Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hlásím, ze nám dneska vykoukl první zoubek
jednička dole
ani jsem to nečekala, poslední noci i dny byly suprové 🙂 a když měl dny ukňourané, tak jsem ten zub čekala a nebyl žádný 😁
@kambalaka super! Myslím ze často vše prisuzujeme zubum
malé teď taky vylezl jeden a ani sme o něm nevěděli ze se něco chystá.. za to včera večer několik šílených placu ze spaní a dneska při čištění je vidět ze je zraly na prorezani, tak snad to dneska bude v noci lepší. Když ji rostly 4 horní zároveň tak byla vpohode třeba a když lezla spodní dvojka tak to furt ruku v puse a často plakala.. tak přeju ať i ty další mate takhle vpohode ![]()
My nyní každý den vstavame 5:10 jak hodinky
tak se těším na ten posun času ![]()
Holky a odkdy čistíte zoubky? Hned jak vyleze první? A klasicky 2× denně jako my? A takovým tím prstovým kartáčkem nebo nějakým speciálním dětským? A bez pasty - předpokládám 😁
@kambalaka jojo,taky to tak máme. Většinou pak ani nepoznám kdy rostou.
@motivi u nás zase v 6 hodin
@kambalaka já delala v oboru takže ti povím jak to děláme my - cistit od té doby co vyleze a už není ta dáseň nabehla aby ho to nebolelo (už kousek zubu se muže zkazit ) takže necekat až vyroste cely. Silikonovy kartacek na prst je k ničemu- nic nevycisti. Takže cokoliv co má vlákna. Já cistila nejdřív jen jednosvazkovym kartackem a pro malou do ruky mám značku Jordan - z druhé strany je kousatko a je kratky, takže si to nezarazi do krku
teď už ma víc zubu tak mam klasicky kartacek - s malou hlavou a jemnými vlákny - třeba Tepe mini. Pastu pouzivam, protože ten boj je snesitelnejsi jak cítí sladkou chuť. Mám momentálně bez floridu od biorepair dětskou - jen lehce potrit vlákna
Čistíme 2×, večer sem teda mnohem důraznější. Malá si okusuje svůj kartacek a pak nastupuju já a přes řev v rychlosti čistím jak zběsilá ![]()
@motivi teeeeda, děkuji za přednášku
poučím se z toho. Dneska mám doma jen ten na prst, ale ten jednosvazkový koupím. Mám jen pro sebe 😁
@kambalaka 😀k službám ![]()
Joo neboj to do zítra počká ![]()
U nás si na čištění stále ani po 4 mesicich nezvykla a rve jak tur každý čištění
ale na zuby sem pes takže přes to nejede vlak ![]()
@motivi to já budu taky, na zubech si zakládám, chodím pravidelně k zubari i na dentalku a ve svém věku ani nevím, co je to vrtačka nebo zubní kaz 😁 doufám, ze Hugo bude mít zuby po mně
@kambalaka Gratulujeme k prvnímu zoubku
Maty má dva zuby dole, které vylezly skoro před 2 měsíci a od té doby nic
Prý jak vyleze jeden, tak bude jeden za druhým
Jinak čistíme 2× denně Curaproxem bez pasty. Pozítří jdeme poprvé k zubaři, tak jsem zvědavá, jak to zvládne ![]()
@kambalaka to je super, máme to stejně.
Mne vždycky když někdo vidí jak sem nad ni zakleknuta a ona rve tak se hrozí a beduji jaka je chudinka a je jim to líto, ale já vždycky říkám, ze radši každý vecer 20 sekund pláče a držení, protože se ji to nelíbí, než abych ji pak musela držet u zubaře na křesle během vrtání, protože ty zuby má zkažené. ![]()
Moje si zuby cisti rada, chutna ji ta pasta, na zklidneni mame takovej prirodni gelik (pritel calgel zakazal
) kterej je takovej bylinkovo mentolovel a z toho si taky vzdycky mlaska a nic ji neotyka. Momentalne uz 8zubu.
Uz nevim kdo se vyjadril k ten kalhotkam, myslim @Logodice. Kamaradka pouziva a je moc spokojena, predevsim na noc. Ja ted nemam menses skoro vubec. Uz pred tehotenstvim jsem si zamilovala pradlo Sloggi - bezesve a prave maji ted i velkou akci na ty kalhotky. To pradlo muzu vrele doporucit i na kojeni (je to material, ze se vytahne o vic jak 10cm) ze jsem kojila jenchvilinku. Je to jak mit na sobe nic a vyborna zivotnost. Mam jednu podprdu uz pres rok a pul a je jak nova. Ani nic jineho uz kupovat nechci. ![]()
Kdyz jsem u tech reklam, tak v ct 27.10. bude mit lidl akce na detske nadobi s prisavkou. Co mam z kaufu tak maximalni spokojenost, mala se z toho bez nehod naji lzickou a lidl ma dokonce gender neutralni barvicky. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Po delší době vás zdravím,
Snad už máme nemoci za sebou
malá se oklepala a v týdnu začala chodit
kdy to tak uteklo?
nedávno sme si tu všechny psaly jak se těm mimcum nechce past a teď sou k nezastavení.
My sme teď s malou marodily tak to bylo narocne.. já dva týdny cov.id ,kdy sem fakt byla vyrizena, malá dva dny vysoké horecky.. pomoc byla fakt k nezaplacení a dost sem vzpomínala na to jaké to je být nemocna a smět se opravdu vylezet