TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2087
13.5.23 12:22

@sofie_13579 to je hezké, pokud máte příjmy, tak proč ne. Můžu se zeptat, taky jsi dostala více peněz od rodičů v dospělosti nebo majetek?
Naši se nás snažili zabezpečit a musím říct, že i když neměli moc velké příjmy, tak mě i bráchovi pěkně naspořili a pořád pomáhají jak se dá. Naštěstí nemusíme žít od výplaty k výplatě, ale samozřejmě jsme i tak vděční za cokoliv. Já osobně hlavně za ten čas co nám věnuji a že mi někdy ulehčí od vaření a jdeme k nim na oběd apod. To je pro mě nejvíc, že cítím tu podporu a lásku od nich :srdce:

• načítám...
372
13.5.23 13:17

Zuby - máme poslední 3 dny doma děs běs. Myslela jsem že to jsou zuby, má všechny řezáky, 3 stoličky, takže 11 zubu…a teď to vypadá na špičák a tu poslední čtyřku. Měla vodnatou rýmu, nejedla (ani mňamky). Další den vyběhla teplota na 39 a dneska se rýma změnila z vodnaté na hustou až do zelena, teplota 37, je prudivá. Je to pořád k zubům?
Noc byla šílená, nemůže dýchat s tím plným nosem, odsávat v noci přes vysavač mi přijde blbé vůči sousedům a hlavně ji to nechci moc rozdrazdit. Nakonec spala u nás v posteli, což normálně nehrozí…
Placebo (vibrucol čípky a calgel) nepomáhá a už má zase nurofen. :(
Jakmile usne v nosítku, tak za chvíli plaká a já už fakt nevím jak ji ulevit. Chodím s nositkem už od půl 12 a pořád nemůže zabrat. :(
Napadlo mě, zda ji nedávám moc málo toho nurofenu? Má 10.8 kg cca a dávkují podle tabulky.

• načítám...
7611
13.5.23 13:30

@Martii6 nám se teď nějaké peníze sešly a chceme je dát na termínovaný vklad, aby tam ty peníze naskakovaly a my to pak mohli dětem v dospělosti rozdělit. Pokud bychom ale jeli od nuly, určitě bych volila nějaké fondy, ale to se chce s někým poradit. Stavebko určitě ne, to je strašně nevýhodné.

• načítám...
7611
13.5.23 13:33

@Janinac23 nám taky rodiče pomáhají, kupují plenky - to nám ušetří spoustu peněz. Ale oběd si radši uvaříme sami. Moje mamka není moc dobrá kuchařka a manželovi od ní jídlo vůbec nechutná 😁

@Martii6 Hugovi, když rostou zuby, tak mu taky furt teče z nosu a hodně pláče, což když nosí brejličky a furt se mu díky tomu mlží - nic moc :roll: má ted 12 zubů a od nějakých 11ti měsíců do 16 ti měsíců rostl jeden za druhým a to byl pro mě teror. Takže jsem ráda, že je ted chvíli klid.

• načítám...
7611
13.5.23 13:43

Jinak holky, dnes 34+6tt a už malou cítím fakt hodně dole. Chodím curat nonstop a všechno je pro mě hodně náročné. V týdnu jsem si už zabalila tašku do porodnice. A v pondělí mám už check-in v Motole, kde budu rodit. Kontroly pak už dochodím u své gynekoložky.

• načítám...
1115
13.5.23 14:20

Ahoj holky,

k tomu spoření - taky jsem slyšela, že se to teď moc nevyplatí a stavebko nebo tak je úplně na prd 😅 my Ellince kupujeme zlato když to jde a spoření jí založil můj strýc a k 18. dostane celkem dost peněz 😅 plus má též možnost bytu, ale co si budem, je to hodně daleko a člověk neví co se stane. Taky teď v podstatě žijeme od výplaty k výplatě, ale v listopadu konečně doplatíme auto a hlavně manžel mění práci kde má už při nástupu víc než doposud a po zapracování mu rovnou napsali že mu plat zvednou. Takže pak to bude zase lepší. Holt se většina z nás musí uskromnit po dobu rodičáku 😅ale zase nemůžu říct, že bychom si žili špatně, můžu pořád kupovat kvalitní potraviny, zajdeme si do restaurace, na kafíčka. Což mám v okolí lidi, kteří si to dovolit nemůžou a v podstatě maj ten rozpočet tak napjatej, že počítaj, co můžou koupit a sotva vyjdou 😒

• načítám...
7611
13.5.23 15:35

Holky, já mám takový intimní dotaz na ty, co mají miminka holcicky. Já dnes byla se sestrenicema a jejich detma (dcerkama) v herničce a dozvěděla jsem se pro mě “novinky”. Jedna mi říkala, ze její dcera asi tak týden po porodu jakoby “krvácela”, ze z toho byla taky překvapená, ale ze ji v porodnici řekli, ze je to normální s ze je to jako první menstruace, to tak fakt je? A ta druhá mě překvapila další pro mě novinkou, ze byla na 18ti měsíční prohlídce a doktorka jí trochu pokárala, že jí neroztahuje od sebe pipču, že jí to odspodu začíná zarůstat. To se musí roztahovat? Omlouvám se za poněkud choulostivejsi otazky, ale tohle neznám, jak mám chlapečka. No a jak teď čekám holčičku, tak me to samozřejmě zajímá…

• načítám...
2087
13.5.23 18:38

@kambalaka o té menstruaci jsem zaslechla, ale fakt jen zaslechla a vůbec nevím. Dr mi nic neříkal ani v porodnici. Ale to roztahování je pravda, pokaždé mě na to upozorni na kontrole a sestra i kontroluje. Není to nic divného, prostě při přebalování.

• načítám...
1738
13.5.23 19:13

@kambalaka vydesila si mne, protoze ja to slysim poprve, ani mne nikdo na to neupozornil ani mamka nebo babicka. 8o zeptam se

Mne tedy pomahaji babicky hodne, moje mama zajede furt neco kupuje a tchyne ikdyz mne stve pomuzou taky. Tedy posledne to trosku strelily. Prinesly boty (dost kvalitni Afenzahn), ze maly jsou ty predchozi uz maly (to se ji zrovna prjeoupla vel. z 18 do 19ky). A snazily se mne presvedcit, ze jim prodovacka doporucila vel. 21, ze ji malyma botama ublizuji nemuze ji rust noha atp. Pritom ja byla i v humanicu na scanneru, kdyz zacinala chodit mela nohu 10,8 a ted ma 11,3. Zni to neuveritelne, ale ona je prave malicka, tak ma i malicke tlapky. A oni furt nemohly pochopit, ze jako proc by jim prodavacka blbe radila. No neni divu, kdyz oni mensi velikosti neprodavaji… To mne tak nakrkly, ze jsem jim ty boty vratila, protoze 21 ona bude mit tak na podzim. Verim, ze vase deti tu velikost maji. A to i podle sablon Affenzahn co se daji stahnout na netu ma 19.

Sporeni nemam zadne, ja bych se pak v tech platbach ztracela ot se ztracim i v mych. Ma sporici Konto tady od Raiffky, tam si muze i sama zanyst penize kdyz si nasetri do kasicky. :palec:

Jinak ja si ziju normalne, mam teda celkem lakomyho chlapa, ale nejak jsem si to rozdelily. Hypoteku mam sama na sebe. Pokud do toho bytu nepujdu pozdeji bydlet nebo se mi nebude chtit pronajimat - dam ho maly.

Kdyz jstez minily dovoleny. Mam celkem dobre zamestnanecke slevy. Nechtela byste treba nejaka nebo i vice s nami letet? Bez chlapu jen s deckama? Ted v cernu mi treba vychazi Mallorca 5noci/5000 all-in (plus teda letenky, transfer ale to se da taky dobre s Ryan). JEdna by dycky hlidala a druha se opalovala. :lol:

• načítám...
7611
13.5.23 19:28

@TerezkaSt to zní dobře, ale v červnu rodím 😁 a lakomej chlap, tak to bych asi nedala. Ten můj je pravý opak. Ten by mi dal nebo koupil všechno, pokud to je v jeho možnostech. Ale taky má svoje mouchy. Často je pěkný sobeček a někdy vypustí z pusy něco, co si myslím, že ani snad nemyslí vážně 🙈

@Janinac23 To mi neříkej, že by těm holcickam mohla jinak ta pipka zarůst 8o

Příspěvek upraven 13.05.23 v 20:30

• načítám...
1738
13.5.23 19:59

@kambalaka no to mi povidej, my si kazdej jedem po svym koberecku tak nejak, ale presne jak rikas tvuj chlap no ten ma mouchu, ze muze byt rad, ze ma tebe. Ale co treba takova @MILINKA35 - ta by si urco mela jet odpocinout od chlapa :think:

• načítám...
7611
13.5.23 20:33

@TerezkaSt zase na druhou stranu - takovýho jsem si ho vybrala. Nezměnil se a je furt stejný, tak si nemůžu na nic stěžovat. Spis bych řekla, ze má silné období s pak špatné období. Teď zase poslední dobou je skvelej a hodně mi s Hugem pomáhá a na Beatku se těší. Aspoň to teď říká. Ale pak zase má období, kdy mi říká, ze jsme do druhého dítěte jít neměli 😁 já myslím, ze za nějaké 2-3 roky bude rád, ze máme děti dvě a bude ji mít rád stejně jako Huga. Jen si to teď neumí představit

• načítám...
1960
13.5.23 20:34

@Janinac23 - kdepak ja jsem naopak z velmi chudych poměru, v byte 1kk bez zachodu a koupelny, začátky zivota fakt na nic…, nemela jsem nikdy nic zadarmo, od nasich jsem nedostala nic a jeste jednu dobu na pocatku dochazky do ZS hrozilo ze pujdu do zvlastni skoly, neb se mi doma nikdo nevenoval…no nakonec mam 3 VS tituly, byty, pozemky a spol ale vse jsem vydrela absolutne sama. Nicmene kdyz se ted ohlednu tak vim, ze nikomu nic nedluzim a ze člověk fakt dokáže strasne moc…

Jinak ad prvotni krvaceni u holčiček jj je to bezne obe dcery to mely, to roztazeni stydkych pysku se tez dela, jak uz nekdo psal je to potom uz takova rutina pri prebalovani. U nas to dr u emmy nekontroluje asi bere ze jsem jiz znala matka :) :) :) :)

Ohledne dovci a Mallorky to me uplne pripomnelo jak jsme letaly se starsi dcerou vzdy na mesic a ja pracovala a prednasela odtamtud a dcera byla v jejich skolce. Vetsinou jsme tam travily 2 mesice za rok :) :) :) s Emmou nikam nemuzeme to by nas z letadla vyhodili jeste pred vzletem :think: :think: :think:

• načítám...
7611
13.5.23 20:54

@sofie_13579 to jsi dobrá a obdivuju tě. Já mám teda jen jednu VŠ a vzdycky jsem se nějak uzivila, ale jsem si vědoma toho, ze vždycky může být líp. Já koukala zároveň vždy i na své pohodlí, abych jen nepracovala, ale taky pečovala o své psychické pohodlí. Jednou jsem dělala práci za královské peníze, ale vydržela jsem to rok s byla jsem totálně vyhořelá, tak jsem odešla a našla si něco pohodovějšího taky za celkem slusne peníze, ale byla jsem v klidu. Manzel - to byl jiná liga. Ten odešel v 15ti z domu a od té doby samá brigáda, aby měl na jídlo a studium. Vystudoval VUT v Brně a ted je pracovně velmi úspěšný muž, který nás dokáže finančně zajistit.

• načítám...
1960
13.5.23 21:08

@kambalaka tak já to mám dost podobně jako tvůj manžel, od 16 na brigádách od 17 jsem v podstatě nebydlela doma…práci jsem obětovala fakt dost, ale zatím se zda, ze to byla sazka na dobrou kartu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100