Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já nevím, co bych dělala v tuto dobu bez nosítka, Jesteze ho mám. Ráno po probuzení v 8:30 měl 39,2. Dala jsem mu čípek a pookřál, ale jen na hodinu, pak už zase teplota lezla nahoru. Pak už zase začal plakat a po chvíli mi zase usnul, tak teď spinká.
@kambalaka jak dlouho je má? Malej měl takto vysoké 3, 4 dny a byla to 6ta nemoc, pak teploty opadly a osypal se. Do 3 dnů vyrážka zmizela. Držím palce, ať je co nejdřív nejlépe. Já střídala Nurofen a Paralen.
@MILINKA35 já si sehnala od sestřenice 3 čípky panadolu a v lékárně nechala vyrobit iboprufenove čípky na bázi nurofenu. Jak má teď všechno výpadek, tak je to naprd. Teploty má 2.den. Teď po cipku je poprvé bez teploty, Tak trochu pookřál, ale to včera taky a pak mu to vylítlo. No uvidíme. Ale nechce mi vůbec nic papat a porad často pláče, nevím proč, když teď teplotu nemá ![]()
@kambalaka malá taky jak měla horecku tak neměla chuť k jídlu. Brala sem to tak ze když sem nemocna tak taky nemám chuť jídlu. Pak ji sjela trosku teplota, chtěla jist tak sem ji udělala UM a během 30 minut co ji zase vylitla horečka to všechno letělo ven. MUDr mi pak řekla ze UM při teplotách často vyzvraci ze důležité dat pít akorát. Ze klidně trosku oslazeny čaj. Kdyžtak sem měla doma i rehydratacni sáčky, ale nakonec pila hezky tak nebylo potřeba. Držím palce ![]()
@motivi mně pije vodu z brčka, ale mléko vůbec nechce, to už vidí savičku a začne plakat. Na lzicku taky nic nechce. Nebo spis otevře pusu, dam mu lzicku a hned začne hystericky plakat a další už si nevezme. Začal mi teď i hodně slintat, tak si říkám, jestli zoubky nebo třeba afty…
Ahoj holky, po dlooouhe dobe vás zdravím, ráda sem chodím kouknout co u vás nového, ale většinou ani nedoctu do konce, natož abych napsala 🙁
Petrusee, musím tě podpořit, měla jsem úplně stejného nespavce, nechtěla umělé mléko, tak jsem celé noci prokojila. Tak před měsícem se to zlomilo, malá měla cca 9 měsíců a začala pít umělé mléko a začala spát
vstáváme teď tak 2× za noc, což je nadhera. Bohužel má alergii na bílkovinu kravského mléka, tak musím dávat speciální mléko. Kaše nezačala jíst doteď, nemá je rada, tak už mi dochází nápady co na jídlo a aby v tom nebylo mléko v žádné formě.
@kambalaka moc na Vás myslím, brzy se uzdravte! Musí to být hrůza se na to dívat
a jak je tobě? Máš nevolnosti nebo vše ok?
@Janinac23 on nechce taky no, už mu bude 10m, ale on přes den pití nechce vůbec, cucne si čaje nebo 🐐 a podle mě to v noci dohání, ale to se mi ani nechce jít připravit um, ze by si to možná vzal, když není úplně vzhůru, tak jsem říkala, ze do roka vydrzim a pak uvidím..alergie mě mrzí, jak se projevila? Mareček má 3 fleky na těle..
masticka nepomohla, kožní nemají volno, tak budu zase volat doktorce v pondělí..nevím jestli má taky na něco alergii
zavedli jsme bílý jogurt před mesicem a něco a kaši má déle už..ja zkouším teda chleba, ale dávám lucinu, tak jedine z jiného mleka nebo jinou pomazanku ![]()
@Petrussee alergie se projevuje tak, že stačí kolem pusinky zašpinit něčím mléčným, tak hned má fleky kolem pusinky. Když jedla i nějakou sušenku, tak pak flekata.
@Janinac23 dekuju za info, tak to nemá, obličej má čistý, má na rukou a brisku
@Nikča2020 Hugi mi usnul, ale dostala jsem do něj ztěží 4ml vody. Mléko cely den nechce a voda - si tak trochu cucne občas. Jídlo skoro vůbec 🙈 jsem na nervy.
Na sebe teď vůbec nekoukam a nemám čas se pozorovat. V noci mi Hugi skoro nespal a 85% noci proplakal a já ho po bytě nosila v nosítku. Chjo. Už teda nemá ty 40citky a ustálilo se to od odpoledne kolem 38 stupňů, tak snad to zas v noci nevyletí. Ale furt mi pláče, strašně slintá - úplně čůrky slin. Si právě říkám, jestli třeba nemá nějaký problém v krku - mandle, afty, bolest v krku, angina…? Přemýšlím, jestli zítra nejet na pohotovost, ale aby mě tam nevynadali, ze tam jedu s tím, ze mi nechce jist a pít a má 38 stupňů
@kambalaka ja bych klidne na tu pohotovost jela..Mareček měl rýmu, ale chrcel, tak jsem taky jela..sice nebyli příjemný, udělali ze mě hysterku, ale jak to má člověk poznat, jestli jim něco je nebo ne, když nemluví
takže holt to prejit, kdyby byli nepříjemný..ale to jsou všude mi přijde ![]()
@kambalaka já to konzultovala s dr po tel a říkala mi, když teploty neprejdou, přijít.. Na krev, moč, vyloučila a říkala, že to bude 6ta nemoc a byla. Byla jsem vyděšená. U toho jsou tyhle vysoké teploty, pak prostě spadnou a osypal se. Je to hrozný. Malého jsem Teda kojila a aspoň to, ale nechtěl nic jiného. A pokud se ti něco nezdá, jela bych na pohotovost. Věř, že tam opravdu jedou lidi i s triskou nebo si na to zavolají rychlou. Takže radši zbytečně, ale budeš v klidu ✊ a může mít k tomu zuby. U nás teď malej slinta, kouše a zda se mi, že má zvýšenou, je teplejší, ale ne měřila jsem, a na spaní po delší době dudlík. A masti mám dologel, bylinky a kdyztak než calgel bych na noc Nurofen. Ten zabírá skvěle. Já mám Teda zásobu, Nurofen, panadol, Paralen. Výpadek měl ustat během října. Ať vám je lépe, myslím na vás ✊ ✊ ✊
@MILINKA35 já mu dávala iboprufenový čípek (na bázi nurofenu) na noc, ale stejně ji proplakal. Uvidím, co nám přinese noc a hold kdyžtak nejdřív na pohotovost aspoň zavolám
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat