioptrií, musel vidět fakt mizerně 😔 ale s těmi brýlemi je spokojený a šťastný (když mu zrovna nerostou zuby). V září jdeme zase na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak se mu ty dioptrie pohnou.
Jooo, Lindex mám taky ráda, ikdyz jak teď zdražili a navíc zhoršili kvalitu - tak nic moc. Kupuju hodně z druhé ruky nebo když jsou slevy. Kalhoty tam ale teď nekupuju, koupím zase až bude jen chodit, protože je mi líto pak těch prodřených kolen. Ale Lidl má taky fajn gatě a za dobré ceny, tak ty kupuju teď tam.
Teď takový obecný dotaz pro všechny… plánujete dětem nějaké spoření?
@Janinac23 já jsem spis myslela, jakým způsobem? My máme v plánu nejspíš nějaký fond. Nám tenkrát spořili rodiče na stavebko, ale to je teď tak nevýhodné, že o tom ani neuvažujeme
@kambalaka ja mu dělala zivotko a stavebko, z obojího něco dostane, výhodné to tak není, ale je to nějak v rámci mých momentálních finančních možnosti
zatím posílám jen 500 měsíčně, více teď nemůžu a zivotko je 624, ale to je spíše kdyby se něco stalo (doufám, ze to teda nevyuzijeme), ale je to i na běžné úrazy
U nas obe holky resp. kazda dostane byt a auto az jim bude 18, peníze tez nějaké do zacatku dostanou, jak nimi nalozi necham potom uz plne na nich. Sporim jim na jejich ucty tak, ze pri kazdych narozeninach dostanou na ucet tolik tisic kolik jim je let.
![]()
@sofie_13579 dostat byt je velká výhoda, nejsi pak zatížená hypotékou jako většina lidí. Bohužel málokdo má na to pořídit každému dítěti byt, my jsme rádi, že splácíme ten náš v Praze a to máme oba celkem slušné příjmy. Jenže až děti povyrostou a já opět nastoupim do práce, tak chceme pořídit ještě o místnost větší byt, aby mělo každé dítě vlastní pokoj. Takže uvažujeme dětem spořit stylem, že dáme teď nějaké peníze na termínovaný vklad a za ta léta to tam něco vydělá. Ale o víc se budou pak budou muset postarat sami tak, jako jsme si s manželem na všechno vydělali sami. Manželovi treba rodiče nedali nic, jen po jejich smrti se prodal barák, který se pak finančně rozdělil mezi sourozence. No a já dostala od rodičů v dospělosti něco přes 100tis, co mi naspořili, ale za to si byt nekoupíš, hold se pak musí člověk snažit i sám 😁
No v dnešní době pokud teda nejste z lepší rodiny, tak máte smůlu. Mi jedem teď opravdu od výplaty k výplatě. Peníze navíc padnou na spoření dětem, úrazovku a životko pro manžela. A jednou za rok jedeme na dovolenou do Chorvatska. A to ještě jenom pro to, že tam mám známé a za dobrou cenu. @Martii6 Anička říká spoustu slov, třeba Lukáš, Jirka se naučila, ale máma prostě neříká jen proto, že to po ní chceme. Řekni máma a ona řekne buď děda, bába, nebo táta a má z toho srandu. Teď u nás nejvíc vede slovo - kde je? ![]()
Já se v těch stavebkach a pojistkách vůbec nevyznám
Káťa nemá nic, prý se to v dnešní době moc nevyplatí?
Já mám stavebko, ale nikdy tam nikdo nic neposílal, až já s prvním zaměstnáním ![]()
Vím, že partner má nějaké peníze v akciích, ale jinak to máme na účtech, což mi přijde škoda, ale ![]()
Splácíme hypotéku, ale i tak něco ušetříme, teď trochu méně s těmi cenami ![]()
Takže si klidně nechám poradit co je výhodné ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat