TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
472
24.10.22 19:00

@Nikča2020 já 6×. A pak na spaní a v noci.

• načítám...
1960
24.10.22 19:01

Ahoj holky,
Moc vás všechny zdravím :) Měla jsem to teď takové trošku náročnější přes víkend tak se úplně psát nedalo.

Dneska už o trochu lepší :?

Jinak máme také první zoubek tak jsem ráda zatím teda ještě nečistím má tak asi jeden milimetr na délku ten zub tak ještě chvilku počkám :)

Jsem ráda že tady píšete i o tom jak děti teď baští protože jsem zrovna přemýšlel do kdy Emičce dávat umělé mléko a v jakém množství tak se budu inspirovat tady vámi :)

Jo a to bych nebyla já abych nezahlásila že za dva měsíce jsou Vánoce těším se :dance: :dance:

• načítám...
1115
24.10.22 21:52

@TerezkaSt to máme dost podobně :D i ty časy, taky ráno mléko, pak ovocná svačinka, oběd, nějaký jogurt, kolem půl 6 kaše, chleba nebo polévka a před spaním mléko. Jen si řikám, jestli to neni moc 😅 neni žádná vyzáblina, ale ani žádnej michelin 😅 a zase přes den se pořád hýbe

• načítám...
7611
24.10.22 22:23

@Nikča2020 my teď máme zase mléčné období. Jak mi ho před 2 mesici už vůbec nechtěl, tak teď ho vyžaduje. Ráno vstává mezi 7:30-8:00 a vypije 180ml mléka. Během dopoledne nabidnu buď kousek chlebiku, banánu, malin nebo dneska jablecny štrůdl. Dá si ale jen ztěží 3× do pusy. Pak dá spánek cca 15 min v kočárku. V poledne sní celou skleničku příkrmu. Mezi 14:30-15:00 vyžaduje mléko 210ml a spinká cca 2 hodiny (ale jen, když spím s nim 😁) Večer kolem 18-18:30 mu dám kaši (jakoukoliv - stridam druhy). Pak si sem tam ještě něco zobne (kousek malin, kousek banánu, křupka). Spinkat chodí kolem 21hod a před spaním vypije kolem 240ml. Dneska před spaním ale vypil dokonce 300ml. No a v noci se budí teď 1× na mléko a vypije znovu 240ml. Naprosto mi odmítá jíst presnidavky a jogurty.

• načítám...
1738
24.10.22 22:37

@Nikča2020 to si taky neirkam jestli to neni moc, hlavne ten chleba ona sni treba 3-4 krajice za den. My ji to proste davame kdyz sami jime aby se zabavila. :nevim: No a jak je tu znamo, ja mam uplne mikromimi. Spis si rikam, jestli ma dost bilkoviny, protoze nechce jogurt ani vajicko (jen rafinovane propasovane) a jestli ma dost cervenyho masa. A hlavne tedy piti, jako vic 100ml denne urcite nevypije a vubec nepije prubezne. Proste zapije suchej chleba. :nevim:

• načítám...
1115
24.10.22 22:54

@kambalaka to Ella jí všechno, před pár týdny jsem jí přidala tu večeři, tak jsem dávky mléka snížila trochu, v noci se mi nebudí. Spí od cca 19:30 do 7, půl 8

Ale kdybyste jí viděly holky, jak když vidí jídlo, začne mlaskat a rozčilovat se, že ho ještě nemá 😅 než jí dám bryndák, vyfoukám to, tak se může zbláznit :) vždycky když tu někdo je, tak kouká jak puk 🤣

@TerezkaSt taky se snažim dávat vodu, pije, ale ne tolik.

• načítám...
1738
25.10.22 07:04

@Nikča2020 Haha tak to ej na videjko. :mrgreen:

• načítám...
6695
25.10.22 07:53

@TerezkaSt my s tím pitím taky bojujeme, ale zase kdyby měli žízeň, tak se snad napiji poradně :roll: mě nedá ani 100ml, tak 30…3-4 krajice mi přijde dost, co dat něco jiného, aby se zabavila? Ja třeba dávám okurku do ruky, jablko, boruvky, mandarinku, pak teda Krupky, nějakou dětskou susenku, ten chleba jim nic moc nedá :nevim: ale Mareček sní trochu a pak děla bordel, hodi vše na zem, rozdrobi, rozmacka :roll:, ale pro chvíli klidu :D

• načítám...
3555
25.10.22 07:57

@TerezkaSt malej vypije cca 500-600 ml mléka, 2× um, 2× kaše. Dávám na svačinu celý krajíc s Lucinka, zerve, na to nastrouhám třeba okurku, nebo něco přidám. Oběd sní v pohodě, vejce jogurty, je to kyselina. Dá celý banán. Už to kouše jak dospělej. Otevře celou pusu na to :mrgreen:, do toho kruoky. Dnes dělám králíka na paprice s tesrovinou, tak dodělám a pak dochutím. Ryby ji taky, jen to hovězí už nám došlo. Ale ji všechno a zítra jdeme na 10 ti měsíční. Tak snad bude v pohodě. Jinak začnu kupovat už normální trika Kr dl rukáv, z body mi vyrůstá :mrgreen: ponožky má 22-24. Chlap má nahou 46 🤦 mě teď spí zase od 8 skoro do 5, napije se a chruoe cca do půl 7.tak se už člověk vyspi. Ráno se napicnul a ještě dospava od 7:15

• načítám...
5617
25.10.22 08:23

@MILINKA35 no zrovna jsem se chtěla zeptat jakou máte u dětí velikost nohy.Jak to měříte? Podle měsíců, nebo mám změřit nohu. Máme spoustu capáčků a to i s kožíškem, ale asi budu muset na zimu koupit už boty. Myslím, že budem chodit dřív jak v roce.
Jinak Anička má stále tvrdý bobky a u každého kakání strašně řve. Teď jsme se domluvili, že zkusíme jiné mléko, tak jsem koupila Hami. A chutná jí víc jak Sunar, tak uvidíme.
Přitom to nechápu, má ráda kiwi, švestky, hrozny, jogurty, prostě všechno. Vypije mi tak 700 ml čaje, šťávy. Tak nevím v čem je problém.
No a teď mi zas spí, má teplotu 39😞A nějak to v ní chrčí-tak snad to bude dobrý.

• načítám...
3555
25.10.22 09:58

@Ráďa 25 já měřila přímo chodilo a pak se koukla do tabulek. Ale v obchodě s dětským říkám velikost nohy a každý výrobce to má trošku jinak. Ponožky protiskluzové 22-24, ale kupovala jsem terno 2× na zimu a ty už jsou třeba 24-26.
Jej, chudák malá. Zase teploty. Malej je měl skoro týden, byl jak chrastítko, a byla jsem s ním radši u dr, poslech a brali mu krev. Naštěstí dobré, ale to jsme lehli všichni. Malej měl hroznou rýmu a jak mu to šlo vše dolů a nic jsem nevysavala, tak hrozně chrčel. Přes noc jsem dávala plinu přes postel kvůli zvlhčení vzduchu ještě máme takový sprej, na zvlhčení, je v tom mentol a stačí jen malinko, zvedla postel, aby se nedusil a přes den jsem ho dávala do kočáru ve zvýšené poloze. 2 týdny nám to trvalo. Jinak bobky, jak malej snese všechno, tak kupují nutrilon 2, klasika. Brala jsem 6× 1000 za 2000 t. Po sunaru se mi zdál zacpanej. Občas koupím od nich kaši. Jinak baští hlavně ovesnou, spaldovou, rýžovou,, jahlovou, pak mám s příchutí Švestka, banán, jablko, piskotova. Do každého obědu přidávám půl lžičky oliv oleje, a je to dobré i na zácpu. Co jsem zavedla příkrmy, tak dávám pravidelně. A někdy má tvrdší bobek ale většinou trochu řidší. Ještě mě napadlo, aby ji nevadily slupky, na střeva. Ty pak balí ve střevech na sebe a může to zacpavat. Ty já ještě nedávám :think: většinou to stáhnu a sním je já. Třeba kousek syrové mrkve na jemno, jablko kouše, ale bez nich. Ale vím, že říkala dr, lepší nějaký olej, kvůli kyselinám a ještě právě na stolici. Já si dávala v tehu ke konci, protože jsem měla problém a šlo mi to po něm taky. Na pití vodu nebo čaj dětský bylinný a um. On mi ovocné nějak nechce a co je víc sladké, tak taky ne. Kupované vůbec. To jsem si říkala jako nouzová fajn. Je to malá kyselina :mrgreen:

• načítám...
875
25.10.22 12:13

Zase po dlooooohe dobe zdravim! Odletela mi prave tchyne, starsi ve skolce, Sven spi a ja po x tydnech nemam co delat :D Tak jsem projela par stranek dozadu.

Sven ma 7 zubu a cistim od prvniho, nastesti to zboznuje. V podstate od narozeni si cistim zuby s nim, at v nositku nebo naruci, a nase sonicke kartacky uplne zboznuje :D Tak je zvykly a vydrzi tak tu minutku s pusou otevrenou nez se zacne po kartacku sapat a hrat si s nim…

Jidlo ji stejne jako my, snidane vajicka/wafle/palacinky, na svacu kousek ovoce, obed vecere s nami…hlavne to musi jist sam rukama, max vyvar toleruje lzickou, jinak kase, presnidavky apod totalne bojkotuje :D Bordelu je vsude kolem hromada, ale zas ho to zabavi na dlouho.

• načítám...
875
25.10.22 12:15

Darky

1. Narozeniny

Uz se to blizi! Nam teda driv nez vetsine tady, ale uz premyslite nad darky? U nas to bude Duplo, Yookidoo ponorka se sprchou do vany, detske piano a dal proste nevim…chtela jsem zvukostrom ale ten u nas nesezenu, tak mozna nejakou hezkou drevenou kulickovou drahu…?

• načítám...
6695
25.10.22 12:23

@Latty ahoj, po dlouhé době :D..taky dávám jidlo do ruky, moc to neji, ale děla bordel, ale pro chvíli klidu..Mareček dostal od moji mámy autosedacku místo vajíčka, a dostane lego do vany, pak od kamarádky tu malou kulickovou dráhu..ještě chci nějakou knížku, mám jednu hračku a malou aktivity board, pak jsem premyslela nad nějakými sankami nebo autíčka, pak se mi líbí ta Montessori houpačka/most nebo pak kamarádka psala tu normální houpacku, co se pověsi, mají toho spoustu moc nevím, co vybrat :mrgreen: :nevim:

• načítám...
5617
25.10.22 12:39

@Latty u nás budou prvně Vánoce, takže to ještě moc neřeším. Vím jen, že dostane řetízek s přívěskem. Hopačky máme venku a doma to spíš vidím na houpacího koníka. Jinak poslední dobou se bojí všeho co vydává zvuky, tak raději nic nekupuji.
Pro holky je taky dobrý k roku kočárek a panenka, ale to vše má po první dcerce. K vánocům mám boby, takového mluvícího kocoura a mluvící kočičku, taky koupím nějaké pěkné povlečení do postýlky.
@MILINKA35 Olej dávám do každého oběda, někdy i máslo. Slupky nedávám a ona mi pije úplně všechno, takže vím, že jí neprožene ani mošt, ani švestka. Takže je možné, že to opravdu dělal ten sunar.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100