TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
18.5.23 21:31

@Bjetuš u nás taky mají prázdné regály a to jsem si říkala… co se to děje, ze jsou snad líní to naskladnit…? Ale ROSSMANN je má naštěstí taky 🙂

• načítám...
1479
18.5.23 21:33

@kambalaka Určitě už jsme měli i ty z Dm a Rosmannu. Ale když jdeme na nákup třeba do Kauflandu nebo Albertu, tak tam mají jen Hipp a Nestlé :roll:

• načítám...
5617
18.5.23 21:52

Ti brumíci jsou fakt hnusní. Anička je nechce. Já vařím každý den, děti ve škole oběd nechtějí a manžel dělá každý den ranní, takže dokud jsem doma, tak vařím. Taky občas udělám třeba pizzu, nebo hranolky, ale to mi zrovna Anička nechce. A nejí teda zmrzlinu, a to jsem si myslela, že snad chutná všem dětem.
Pokud bych měla nějaký důvod, třeba obezita, nebo nemoc, tak jim ten jídelníček upravím ať se jim to líbí, nebo ne.Ale jsme docela akční rodina, takže to vyběháme. :zed:

• načítám...
7611
18.5.23 22:07

@Ráďa 25 tak s tím vařením te obdivuju. Já dopoledne neudělám s Hugem nic. Chvíli vydrží si sám hrát, ale pak už knoura a nudí se. Tak jdeme ven (stejně musím, protože venčím i psa). No a vrátíme se tak v 11hod a Hugo v 11:30 obedva. Většinou to řeším skleničkou. Odpoledne už je to trochu lepší, to mu už večeře vařím. Ale ty obědy… hold buď strávíme dopoledne venku a je na skleničce (což mu vůbec nevadí) anebo bychom byli zavření doma a to kňourání bych nepřežila 🙈

• načítám...
1115
18.5.23 22:27

Ahoj holky, koukám, že se tu řeší jídlo 😁 já mám velkou kliku, že Elli sní všechno. Ráno i večer před spaním má mlíko. K snídani pak většinou bílý jogurt s nějakým ovocem, to miluje. Oběd má to co my a když to fakt jako neni pro děti, tak jí uvařim zvlášť. Miluje zeleninovou omáčku s těstovinama a lososa s batátovobramborovym pyré nebo teda spíš kaší 🤣 ke svačině nějaké ovoce nebo přesnídávku a k večeři jak kdy. Chleba s lučinou a okurkou, míchaná vejce, když nestíhám tak dělám kaši. A nebo zbytky od oběda. Ale snažím se aby jedla hodně ovoce a zeleninu. To v čem mám mezery já se snažím u ní vyplňovat. A pije jen vodu, sladký pití vůbec. Sušenky taky občas dávám, hlavně když si chci v klidu něco dát nebo v kočárku. A nebo ona ví kde je má, tak když si k tomu stoupne a spustí mňam mňam, tak musim 🤣

• načítám...
7611
18.5.23 22:43

@Nikča2020 u nás ty sušenky a křupky a všeobecně všechno, co mu dam do ruky, tak zahodí 🙈 vezme, kousne a zahodí. Zase vezme, kousne a zahodí 🙈 takže na to nemám nervy a krmím já

• načítám...
1738
18.5.23 23:56

Jake myslite ty dm tycinky? Takovy ten platek?

Ja ji tedy taky uz davam vse i trochu sladke. Jakoze upecene a nejakou susenku. Spis koukam na tu sul. Na obed ona ma tendenci spis snist vic ja snunnevim jake je ted doporucene mnozstvi, takze zatim nekoukam na dojidani, ale ona by po tom urco nemlsala kdyz je nacpana.

Mate jeste nejake tipy na zdravy mls?

Volala jsem si na jesle a pry by mi ji bez problemu vzali - pozdejsi podzim/2024. ja jsem na takovem mestysu kousek za mestem. Tak tady jsou spis mamy v domacnosti takze neni takova tlacenka. Poplatek se vypocitava z platu. Takze pro mne cca 80-150€/30h tydne. Asi jsem trochu pohodlna, ze se ji snazim tak brzy setrast, ale u mne ty pozitiva prevazuji spis uvidime jak na tom pak bude s marozenim aby se to vhbec vyplatilo. Pro mne by bylo predevsim dulezite nacvicit si tu ranni rutinu. Kdyz jsem deti hlidala bylo tohle nejstezejnejsi. Jako tk vypravovani, snidani, no mazec. Taky si hned udela vazby na ty decka s kteryma to dost realne potahne pres zakladku. Ja kdyz vytahnu fotku ze skolky, kazdehl tam identifikuji a dodnes bych jim mohla vypravet storky. Ale taky si nemyslim, ze by to tak bylo tragicky moc penez a od 2,5let uz jsou tu jesle zdarma. Tak snad to nezni nejak alibisticky. Co myslite?

• načítám...
7611
19.5.23 00:37

@TerezkaSt To jsou takovéhle tyčinky, mají asi 12 druhů příchutí. Složení je pěkné. Hugo je má moc rád. Akorát teď mají nějaký výpadek. Ale podobné pod jinou značkou (tuším Babydream) je má ROSSMANN. No anebo koupit od Hippu, ale ty jsou pak zbytečně o dost dražší.
A s těmi jeslemi… já bych Huga taky dala někam, kdyby to šlo a já mohla aspoň na část úvazku do práce. Nejsem zrovna domácí typ a la “žena v domácnosti”. Ale Hugo je velkej závisláček a navíc za měsíc rodim (doufám ale, ze poridim dřív), tak budu stejně doma. Ale jak se mi Huga podaří odplenkovat, tak maže 😁

• načítám...
1738
19.5.23 01:26

@kambalaka ja si myslela; ze jsou to tyto. to jsi jeste nespala? Nebo si vstavala k malymu? No a jak je to v praze? To by byl soukrome jesle? A ty ho dej urco, budes mit cas na malou a jemu to treba pomuze se osamostatnit a rozkoukat. Mne to od prace nepomuze kdyz otevirack je od 7mi. Ale mela bych dopo proste cas na sebe a nejake veci.

Ja chci taky aby ale do te doby byla redy a odplenkovavat. Porad tedy nocnik odmita, ale je videt, ze si to uvedomuje cim dal tim vic. Chci to zkusit az bude po dovolene stylem indianska metoda. Proste ji rano vzit plinu a dar az vecer. Je to trochu drasticke, ale pry si to tak uvedomele dite da rychle dohromady.

Ja nevim vy zkusenejsi jak jste to delali u starsich? Mama mne s tim furt prudi, ze ja byla v jejim veku i bez pleny na noc. Ze se mnou furt pracovala, prosila, eklovala a ukazovala mi to na panne. To se mk moje tak akorat vysmeje. :nevim:

• načítám...
7611
19.5.23 06:36

@TerezkaSt ne, nespala jsem 🙈 ale ne kvůli Hugiskovi, ten spinkal hezky, ale zase pes 🙈 manzel šel před půlnocí venčit psa (jorksira) a ten malej pitomec se rozběhl proti (na vodítku uvázanému) vlčákovi a dorážel na něj a ten vlčák ho pokousal 🙈 takže manzel s ním jel jeste na veterinární pohotovost a vrátil se ve 2 ráno. Je dost potrhanej, ale naštěstí není v ohrožení života. Má na zádech asi 7 děr od zubů. Dostali jsme léky na bolest a antibiotika. To ale není všechno, musíme mu ty dirky proplachovat pomoci injekční stříkačky Betadinkou 1-2× denně. Dost u toho kňučí, ale nedá se nic dělat. Prostě vstriknout do rány a pak vymačkat ven. Má uvolněné podkoží od masa a vznikla mu tam jakoby kapsa. Takže nejdřív se mu musí zahojit ta kapsa a pak teprve ty rány od zubů. Takže budeme ted ještě léčit doma psa 🙈 v pondělí jdeme na kontrolu. No fakt - to je furt nějaká starost 🙈

Co se týče odplenkování, tak dřív mi ty děti na to přišly sikovnejsi. S látkovými plenkami ty děti neměli takový suchý komfort jako teď s těmi jednorázovými. Precijen neměly takovou savost. Ted s těmi jednorazovymi ty děti nemají moc důvod chodit na nocnik, když jsou stále v suchu. Není tam taková motivace.

• načítám...
6706
19.5.23 07:21

@TerezkaSt Mareček půjde v září 2024 normálně do školky :nevim: lepší než kdyby šel až v lednu navíc to už by bylo stejně plno..za mě je to v pohodě ;) chci jít od září do práce, ale u nás to doufám bude v pohodě, tolika děti tu není

• načítám...
6706
19.5.23 07:24

@kambalaka tyjo to se sešlo, snad bude v pořádku :andel:

• načítám...
1347
19.5.23 07:53

@kambalaka eh to znam. Jak.mak dva teriery…to je furt neco. Naposled mi psa pokojsal jinej v tehotenstvi, ja pupek jak balon… :roll:

Ta kapsa není nic hroznyho, neboj, podkozi se prichycuje k sobe opravdu dobre, jen se to musi fakt dukladne proplachovat, strupy strhavat, aby se to nezavrelo. Ke konci uz se zaviraji ty dirky, tak je treba to tam rvat trosku nasilim. Ma dreny? Ty to drzi otevrene.

• načítám...
7611
19.5.23 08:03

@kajka kajka nene, drny mu nedali. Prostě nám řekli 2× denně to proplachovat. Uvidíme pak, co nám řeknou na kontrole

• načítám...
motivi
19.5.23 10:01

@kambalaka já myslím ze teda spis než o sikovnosti deti je to o pohodlnosti rodičů :nevim: to nemyslím nějak špatně ale myslím ze dneska tu motivaci nemají spis matky než decka. Prave i kvůli tomu ze dostupnost jednorázových plen je jaka je a nemusí neustále vyvarovat pleny

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100