Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bobulka28 no nevím, myslela jsem že právě BF se nedají „prošlápnout“ (asi jo, když dítě blbě chodí?), sama mám jen zatím sandále, s BF jsem začala u dcery, takže moc nevím ![]()
Spíš mi jde právě o tu hygienu a tak, oblečení celkem beru z druhé ruky, boty nemám zkušenost…
Právě se mi moc nechce kupovat tolik bot, jednak to neunosí a jendak jsou prostě drahé no.
Nebo jestli by stačily nějaké celoroční i na zimu
přece jen, sníh a zima je v Brně docela vzácnost.
@Martii6 já kupuju botky jenom nové, nikdy nevíš kdo to nosil 😁
@Janinkac23 označení na čůrání nemáme, na všechno má ee 😅
@Martii6 my už kupovaly asi 4× bf 🙈 rychle ji roste noha, já teda kupuji jen nové i kvůli tomu, že malá měla po narození pes adductus (stočené chodidla) a chodily jsme na rehabilitace a fyzio, ono záleží asi i jak dlouho jsou předtím nošené, ale třeba malá měla celoroční bf asi měsíc a je to na ty vložce znát, tak těžko říct u toho ![]()
@Martii6 Ja teda klidne priznam, ze kupuju i bazarove boty. Dlouho meli oba kluci jen capacky (nove samozrejme). Pak mel starsi jedny nove celorocky, sandalky, zimni, tenisky.. ale pak to pribejva a casto noha poskoci a chce to tenisky na pisek a odrazedlo, dvoje zimni boty, tenisky na telocvik.. to bych se nedoplatila. Vetsinou na bazaru najdu inzerat typu “synovi poskocila noha - minimalne nosene” a koupim za polovicni nebo dvoutretinovou cenu temer novy “drahy” boty. Treba sandaly kupujeme Keen, ty se normalne perou v pracce, tak tam nemam s hygienou problem. Do ostatnich bot ponozky, tak mi to prijde ok. Uz taky vim, ktera znacka starsimu sedi, tak muzu kupovat na netu. No a malej ted nosi boty po starsim, vetsina je v dobrym stavu.
@Martii6 já kupovala na Vinted už dvoje barefoot ale vzdycky to byly nové nebo nosene minimálně u nechodiciho dítěte takže jako nové a za zlomek ceny. Řešila sem takhle sandaly u kterých sem nevěděla jak moc je vynosi a tenisky ať má na střídání. Sem spokojena
Já tak na půl, někdy nové, někdy bazarové( skoro nové).
Posílám dnešní oběd ![]()
@Martii6 my jsme první kupovali nové ve specialce taky za strašnou cenu a měl to chvilicku. Pak jsem kupovala (už v Deichmanovi) letní sandalky a ty mu byly suprově, ale už z nich vyrostl. Teď jsme dostali po synovci (kupují mu boty kolem 2000 🙈) asi 4ks a vypadají fakt dobře. Ty děti to mají opravdu jen chvilicku. Prošlápnuté po něm nejsou. Ještě jsme teda kupovali tenisky Nike pro Huga - lehoučké s měkkou podrazkou. Ale jinak mame po tom synovci (sandalky, dvoje celoročky a zimní boty). Naštěstí jsou oba prosincoví, takže noha stejně velká na dané období.
@Ráďa 25 to je bozi fotka jak ji koukaj ocka. Panenka.
Jidlo taky. ![]()
Emilka uz ma 3 velikost bot… ja mam nakoupeny novy boty do 26 vel po akcich do 7mi stovek i Barefoot.
Treba boty Primigi mi prijdou uplne skvele a mam je jak tady z Humanicu za 20€ tak na detskeboty.cz je tato znacka hodne na akci.
Boty z Deichmannu se daji vratit treba za 3roky. Takze tam jsem treba treba koupila na akci Nike za 10€ - chce to sledovat posledni kusy.
Takzw podle mne se vyplati kupovat nove i vuci bazarovym. Chce to holt sledovat akce. ![]()
A když jsme u toho, kde nakupujete boty? V kamenných obchodech nebo on-line? V blízkosti domova nemám žádnou specialku a on-line obchod bych nějaký uvítala… nějaký tip?
@kambalaka my máme kram kousek, takže jsme zatím byli tam
Kamarádka kupuje tady
https://www.ziveboty.cz/…linky-cerna/
Holky, tohle je naše dovolená ![]()
Máme hotovy druhy sklep a děláme garáž ![]()
@kambalaka já kupuju na mylerie
Super ochotna paní vždycky poradila jak s velikosti, tak s typem aby ji to dobre sedelo protože má úzkou nohu
mají barefoot a kompromis
Díky za tipy. Holky a v čem jsou lepší ty barefood narozdíl od nějakých značkových bot? A jak poznám, ze jsou to barefood? 😁
Ja kupuju boty i nové, něco jsme podedili a neco sem uz i koupila z druhe ruky. Vzdy se divam na stav podrazek aby nebyly seslapane, (je to z fotek velmi dobre videt) a kotniky vtocene. Bart ma ted velikost 23. Vim, ze mu dobre sedi dd stepy, tak pri brouzdani po vinted, kdyz vidim nejake vyssi celorocky o cislo vetsi velmi velmi zachovale za castecnou cenu, koupim. Ted zacinam koukat po 24. Kupuju jen bafefoot a na ty nozce uz je to vidět jak se mu prstik posouva spravnym smerem. Obcas, kdyz vidim nejake ditko v botaskach s mekkou a zakulacenou podrazkou nebo treba v Vans (pry spolecne s Nike naprosto nejhorsi bota na vyvoj nohy) tak se z toho opocuju, ale kazdyho vec
.
@kambalaka ze sou barefoot tak to tam je psané. Ale nejzásadnější asi ze prstova cast je širší takze se prsty nederofmuji, nemackaji se, jsou lehké, nemají tak pevnou patu aby se kotník volne pohyboval, pružná podrazka (třeba všechny boty co máme tak se daji skoro srolovat, což s normální botou neudelas) má to imitovat chůzi na boso což je nejlepší pro vývoj chodidel, klenbu atd. ![]()
@motivi no já když si vzpomenu, ze míjí rodiče nám jako dětem kupovali boty u Vietnamců… 😁 šle jako jo, dneska se na to více dbá… @kajka kajka tak to by ses okotila z našich bot 😁 Hugo má Nike 🙊 ale jsou lehoučké a podrazka taky měkká
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat