TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1960
26.10.23 20:53

Ahoj holky,
@kambalaka - tatinek mne moc mrzi, verim ze homolka je top, tam vude v nejlepších rukach.
Ohledne Huga tez drzim palce v lednu, emma ma dioptrie porad stejne, byly jsme v unoru a potom v cervenci a nemeni se to ma porad kolem 5dioptrii ale bryle nosi vyjimecne je porad bez nich mimo sledovani TV.

No ohledne vanoc se to u nas moc neresi, Emma doatane kulickodrahu, drevene kostky, Petshopaky a 2 pohadkove biografy plus tu chytani rybicek od nas, od babicek nemam potuchy. Partnerovi koupim asi nejake drobnosti, sama nevim ani co bych chtela mozna poukazy na masaze a kosmetiku.
My budeme slavit vanoce az 25.12. Partner je od 22.12.do 2.1.ve sluzbe a jen 25.12.bude na otocku doma, me to nijak zvlast nevadi, emma z toho rozum nema, se starsi dcerou to rada oslavim jakoby sama takze u nas to bude takove velmi decentni. K narozeninám u emmy nevim vubec, to asi az co me napadne…ja obecne nemam rada hmotne darky tak me ani nebavi nic vymyslet.

• načítám...
7611
26.10.23 21:02

@sofie_13579 na Homolce bohuzel radikální cystektomii nedělají, tak budeme muset jinam. Zkusíme Motol, ale uvidí se, kdy dostane vůbec termín. Hugo měl dioptrií 6 a po půl roce mu to skočilo na 9 :roll:

• načítám...
1960
27.10.23 07:13

@kambalaka - ja prave myslela ze jde na Homolku, jsem to blbě pochopila, promin, takze tedy Motol? Jinak na 100%to delaji v Thomayerce, ale to asi uz mate zjisteno, kdyby ne, tak pisu😊
U Hugiska treba ta operace bude reseni, u nas ji zvazovali smerem k silhani ale pry nejdrive za rok ze se ty okohybne svaly musi zafixovat aby se i po operaci nemely tendenci vracet zpet do špatných poloh.
Jo a holky diky za tipy na vanoce a narozky nasim detem, aspon to rozhodim mezi babicky :)

• načítám...
7611
27.10.23 09:40

@sofie_13579 operovali ho na Homolce. Tam mu odstranili ten nádor, co mu ucpával močovody a způsoboval koliky. Ale odstranění močového měchýře je velký zákrok na několik hodin a to na Homolce nedělají. Jojo, v Thomayerce taky dělají, to vím. Víceméně to dělají ve všech fakultních nemocnicích. Každopádně teď se čeká na výsledky histologie 2 týdny, aby se vědělo, jaký je to tip nádoru a od toho se bude odvíjet typ léčby

• načítám...
7611
27.10.23 09:45

Jinak my zas bojujeme se spaním Hugo má teď nějaké období, že vstane ráno většinou mezi 7-8, ale po obědě ho nedostanu do postele ani heverem. Zkouším ho dát ještě v půl 3, ale nechce. No, ale do večera nevydrží a pak mi v půl 5 vytuhne na gauči. Včera takto usnul a byl k neprobuzení a to jsem zkousela všechno možné. Pak vstal v 18:30 a spát šel v 23 hod - skvělý 🙈 ráno zase v 8 budíček. Jsme teď tak na pomezí toho, kdy spát nepůjde už vůbec nebo usne pozdě odpoledne. Hold období, musíme vydržet.

• načítám...
6702
27.10.23 10:54

@kambalaka za mě tohle není období, spíše nerezim, kamarádce, když nechce spat odpoledne, což se někdy stane, jde proste spat v půl 7 a spi do půl 7 :nevim: když Mareček spi půl hodiny nebo 40 minut, tak jde spat v 19:00h, když spi déle jde 20:00h, chodí odpoledne mezi 11-12h podle toho v kolik ráno vstává..ja už bych ho v půl 5 usnout nenechala..snažila bych se ho natáhnout, alespoň do 6 a dat ho už na ten veliký spanek do rana :think:

• načítám...
7611
27.10.23 11:12

@Petrussee jenže on, když je rozjetej, tak mi fakt po obědě neusne - režim nerežim. Já si myslím, ze to proste má v sobě, už od malinka není žádný velký spáč. Beátka to samé, ale aspoň spí v noci. Přes den mi od narození spí přes den 3 spanky ne déle jak 1/2 hodiny. Teď už Bea přechází na 2 spanky a to je malinka a stačí ji to. Jinak je hodná. Já mám prostě asi takové děti 😁 Hugo šel spát v těch 23 hod a v 8:00 vyspanej a od té doby lítá jak šílenej

• načítám...
1479
27.10.23 11:13

Holky, u nás po dlouhé době taky na nic noc :zed: Od půlnoci pořád volal „mamí, kde ši?“ A asi 2× se pořádně rozplakal.. Nevím, jestli měl nějaké špatné sny..

• načítám...
6702
27.10.23 11:17

@kambalaka proto ti píšu, ze bych ho dala spat jen na veliky spanek, ať teda chodí mezi 18-19 a spi do rana ;) jsou děti co nespi odpoledne, což chápu..ale nenechala bych ho usnout kolem 5

• načítám...
7611
27.10.23 11:38

@Petrussee budu muset to nějak udělat… když on vždycky vytuhne, když se mu zrovna nevenuju no… to je těžký a taky u nej nemůžu být 24/7 😁

• načítám...
5617
27.10.23 11:57

@kambalaka No já kolikrát koukám co už se teď dá operovat. Bohužel moje vada nelze.Jako dítě mě tenkrát chtěli dát do zvláštní školy a to jen proto, že mi naměřili na jednom oku 9 dioptrií. Jenže na druhé oko jsem viděla na 100% a vidím dodnes. Teď už se o této vadě ví, že není v oku, ale v mozku za okem. A že když se podchytí včas, tak se dá úplně odstranit. Nosí se na zdravém oku klapka a tím se donutí mozek aby to nemocné začal používat. Toto všechno jsem se dozvěděla až v 15 letech, kdy letěly brýle do koše. Moje vada už se nikdy nezmění, mám jí zděděnou po mámě :( Jediné co mohu dělat, je to, že se budu snažit aby druhé oko zůstalo v pořádku. Celé dětství jsem nosila hnusné brýle a chodila na různé testy. Vůbec to nepomohlo.Moje děti šly na testy v jednom roce, nikdo to nezdědil.
Takže operaci každému závidím, šla bych hned :(

• načítám...
motivi
27.10.23 12:12

@Petrussee Joo máme to stejně, když mi neusne odpoledne když někde jsme nebo tak, tak začne být už hrozné unavená kolem 5, takže se ji snažím trosku natáhnout a v 18 jdem spát. Do 18:30 spi a spi až do rána.

• Upravit
2087
27.10.23 12:31

@kambalaka já souhlasím s @Petrussee neusne odpoledne, tak ho dát po 18 hod na noc už. A když už se stane, že usne takhle pozdě, tak max 20 min a vzbudit. To pak nemá žádný režim, buď odpo tedy spánek nepotřebuje a půjde večer dřív a nebo spát po obědě. Dávat ho spát ve 23 hod, aby pak vyspával do 8 mi přijde blbost. To bych ho ráno vzbudila, ať spí přes den. Když budeš chtít, tak to zvládneš upravit stejně jak ten dudel nebo mléko :wink:

• načítám...
2087
27.10.23 12:33

@wendelina30 taky mě teď v noci vyvolává, ale hned teda zase usne

• načítám...
7611
27.10.23 12:58

@Janinac23 no já bych nejradši, aby spal třeba od 21hod do 7:30, ale to bych chtěla asi moc 😁

@Ráďa 25 Dneska už je spoustu možností. Mně tenkrát říkali, ze moje vada nejde operovat s uběhlo několik let, ve 21 letech jsem šla na laser a dodnes brýle nenosím.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100