TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1115
14.7.22 07:27

Naše malá má většinou dva denní spánky, záleží v kolik vstává. Teď teda asi 3 nebo 4 dny za sebou nemůže večer usnout, asi začíná zpracovávat co všechno umí 😁 ale v noci naštěstí spí.

Jinak u nás tatínek funguje od začátku skvěle, měla jsem těžký závěr porodu, roztrhaná až hrůza, druhé dítě mi řekli císařem ???? ale jelikož jsem se nemohla moc hýbat a tak, tak všechno doma zastával muž. Co se týče malý, tak to je jeho svět, miluje jí láskou bezmeznou a v péči o ní je schopný mě dokonale zastoupit, kór ještě jak už nekojím 😅

• načítám...
6707
14.7.22 07:34

@Nikča2020 tak to je super, my máme první, ja kojim, tak ho mám furt ja :roll: a sám by se nepostaral, zvládá přebalit :mrgreen:, ale to je vše :D porad mu rikam, ze až dokojim pojedu někam sama a nechám mu ho (ale to by nedal)..on se nám furt budí, poslední dobou je přes den ubreceny a je to s nim fakt náročný :zed:

• načítám...
7611
14.7.22 07:46

@TerezkaSt ta noc je teď tak poslední týden, do te doby to byla hruza. Na dnešek opět usnul v 19:00, pak se vzbudil ve 2 ráno na mlíko, hned zase usnul a vstával v 7:00. Přes den se ale zase pripravuju, ze téměř žádný spánek nebude 😁

• načítám...
459
14.7.22 08:30

Ahoj děvčata. zdravím Vás po dlouhé době, čtu příspěvky u kojení, ale vůbec nebyl čas psát. Naše princezna už má dva zoubky, ale než vykoukly, to byla jízda! Malá nám nespala, usínala kolem 23:00 hod večer, byla mrzutá, pořád chtěla být u prsu… Teď už je klidnější, i spánek se zlepšil. Spinká nám jednou dopoledne a pak dvakrát odpoledne, což mi docela vyhovuje. Dopoledne chodíme obvykle ven s kočárkem, odpoledne spinká po obědě doma, k večeru si dá jednoho krátkého šlofíčka buď v nosítku nebo na posteli, kde usne po kojení.

Co se týče jídla, ráno/dopoledne sní malou ovocnou přesnídávku, k obědu miluje maso se zeleninou (žloutek naprosto propadl), odpoledne někdy dáme ovoce nebo zeleninu, večer před spaním/koupáním nemléčnou kaši s UM. Kojím před každým spánkem a obvykle i po návratu z procházky a občas i po jídle na dosycení. Doktorka nám říkala, že teď už mám brát kojení jako přísun tekutin, protože základem stravy už jsou příkrmy, takže kojím hlavně „na žízeň“, abych malé poskytla tekutiny a pak tak obvykle i uspávám - hlavně večer malá kojení vyžaduje.

No a moje předsevzetí, že malá bude spát v postýlce, je to tam. V noci se to nedá, protože se chce často jen tak přitulit a „cucnout“ si, takže spí s námi v posteli (máme velkou postel, takže to není problém). Je vtipný, jak mateřství změní spoustu teoretických představ, které jsem měla dřív :lol:.

• načítám...
1115
14.7.22 08:32

@Petrussee někteří tatínkové to prostě moc neumějí a zvládají se postarat, až když jsou děti starší, samostatnější 😁 Ella je teď taky protivnější kvůli zubům, teď se celkem rozlezla, tak to asi všechno zpracovává :D ale věřím, že to u Vás bude jen období a malej bude za chvíli sluníčkovej :srdce:

• načítám...
7611
14.7.22 08:41

@Sissela u mě taky Hugi vyžaduje mléko před spánkem, akorát my jsme na UM, takže když sní prikrm a za hodinku na to jde spát, tak stejně si dá i to mléko. :nevim:

• načítám...
5617
14.7.22 12:00

Takže sice nepérujeme, kolínka nepoužívá, skoro neleze, ale asi to přeskočíme :nevim:

• načítám...
7611
14.7.22 12:16

@Ráďa 25 Tyjo, vy už sedíte? A na to přišla sama nebo jsi ji poprvé posadila ty? Ten můj zase rychlostí blesku pivotuje, ale máme problém s pretacenim. Jde mu to jen na jednu stranu. A i tak je hodně pohodlnej, to už fakt musí bejt, aby se pretocil, spis si zakřičí: “mámo, pretoc mě” 😁

• načítám...
6707
14.7.22 12:36

@Sissela pravda, ze jsem říkala, ze dítě do postele nechci a už ho tam mám taky :mrgreen: :roll: ja chci taky už jen kojit na doplnění, tak se o to snazim..ale zatím to jde tak napůl :roll:

• načítám...
6707
14.7.22 12:37

@Nikča2020 doufám, dekuju :srdce:

• načítám...
6707
14.7.22 12:38

@Ráďa 25 tyjo, ta je rychlá, my děláme jen Otocky :mrgreen:

• načítám...
6707
14.7.22 12:39

@kambalaka taky se spíše otáčí na jednu stranu, na tu druhou se mu nechce, umí to, ale asi má radši tu pravou :mrgreen:

• načítám...
5617
14.7.22 13:12

@kambalaka tak ona se otáčí už hodně dlouho na obě strany. Posazujeme si jí na klín, tak už chce a sedá si z pololehu.Ale dnes začala i z břicha z leže. Ale pokud si pamatuji, první dcerka taky prvně seděla a pak lezla.

• načítám...
motivi
14.7.22 13:27
@Ráďa 25
@Ráďa 25 píše:
Takže sice nepérujeme, kolínka nepoužívá, skoro neleze, ale asi to přeskočíme :nevim:

Super, teď už to bude jízda. Malá nám sedí od minulého týdne, tak sem rada ze už sem mohla vytáhnout sportak protože v korbe se ji už nelíbilo jak nic neviděla. A na břiše to vypadalo ze mi z toho kocaru vyskočí jak byla furt na kolenach. Perovala chvilku a už se rozlezla takže už se člověk fakt nezastavi :lol: tento týden se opírá o vše co se dá a začíná si stoupat takže už bylo par karambolu :roll:

• Upravit
7611
14.7.22 13:46

@motivi Tyjo, to málokterý dite si začíná takhle brzy stoupat teda :palec:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky