Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak Hugo usnul v 19hod. Ale taky to nebylo úplně jednoduchý teda. U večeře začal zívat, tak říkám “dobrý”. Vykoupala jsem ho a jak jsme se přesouvali k posteli, tak řev jak blázen 🙄 slejzal z postele a ze si jde hrát. No tak jsem ho čapla, držela ho v náruči, prikryla dekou s říkala mu pohádky a při tom teda usnul 🙏 ufff no ale na to, ze pres den nespal a ráno vstaval po 8mi hodinách v 7:15, tak nic moc, ale on nemá takovou potrebu už od malinka. Už od úplného mimina byl problém ho uspat. To Beátka je jiný kafe, ta vidím, ze je unavená a do 5ti minut spí
@kambalaka tak si uzij večer
Mareček snad půjde za chvíli, vstával v půl 7, spal odpoledne hodinu, tak to taky půjdeme zkusit ![]()
@kambalaka no uvidíš, že to takhle bude lepší, aspoň máš večer klid 🙂 užij si to
Michalka spí od 19:15, vstává teď tak v max v 6, spíše dříve a odpo tak 2 hodiny spí.
@Janinac23 o dvě hodiny později, co Hugo usnul, začal chodit po bytě 🙈 si myslím, ze je namesicnej. Jsem ho zase doprovodila do postele a usnul.
@kambalaka to je taky desivy jak ten nás duch
my noci teď nic moc, má rýmu blbě se mu dýchá, včera chvíli brecel a dost fnukal
snad to brzo bude dobrý
@kambalaka holka drž se moooc ✊ ✊ ✊ moc na tebe myslím ✊ ✊ ✊ to čekání na výsledky je nejhorší. To je taky čert Hugo, ale aspoň v malé máš klid, šikulka na pupík.
@Petrussee mě strašně pomohlo u Lukyna, jak jsem ho začala zvykat na stíny. Usínáme kolikrát tak, že rukama atd uděláme na zdi stíny, máváme jim, různé od plyšáků. Baví ho to. Asi tak 5 minut, zhasnu, jen malé prosvětlení a skoro vždy hned usne. Takže kouká i ve ku kolem sebe na stíny, máváme jim a procházky jsem natáhla do tmy, takže zase vidí stíny a říká tín. Tak problém nemá 🙏 jinak mě vyhovuje změna času, protože do 20 h spí. Ale když mi neusne do 14, zcela výjimečně. Protože přestal po o spát, tak jdem ven, a pak s jeho snažím udržet aspoň do těch 18:30,večeře, zuby a spinkat. Zvykla jsem si na ten večerní klid a ráno vstává kolem půl 7,ale zase spí celou noc.
Jinak my máme vánoce poresene. Dětský ponk, tabule na kridu a fix, takové dřevěné posouvacky - hasičské auto a hasicarna, takové desky, magnetická deska s kuličkami, odrazedlo, zatloukacku a dřevěné auto s ramenem s vozíkem a na magnet. A všechno z druhé ruky. Je to jako nové. A nestydím se za to. K narozeninám dostane mikrofon(začali jsme s malým takhle mluvit přes varecky a když něco vidí, tak do toho mluví a pak jde za mnou
boží) a kaskadovou věž a zbytek od babi a dědů.
Chlapovi nějaké triko a 2 lístky na koncert.
@MILINKA35 však v pohodě, taky kupuju spoustu věcí z druhé ruky s taky i prodávám - hodně na Vinted. Hugo se probudil v půl 6, ale byl hodně mrzutej, tak jsem u nej asi hodinu ležela. Pak jsme vstavali, ale teda on má ty ranní rozjedy příšerný. Uknouranej, ubrecenej a tak hodinu a půl trvá, než se tak nějak dá dokupy. No je to sova jak blázen. Ale já doufám, ze je to nějaké přechodné období, ještě nedávno byl úplně v pohodě, ale nepřijde mi, ze by mu rostly zuby ![]()
Ja poridila odrazedlo, listky na festacek (jsou na akci https://tvujticket.cz/…-praha-2024/ ) a nejake drobnosti vcetne nivych hadyrku, ale to teda bude mit buhvi kdy. I 86 je ji jeste velka.
aspon to pak leti rovnou do kose.
Co nejake takive ty skladacky? Hraji si s tim vasi?
@MongolskaRyba Hugo má teda různé skládačky a vkládačky rád nebo různé navlíkací kroužky atd - to miluje
@MongolskaRyba naše má taky ráda různé vkládačky, ale každého baví něco jiného. Ze všeho nejraději teď maluje, už drží správně i pastelku a dělá kroužky. A baví ji „krájet“ takové dřevěné ovoce spojené suchým zipem.
Ahoj holky, zdravím vás zase po čase, my teď aktuálně řešíme poobědový spánek. Po určitou dobu nám malá přes den vůbec nespala, ale je poznat, že ten jeden denní spánek potřebuje. Jenže… ačkoliv si mne očíčka, zívá, apod., tak si lehnout prostě nechce. Zkoušela jsem už ledacos, ale pokaždé to v poslední době dopadá tak, že začne poplakávat a já jí prostě musím v té posteli držet, aby mi neutekla a ona se až pak uklidní a usne. Jakmile ale zabere, spí tvrdě a dlouho (to jí zas musím někdy i vzbudit, protože by měla vyspáno i na večer a pak by usnula až kolem půlnoci), je to věda s tím spánkem, to vám teda povím
.
Jsem zastáncem spíš liberálního a respektujícího stylu výchovy, ale nechce se mi malou nechávat spát kdykoliv, kdekoliv a jakkoliv, protože pak by usnula až pozdě odpoledne a pak by nechtěla jít spát ani v čase, kdy jdeme spát my. Vadí mi, že jí musím do spánku po obědě „nutit“, ale nevím, jak jinak to řešit.
@Janinac23 Ovoce a zelenina na krájení se suchým zipem je u nás hračka číslo 1
. Taky si teď malá oblíbila znovunalepovací samolepky, vlastně jakékoliv samolepky
.
@Sissela nám dneska Hugo po dlooouhe době usnul ve 13:30. Pustila jsem mu klidne písničky a dyndala ho v náruči, aby se uklidnil a pak ho položila do postele a on usnul. Ale je to to samé. Když už usne, spí tvrdě a já musím budit, jinak by spal i přes 3 hodiny úplně s přehledem. Dneska jsem ho budila v 15:30, tak jsem zvědavá, jestli mi ve 21hod usne. Doufám 🙏
Holky, ještě u nás frčí toto, kdyby někoho zaujalo. Existují i pak pro starší, tyto jsou pro batolata
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat