Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Logodice a ještě k tomu prodloužený. Plánujeme nějaký výlet a pak práce venku kolem domu. Ať to stihnem.
Tož to máme ze cvičení. Je fajn ty děti. Malej bral čáru, tak ho holky museli držet. Pořád se smál v tom listí ![]()
@Logodice u nás by šel dudlik, my jsme dudlikovy (nevím jestli mate), Mareček taky miluje knížky, pak bych tam dala asi nějakou hračku (třeba ty do vany, ty jsou malý, ty má taky rad
), rukavicky třeba..
@Petrussee dudlík bych mohla vzít od roka. Máme doma dva ale vůbec je nechce. Jen když fakt brečí hodně kvůli zubům nebo v noci ho bere do ruky protože ho vidi- je svítící.
Dnes jsem koukala v obchodě, co říkáte na ten štrůdlík od Kubíka. Není to moc sladké? Zdálo se mi to měkké - jsme stále bez zubů. A pak taky rolka ze sušeného ovoce…
Náš den je dost náročný, ale vařím každý den, syn i manžel chodí na oběd kolem půl 3.Ráno vstáváme v 6,vypravím děti do školy, pak se s malou nasnídáme a jdeme do obchodu a na procházku. V 9 h. Jde spát a já uklízím a vařím. V 13 h jde spát znovu a já si na hodinku lehnu, než přijdou děti a kontroluji úkoly. Kolem 15 hodiny jdemd ven, nebo někam jedeme. A pak mám honičku kolem 18.h.To krmíme, učíme se s dětma, koupeme..
Děvčata moje malá strašně hysterčí u měření v zadečku. Nějaký tip na teploměr, na ceně nezáleží. Jen aby měřil rychle a dobře
@Ráďa 25 my jsme s ním spokojený. Je rychlý a má ohebnou špičku, za mě je fajn. Teda to máš dost náročné. Držte se a ať je co nejdřív lépe ✊
@MILINKA35 Ten kalendář hlídam každý den, takže dám info, jak bude k dispozici
.
Jinak u nás teda byly teď tři dny za sebou naprosto šílený noci, klube se další zub (5.), jednička nahoře a bylo to teda martyrium.. buzení každou hodinu, neutišitelný pláč uprostřed nocí a já měla totálně vycucaný prsa, uf. Dnes poprvé snad už klidnější průběh… Jinak my si teda se zoubkama „užíváme“, super, že většinově máte ten růst pohodovej. Nám nezabírají homeopatika, Nurofen, bylinkové gely a zjistila jsem, že malá je imunní už i vůči Calgelu. Jediný, co trochu pomůže, je Paralen, kterej mají u nás ve většině lékáren vyprodanej
.
@Logodice Mareček bez něho spanek nedá
v noci má taky svítící, ale stejně mu ho podávám ja
mě se ten strudlik moc složením nelíbí, ale asi občas, proč ne, Mareček má sice ten náznak jednoho zubu, ale je mu to k ničemu, normálně kouše dasnemi, už docela dává kousky a někdy i něco tvrdsiho
@Ráďa 25 s více dětmi musí byt opravdu režim, ja si tohle zatím představit neumím
ale Mareček je náročnější
vynechal už odpoledne spanek, včera taky nešel uspat, takže máme takový režim jak chce on
teploměr mám normálně digitální, par vterin a změří to..ale jestli je nějaký úplně rychly netuším, pak mají ten jak se jen přiloží na čelo, ale nevím jak je přesný..takový ten jak se zmackne, nemusíš se dotknout a změří to na dálku, má ho máma… @Sissela tyjo, no nás to teprve čeká, ten první byl asi v pohodě nebo ja nevím, Mareček knoura odpoledne a v noci ho porad kojim, ale to asi se zubama nic společného nemá..proste přes den nechce a v noci chce nonstop..
spac to nebude..dneska vstaval v 5:20
šel spat kolem 8..každou hodinu dvě vstavame 🐐
@Petrussee teploměr digitální na přiložení mám taky (koupila tchyně) ale vůbec ho nepoužívám. Je zvláštní, když jsem to říkala u dr, tak že není tak přesný, že rektalne ok, a pak malému měřila teplotu tím na přiložení
ale máme osvědčený, co jsem sdílela odkaz, je hodně ohebná špička, není ostrá a malej to vydrží v pohodě
řekla bych do 10 s určitě.
Malej usnul v 8:15, pak měl v půl 11 nějaké sny, tak plakal, ale spal. Tak šel muž, chvíli ho choval, uložil a spal do 6. Kolem 5 trochu poplakal, ale zabral sám.. Malej má prorizle vrchní dvojky a teď už to vypadá na 3ky, má tam náznak a začal si sahat dolů, tak asi spodek.
Včera mi vlezl do výstřihu a koukal na prso.jsem si říkala, že si bude chtít cucnout a regulérně mě kousnul. Myslím, že se odstavuje sám. Um mu vyhovuje a ji fakt všechno. Kaše, kousky, ovoce, zeleninu. Dnes bude mít mango. Co Teda nemusí, jahody… Ani čaj dětský jahodový.
Dnes jedem na prohlídku, až na 15 h. Lékárna, nákup a domů. Zítra ráno dřív vstávat a mám zubní. Tak snad mi injekce zabere, ne jak minule. 4 a nic… Ani kafe si dávat nebudu. A konečně jsem po 14 dnech přestala krvácet.
jaká úleva spát na volno ![]()
@MILINKA35 to je super, ze vstane chlap, Mareček se budí, ale reaguju rychle, takže s přítelem to ani nehne, on ho ani neslyší
Mareček přes den na 🐐 kašle..nabízím, když jsme doma, čaje si trochu dá, stridam mu je…ale tak když si vezme um, tak kojit nemusíš..ja se těším až jednou dokojim, ze někam vyrazim
..Mareček jidlo jak kdy, ráno jsem mu nakrajela banán, tak byla většina na zemi, pak si dal bílý jogurt s presnidavkou, teď snad usne..my dneska máme volno, nemusím nic, ale musím zavolat doktorce, protože ta masticka na ty fleky nepomohla..to bude asi ten atopak, má to vysušený..ja ho snad zítra ráno udam tátovi svému a zajedu si nakoupit sama
v Lidlu mají teď hezké věci, tak chci nějaké body, dupacky, knížky
tak alespoň, ze krvácení přestalo 🙏 tohle mi teda opravdu nechybí
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat