Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi šikulka s tím záchodem, že i v noci 👏 u nás je to podobně jak @kambalaka, ona si teda řekne, když jsme spolu doma, sama si sundá kalhoty a jde, ale když má plenu, tak to pusti tam. Ale že bych ji nechala i venku bez pleny, to by nedala.
@Janinac23 tak Hugo si teda kalhoty nesundá. On tu motoriku fakt ještě nemá tak dobrou. Ale tak neřeším to. V létě to dopilujeme
@Janinac23 Joo tak my sme to zacaly řešit v lete když bylo teplo a pořad litala venku tak to bylo jednodušší než kdybysme začínaly teď když je už chladno. Teď už spis pokorujeme nové mety
jízda autem na delší vzdálenost, obchod - velký nákup a tak ![]()
@kambalaka moc moc držím palce s tatínkem ✊ ✊ ✊ jak psaly holky, vydržet a povede se. A ohledně jídla. Já měla fajn, že nechtěl skleničky vůbec. Ze začátku mě to štvalo, že to byla pro mě taková rychlovka a lukyn nechtěl vůbec. Takže normálně jí všechno. Namaz mu třeba chleba s máslem a marmeládou. To snědl Lukyn teď s čajem. Celý krajíc. Dělám marmelády, povidla, ono se to bude. Občas mu to neuškodí. Zase mi nechce brumiky atd
je tvrdě domácí typ a když jdu do restaurace, tak mu beru oběd
ani všechno a hodně nám pomohlo, společné stolování. Jak psala @Bjetuš. Takže já už se sním v klidu najim. Někdy jíme z jednoho talíře někdy každý sám, ale večeře máme společné většinou a o víkendu, když je chlap doma. Společně. Oni rozumí až moc dobře. Jinak chodime dom většinou kolem 18 a začínám ho protahovat do tmy, aby se nebál a je s tím v pohodě
pak kouká, kde je měsíc a je z něj nadšenej
teď jsme byli na výletě zrcinena hradu, tak to krásně ušel a koukal
mrnous taky už vynechává odpolední spánky. Ale když usne před 20 a spí do půl 8,tak mi to nevadí. Teď vařím až večer, až dojde chlap a má mrnouse a já si relaxuji v kuchyni.
Petruse. Třeba to je jen období nebo to viděl na hřišti? Tady máme jednoho kluka, je menší než lukyn ale starší a ten je prý zlý a mlátí tu roční holčičku a asi i další. Ale na Lukyna si nedovolil
je sice mladší, ale větší. No těžko říct. Dudlík nemá od začátku července, takže super. Obchody jsou na pohodu, bez kočáru. Jako líbí se mu hodně obi, hobby atd. Milion věcí. To tam vykládá a baví kolikrát celý obchod
cesta autem je naštěstí od miminka na pohodu. Dává i dlouhé cesty, s přestávkou. Ale si říkám, co budem dělat, až se tam nedostane krz váhu ![]()
Vánoce mu koupíme dřevěný ponk s nářadím. Houpačku. Ale nápady si nechávám pro sebe. Na narozeniny domek a pak se dá ven a do toho jeho borcus. Říkala jsem tchyni, že koupíme k vánocům zahradnický set a koupila mu to k svátku. Zase nechci ho startovat s tak drahými věcmi, aby si jich vážil. Vím, že mu chtěla udělat radost a jediné vnouce, ale tohle se mi zdá jako moc. Naštěstí v tomhle jsme za jedno.
@MILINKA35 nakonec jde tatínek na Homolku do Prahy. Na Kladně ho odmítli pro nedostatek lůžek 🙈 strašný přístup tam. Nejdříve ho odmítli vzít v pátek a ať přijde v pondělí a pak mu řekli, ze jim je to blbý, ale bohužel nemají místo. Úplně mě to vytočilo. Tak si sám zařídil tu Homolku (je tam zaměstnanec) a tam mají úplně jiný přístup a vše jde jak na běžícím páse.
My dudlík odbourali za 3 dny a už ho vůbec nechce - nebo nevím, jestli nechce, ale nevzpomene si na nej 🙂 zato ale začal zarlit - mi přijde. Vidí, jak chovám Beatku s chce chovat v náručí taky 🙈 skvělý 😁
Dnes jsem mu k snídani dělala palačinky s moji jahodovou marmeladou a to si mlaskal 🙂 snědl celou palačinku. Ještě mu ale musím pomáhat napichovat vidličkou.
Hugo dnes vstaval brzy. Teď si do obýváku k televizi přinesl svoji deku a vytáhl si ji na gauč 🙈 😁
@kambalaka když vidím ty brýle, má pořád stejné dioptrie nebo už se mu změnili?
Nám už roste pětka, část je venku, tak se spánek zhoršil a spustila se jí rýma. Jako spí celou noc, ale kňoura během spánku.
@Janinac23 podle vyšetření se mu dioptrie trosku zvedly, ale ponechali mu stejné dioptrie, protože prý to vyšetření nemuselo ukazovat správnou hodnotu, jak plakal a mohl si vyplavit ty rozkapávací kapky z očí. Tak uvidíme zase za půl roku.
Holky, máte už vymyšlené nějaké dárky na Vánoce/narozeniny? My máme pár dárků vymyšlených, ale začaly se nás ptát babičky, co mají koupit. A popravdě už vůbec nevím, co dalšího vymyslet
@wendelina30 prkno k Montessori houpačce, stolek a dve zidlicky, kallax, box na svačinu, láhev na pití, příbor, boby, něco na kreslení, par hraček (kamion s autíčky, puzzle, krájení ovoce, vláček dřevěný, koleje, něco do vany), tatra, bagr veliký, větší oblečení..ale nějak to rozdělíme, něco dostane od babiček a tak ![]()
@wendelina30 my chceme pro Huga malého Marshalla do pokoje. Protože já mu hodně poustim písničky, ale musím v obýváku, kde máme většího Marshalla 😁 takhle abych mu to mohla pouštět v pokojiku, kde tráví hodně času. Pak chceme stolecek se zidlickama. No a pak jsem v Lidlu objevila toto https://www.lidl.cz/…u/p100361593
Tak jsem chtěla pořídit to na chatu, kam jezdíme na víkendy… jo a boby budeme kupovat
@Petrussee mně se ta montessori houpacka líbí, ale bojím se, aby si tam nepřiskříp ruce 🙈 nebo představa, ze kde kolem pes a priskripne mu tam tlapku… brrr moc bezpečný mi to nepřijde
@Petrussee Vidím, že dárky jsou všude hodně podobné
Něco z toho už dostal loni, tak jsem ještě vymyslela Albi tužku a dřevěný dílenský ponk z Lidlu
Vláček a koleje už máme schované ve skříni
Já jsem už cosi bez nápadů
Přitom v hračkářství je toho milion, ale 90% mi přijde jako totální blbosti
![]()
@wendelina30 my budeme brát ponk taky. Dřevěnou stavebnici(vlak, koleje..), knížku, oblečení… A koho co napadne. Albi tužka, se podívám ![]()
@wendelina30 my jsme dali albi tužku, magnetickou tabuli a magnety, lego, peřiny a polštář, oblečení, kočárek, kuchyňku a dál už nevim asi ani 😅
Jinak holky, pravděpodobně mám covid, moje premiéra 😅 ráno jsem měla na testu náznak čárky a na záchodě jsem pak stříkala osvěžovač vzduchu a necítila jsem ho. Tak je to asi jasný 😅
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat