Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nikča2020 Mareček dostal mléko před 9 večer, neměl večeři, protože se na návštěvě cpal
, pak si dal kolem 1 znovu, spal do 6, pak jsem si ho přitáhla více k sobě a vydržel do půl 7, ale ja odpadla po 9 večer, takže mám vyspano
, ale on spi s nami
@Nikča2020 heled, kupodivu noc super. Kolem 5 ráno začal knourat, ale dala jsem mu dudlika, prikryla ho s spal dál až do 6:30, kdy nás vzbudil manzeluv telefon 😁 byl asi fakt unavenej. Uvidíme, jestli dneska usne po obede, ale musím k doktorovi, tak si myslím, ze v kočárku vytuhne.
Tak si říkám… jak vůbec vy řešíte děti, když musíte k doktorovi? Já vždycky měla hlídání, ale dneska nikoho nemám a musím Huga vzít s sebou
@kambalaka tak dneska určitě ocenis jeho klidnou povahu, že bude hodný v ordinaci😉 u nás jak kdy, nějak teď k Dr nechodíme, jinak vsude chodí se mnou.
@Janinac23 já mám teď jednoho doktora za druhým, ale většinou se to nejak udela, ze se snažím si domluvit dr ráno před manzelovou prací nebo naopak po práci. V pátek jsem byla na odberech, v pondělí jsem byla na check in v Motole a tam jsem strávila půl dne 🙈 dneska trombocentrum, příští týden úterý gynda, v pátek zase praktik… no furt neco
@kambalaka taky těch doktoru nemám tolik a objednavam si je, když má můj táta volno, případně beru chlapa a bere propustku, aby mi dělal doprovod..ale je to výjimečně, ale chápu, ze teď jich mas hodně, to bych neměla asi jak udělat ![]()
@kambalaka no máš toho teda teď fakt hodně ohledně doktorů, ať už to máš za sebou, že.
U nás dneska zjistili, že starší (3 roky) má dioptrie na jednom oku plus astigmatismus, tak teda moc radost nemám. Hlavně s ním je vše náročné, aby vydržel u Dr a spolupracoval ![]()
@Janinac23 Hugo má taky brýle (krátkozrakost + astigmatismus) a přes 6 dioptrií na každém oku. Brejličky zvládá úplně v pohodě. Sundaval si je jen 1.odpoledne, pak už asi zjistil, ze na ně dobře vidí a už si je vůbec nesundavá
@kambalaka - jejda promin ja to asi spatne pochopila ja nějak myslela ze Hugisek byl ockovany naraz v jeden den proti nestovicim a zaroven tou zivou vakcinou trojkombinaci (spalnicky, zardenky, priusnice). Toho bych se fakt bala.
Jinak obecne pokud jdu k dr ja tak to jisti chuva a jesle. Partner jen zcela vyjimecne, ted kdyz jsem byla na tom zvetseni prsou tak mel na Emmu OCR.
U nas Emma ma asi 3 dioptrie a silhani, bryle u nas nosit nechce s chůvou je ma porad tam ji to nevadi. Do jesli je nosit bude povinne ale nechame zrak jeste jednou premerit ![]()
@sofie_13579 ano, byl očkovaný MMR vakcinou a Varilrixem v jeden den, ale každá vakcína byla zvlášť - jedna do jedné ruky, druhá do druhé ruky. Já si nechala poradit doktorkou, chtěla jsem, aby byl na neštovice ockovany s doktorka mi řekla, ze to klidně můžeme udělat takto, sama mi to nabídla, tak jsem souhlasila.
@kambalaka je rozkošnej a brejličky mu moc slušej cukroušovi
já zítra jedu za kamarádkou, má o 8 měsíců starší dvojčata. Hodně jsme spolu chodily s kočárama, ale to děti spaly 🤣 tak jsem zvědavá na zítřek, jak se k sobě budou chovat 😁
@kambalaka myslím ze tak to @sofie myslela, ze se nedoporučuje dávat dvě vakcíny zároveň ne ze ty vakcíny smichali.
Co doktor to názor, naše třeba nikdy nedává žádnou vakcínu zároveň s jiným ockovanim, aspoň 2 týdny odstup, coz sem rada protože bych stejně byla proti protože mi každé očkováni přijde zahul pro tělo i ksyz mala kromě 2. Bexsero reakce neměla. kamarádce zase doktorka dala 3 vakcíny zároveň jejímu malému protože se to prý muže, někdo očkuje dvě zároveň..
Pokud si člověk o těch věcech nic moc nezajišťuje tak proste důvěřuje svému doktorovi protože komu už vic mas věřit ze.. tak je fajn ze malý očkováni zvládá dobre ![]()
@Nikča2020 Hugo zase dřív hodně plakal všude. A jakmile dostal brejličky, tak nevrací sní v herničce, ani na cvičení.
@motivi jasně no… co doktor, to jiný názor. Já věřím naší doktorce. Kdyby měl Hugo po vakcinach nejake problémy, tak bych do toho asi nesla, ale horečku měl jen po jednom Bexseru (něco přes 38) a pak po MMR (to měl skoro 40), ale těžko říct, jestli to bylo k tomu, protože já v tu dobu byla pozitivní na covid s teplotou přes 38 a těžko říct, jestli to zrovna Hugo neprodělával taky tou dobou se mnou (manzel to dotáhl z práce)
Ahoj holky, pesně tak tady je asi opravdu hodně to ze každý lékař dělá podle sebe to ockovani, když se mnohdy zeptám jestli je to podle pediatrické směrnice tak dost doktorů jako kouká a neví nebo si není úplně jistá a řeknou že to je pro ně jako běžná praxe, ale přiznávám že u mě to může být profesní deformace a řeším to víc než třeba někdo jinačí, to zase ano.
Jinak je fajn že žádná reakce není, ale jak se znám já jsem v tomhle plašan a určitě bych výhledově třeba za 5 nebo 10 let nechala proměřit protilátky na ty neštovice ale jinak asi Ok ![]()
@kambalaka Jé ten je spokojený
Tady žádné herny nemáme, ale zase chodíme ven na hřiště. A když prší, tak jedem někam na návštěvu.
Včera jsme byli nakupovat. Koupila jsem malé sportovní sandálky. Velikost 20 a ještě tam má tak 1cm místo. Ale do léta snad doroste ![]()
Naše Anička má takový zvyk
Na všem hledá lístečky a strká si je přes dudlík do pusinky a vrčí u toho.Asi se tím uklidňuje. Vždycky si vyhrne tričko, aby našla ten štítek ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat