Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Naše malá má většinou dva denní spánky, záleží v kolik vstává. Teď teda asi 3 nebo 4 dny za sebou nemůže večer usnout, asi začíná zpracovávat co všechno umí 😁 ale v noci naštěstí spí.
Jinak u nás tatínek funguje od začátku skvěle, měla jsem těžký závěr porodu, roztrhaná až hrůza, druhé dítě mi řekli císařem ???? ale jelikož jsem se nemohla moc hýbat a tak, tak všechno doma zastával muž. Co se týče malý, tak to je jeho svět, miluje jí láskou bezmeznou a v péči o ní je schopný mě dokonale zastoupit, kór ještě jak už nekojím 😅
@Nikča2020 tak to je super, my máme první, ja kojim, tak ho mám furt ja
a sám by se nepostaral, zvládá přebalit
, ale to je vše
porad mu rikam, ze až dokojim pojedu někam sama a nechám mu ho (ale to by nedal)..on se nám furt budí, poslední dobou je přes den ubreceny a je to s nim fakt náročný ![]()
@TerezkaSt ta noc je teď tak poslední týden, do te doby to byla hruza. Na dnešek opět usnul v 19:00, pak se vzbudil ve 2 ráno na mlíko, hned zase usnul a vstával v 7:00. Přes den se ale zase pripravuju, ze téměř žádný spánek nebude 😁
Ahoj děvčata. zdravím Vás po dlouhé době, čtu příspěvky u kojení, ale vůbec nebyl čas psát. Naše princezna už má dva zoubky, ale než vykoukly, to byla jízda! Malá nám nespala, usínala kolem 23:00 hod večer, byla mrzutá, pořád chtěla být u prsu… Teď už je klidnější, i spánek se zlepšil. Spinká nám jednou dopoledne a pak dvakrát odpoledne, což mi docela vyhovuje. Dopoledne chodíme obvykle ven s kočárkem, odpoledne spinká po obědě doma, k večeru si dá jednoho krátkého šlofíčka buď v nosítku nebo na posteli, kde usne po kojení.
Co se týče jídla, ráno/dopoledne sní malou ovocnou přesnídávku, k obědu miluje maso se zeleninou (žloutek naprosto propadl), odpoledne někdy dáme ovoce nebo zeleninu, večer před spaním/koupáním nemléčnou kaši s UM. Kojím před každým spánkem a obvykle i po návratu z procházky a občas i po jídle na dosycení. Doktorka nám říkala, že teď už mám brát kojení jako přísun tekutin, protože základem stravy už jsou příkrmy, takže kojím hlavně „na žízeň“, abych malé poskytla tekutiny a pak tak obvykle i uspávám - hlavně večer malá kojení vyžaduje.
No a moje předsevzetí, že malá bude spát v postýlce, je to tam. V noci se to nedá, protože se chce často jen tak přitulit a „cucnout“ si, takže spí s námi v posteli (máme velkou postel, takže to není problém). Je vtipný, jak mateřství změní spoustu teoretických představ, které jsem měla dřív
.
@Petrussee někteří tatínkové to prostě moc neumějí a zvládají se postarat, až když jsou děti starší, samostatnější 😁 Ella je teď taky protivnější kvůli zubům, teď se celkem rozlezla, tak to asi všechno zpracovává
ale věřím, že to u Vás bude jen období a malej bude za chvíli sluníčkovej ![]()
@Sissela u mě taky Hugi vyžaduje mléko před spánkem, akorát my jsme na UM, takže když sní prikrm a za hodinku na to jde spát, tak stejně si dá i to mléko. ![]()
Takže sice nepérujeme, kolínka nepoužívá, skoro neleze, ale asi to přeskočíme ![]()
@Ráďa 25 Tyjo, vy už sedíte? A na to přišla sama nebo jsi ji poprvé posadila ty? Ten můj zase rychlostí blesku pivotuje, ale máme problém s pretacenim. Jde mu to jen na jednu stranu. A i tak je hodně pohodlnej, to už fakt musí bejt, aby se pretocil, spis si zakřičí: “mámo, pretoc mě” 😁
@Sissela pravda, ze jsem říkala, ze dítě do postele nechci a už ho tam mám taky
ja chci taky už jen kojit na doplnění, tak se o to snazim..ale zatím to jde tak napůl ![]()
@kambalaka taky se spíše otáčí na jednu stranu, na tu druhou se mu nechce, umí to, ale asi má radši tu pravou ![]()
@kambalaka tak ona se otáčí už hodně dlouho na obě strany. Posazujeme si jí na klín, tak už chce a sedá si z pololehu.Ale dnes začala i z břicha z leže. Ale pokud si pamatuji, první dcerka taky prvně seděla a pak lezla.
@Ráďa 25 píše:
Takže sice nepérujeme, kolínka nepoužívá, skoro neleze, ale asi to přeskočíme
Super, teď už to bude jízda. Malá nám sedí od minulého týdne, tak sem rada ze už sem mohla vytáhnout sportak protože v korbe se ji už nelíbilo jak nic neviděla. A na břiše to vypadalo ze mi z toho kocaru vyskočí jak byla furt na kolenach. Perovala chvilku a už se rozlezla takže už se člověk fakt nezastavi
tento týden se opírá o vše co se dá a začíná si stoupat takže už bylo par karambolu ![]()
@motivi Tyjo, to málokterý dite si začíná takhle brzy stoupat teda ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat