Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka já myslím, že to tak nereálné není😀kolik je vůbec Beatce? Copak už umí kočička? Asi se otáčí a ještě něco? Já úplně zapomínám co kdy děti cca dělají 🙂
@kambalaka U nas je to stejny - kdyz vstane pozdejc jak v 7, tak vetsinou po obede nespi. V tom pripade po obede ale odpocivame, klidne u pohadky, nebo si odpocine chvili v kocarku. Pak v 18h vecere, vykoupat a v 19h spi. Kdyz po obede vcas neusne, tak proste nespi. Pokud usne blbe behem odpoledne, napr. v aute, tak ho po max pul hodine budim a pak jde spat tak ve 20:30 a to mi prijde jeste ok.
@Bjetuš udělám to taky tak. Dnes mi po obědě neusnul, tak jsem se vydala s děckama na Smícháč (mají slevu 25% na Lindex - to já nikdy neodolám 😁) a Hugo si dal v 15hod 20 minut v kočárku, tak jsem zajásala, protože do večera vydrží a zase by mohl do 21 hod usnout 🙏
@Janinac23 Beatce jsou 4,5 měsíce a je fakt strašně hodná, skoro vůbec nepláče. Hodně se směje a kouká 🙂 úplný opak Huga, u kterého jsem neudělala vůbec nic, když byl malý. Ten byl hooodne náročný miminko. Dneska se mi poprvé přetočila na bříško 🙂 s ní je to fajn, když vidím, ze je unavená (většinou jí zcervena obočí nebo začne pokňourávat), dam ji prso nebo do nosítka a do 5ti minut spí. To Huga jsem uspavala přes hodinu a když nespal, tak jenom řval 🙈
Vy co máte nebo plánujete koupit kuchynku, tak odkud? Já koukala jen na Lidl, ale nemám srovnání https://www.lidl.cz/…a/p100355137?…
@kambalaka máš to podobně jako já s dětmi, když to tak čtu 🙂 taky první hodně náročné a druhé za odměnu. Krásně se to čte, že je malá hodnoucka🙂 ♥️
@Janinac23 to prý takhle bývá, doufám, ze to bude pravda, to druhé by bylo taky za odměnu
jelikož Mareček ještě poradně nespi, furt huci a je teda zavislak
takže bych chtěla i to druhé holčičku, aby to byl úplný protiklad a doufám, ze bude otravovat tatínka
..tak třeba někdy
Já myslela, že Hugo dneska usne brzy a vuuubec. Vstaval teda ráno v 8:00. Zkusila jsem ho dát po obědě spát, ale bez šance. Tak jsem s dětma vyrazila ven. Hugo chvíli ťapkal a chvíli byl v kočárku. Střídal to (on si vždy rekne). Během toho si dal dvacet. Teda spíš 15 minut. Víc určitě ne. Říkám si “tak super, večer bude tuhej brzy”. No po osmé jsme ho vykoupali a dali spát, ale furt slejzal z postele. Holky, on ne, že by chodil za námi, on si sleze a jde si hrát a je mu úplně jedno, že je v pokoji tma 🙈 tak tam šel manzel ho zpacifikovat. Po chvíli manzel přišel, že už asi teda usíná a o 10 minut později slyším, jak si tam povídá. Teď ani nemám odvahu tam jít, ale už tak 10 minut je ticho, tak doufám, že spí 😁
Usinal vždycky dobře a sám. Dokonce i po tom obědě. Změnilo se to, jak jsme mu vzali dudlika a noční a ranní mléko. Ne, že by mu to chybělo. Na dudlík si už ani nevzpomene a noční ani ranní mléko nevyžaduje. Na dnešek spal dokonce celou noc bez jediného probuzení a ráno vstával s úsměvem. Ale to, co tedkon předvádí s tím usinanim… já mám pocit, že mě snad zkouší 🙈
@kambalaka ten spanek je proste věda
Mareček poprvé zase nechtěl spat odpoledne..teda neslo mu usnout, tak jsem myslela, ze už spat nepůjde, ale byl protivnej, tak usnul ve 3 a spal 45 minut, teď spi max hodinu..usnul ve 20:40h..ale ten se teda stejně budí, ale jde za nami, chce kontakt, ne si hrát
a pak hned usne..nebo zaknoura, ale nějak nic nepotřebuje, si rikam, ze už se budí, jen aby mě stval
ale my musíme uspavat, teda spíše ja..lezime, tahá mě za vlasy a pak usne..večer nám u toho vypráví pohadku navíc tatínek, takže má kolem sebe lidi až až ![]()
@Petrussee Hugo mě odstrkuje. Vždycky mu říkám: “dej mi pusu” a on zavrtí hlavou a odstrčí mě 😁 pacholek 😁
Ahoj holky, mám dotaz, budete pořizovat nebo už máte nějaký sedák na židli pro prcka ke stolu? Ell už v židličce nechce být, tak teď jí na své učící věži, dá se rozložit jako stoleček a židlička. Ale vadí mi že jí “pod náma”. Máte nějaký tip? Co jsem koukala tak je to docela drahota 😅
@Nikča2020 my nemáme jídelní stůl
máme konferenční a psací..zidlicka Marecka už taky neba, dostane k Vánocům svůj stolecek a dvě zidlicky malé
..takže my ne ![]()
@Petrussee no my právě máme normálně jídelní kout, tak bych chtěla aby Ell seděla s námi u stolu, ale když jsem si hledala ty sedáky, tak jsem valila oči co chtějí za kousek plastu 😅
Hlásím, ze jsme odbourali skleničky
Hugo našel zálibu ve vidličce a všechno papáme teď vidličkou 😁 lžíci nechce ani vidět, takže vařím jídla, která se dají napichovat. Polévky u nás nefrčí 🙈
@Petrussee taky k Vánocům Hugo dostane stolecek a dvě židle.
@Nikča2020 Naštěstí u Huga jídelní židlička zatím stále v pohodě. Aspoň mi od jídla neutíká.
@Nikča2020 my máme rostoucí jídelní židle pro oba a jsme teda max spokojeni. Nastavis si výšku sedátka podle potřeby.
@Petrussee ty jo, já si teda nedokážu představit nejíst aspoň hlavní jídla s dětmi u jídelního stolu. Chápu, že třeba někdo nemá místo, jen si to neumím představit 🙂
@Janinac23 ja jsem zvykla, i u našich si každý jedl kde chtěl, obývák, pokoj..
takže mě to divny nepřijde, ale teď ani nemáme místo, ale nechybí nám to, rodiče stůl mají a stejně tam neji a jen tam dávaji věci
..hlavně přítel má obědy v práci, o víkend stejně porad děla garáž, takže ji úplně v jiný čas než ja a ja obedvam, když Mareček spi, v klidu, mě to takhle vyhovuje..a v obýváku jime a máme pustenou televizi
, ale tohle má každý jinak, ideální je to asi všichni jedí u jednoho stolu, možná k tomu někdy taky dospejeme
všichni jime akorát na Vanoce
ale s Mareckem pak budu sedět u toho stolecku, ať se to nauci, ale ja to mám radši “na pohodu” sedět na gauci a koukat na něco
..přiznám se, ze takhle teda Mareček snida a večeři, sedime proste na gauci a poustime si písničky na mobilu, u oběda ho dávám do te zidlicky akorát
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat