Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bjetuš Ten vozicek je super a pak ukaž výsledek. Líbí se mi jak je interaktivní a má toho spoustu.
Taky chci pro Viky něco do vany, tak dobrý nápad. Jinak my máme po synovi tatru, traktor šlapací, houpaciho koníka, hrací stolecek. Tak se taky dost toho zužitkuje. 😀
@Janinac23 tak my máme predplacený půlrok a na lidi si prostě musí zvykat, přeci ho nebudu furt izolovat 🙄 to bych za chvíli nemohla nikam. Ale je fakt, ze třeba na plavani mel takový záchvat, ze nám instruktorka taktně naznačila, jestli nechceme z hodiny odejít. Já to chápu vůči ostatním, ale to bychom byli opravdu jen doma. To cvičení je taky moc fajn, strašně mě mrzí, ze ostatní děti jsou tak veselé, hrajou si tam s balonky, kužely, prolézají tam tunely a Hugís tam jen řve a je z toho úplně rudej. V herničce to samé. Vydrží tam v klidu prvních 5 minut a pak začne mít úplný amok, přitom jsem tam s ním, ale cizí lidi tam… no hruza
já bych tak chtěla mít veselé miminko
@kambalaka třeba jak se rozleze, tak bude veselé miminko. Náš je Teda hodně kontaktní. Jsme u dr, vidí děti, lidi a hned se směje a už navazuje. Povídá, je až moc společenský. Za dětmi jde sám. Ve frontě kdekoliv kouká na lidi a pak se na ně směje. Jsem za to moc moc ráda. Ale když viděl ostatní a jemu to nešlo, tak se vztekla. Odjeli jsme k našim, tak už všechno co šlo začal otevírat, vytahovat, stoupat všude, lomcovat, neposedi
usnul mi včera chvilku po 7 a ještě spí. Byl vzhůru v půl 11 a tady mám postýlku u postele. Ale v kočáru nechce už moc být. Přehodim korbu dopředu, ať má změnu. Včera absolvoval nakupování po obchodech, to se sním krásně. Všude vydrží. Jen škoda, ten sed. Abych ho mohla dát do nákupního koše. Ale našla jsem fyzio, tak budu dnes volat. Teď začíná lézt, že zvedne zadek nahoru do střechy a leze kousek a pak jde do stoje. Druhou rukou se všude pouští, pozoruje se a pak pouští druhou ![]()
@MILINKA35 tak Hugís leze, není to tím, ze by se neuměl pohybovat. Byli jsme i nakupovat v Lidlu a hned jak u kasy viděl lidi, tak zase spustil ten svůj hysterák. No jsem z toho špatná. Vůbec není kontaktní. Úplně se těším do školky, to vůbec nevím, jak to uděláme.
@kambalaka to bych ještě nehrotila, školka daleko
@MILINKA35 Anička se taky na všechny směje, povídá, děti jí nevadí. Nechá se i od cizích pochovat, ale musím stát u ní, jinak řve. Ale máme jednu výjimku a to doktor 😁V čekárně je zlatá, ale jak jí vysleču a jde na váhu, spustí hysterák a řve až do odchodu.😁
@MILINKA35 On ti vstane už sám ze země bez držení?
@kambalaka hele a jak reaguje, kdyz by tam s nim byl nekdo jiny, treba jen manzel? on s nim na jedne hodine byl cvica nebo plavca byl, vid?
@kajka kajka tak manžel s nim sám doma až tak často není. Jednou s nim byl na cvicu hned na začátku a prý to bylo docela v pohodě. Měl tam jen dvakrát náběh na pláč, ale prý to ustáli. Ale je to hodinu od hodiny horší.
A doma začínáme taky bojovat. Začíná se pěkně vztekat, doufám, ze je to jen období. Ale je to fakt děs, doma není 10 vteřin ticho. A když ho popadne záchvat vzteklosti, tak položí hlavu na podlahu, zatne pěstičky a bouchá s nimi o zem, to jsem u nikoho neviděla tohle 🙄 Tohle mi i jednou udělal na cvicu a všichni se tam tomu smáli, no mně to moc k smíchu nepřišlo 🙈
@kajka kajka Tak snad vám už termín měnit nebudou. To musí být taky o nervy, když se na to všichni psychicky připravujete a pak operaci odloží
Pak bude mít na ochranu hlavičky helmičku?
@kambalaka Aha tak to zuření je už moc u tak malého dítěte. Zkuste to probrat s doktorem, třeba poradí. Může to být jen povaha a to se časem dá změnit správným přístupem. Ale může to být klidně i něco jiného, ale nechci strašit. Já záchvaty vzteku chápu, ale když vidím maminku, které se v obchodě válí dítě po zemi a vzteká se- beru to jako že je nemocné. Tak to na mě působí. Nikdy by mě nenapadlo, že je třeba rozmazlené. Ale asi to mám tak, protože máme v rodině autisty a ADHD ![]()
@kambalaka A jak se třeba chová v menším kolektivu? Např. když jste na návštěvě nebo máte návštěvu? Třeba je na něj prostě moc lidí na cvičení, v obchodě…
To vztekání bych zkusila s někým probrat. Čekáte druhé mimčo, což by ho mohlo rozhodit pak ještě víc, když se bude muset dělit o pozornost
@wendelina30 když třeba jedeme k našim, tak je to celkem v pohodě. Občas se vztekne a zavřeští si, ale nic nenormálního. Dokonce když ho naši hlídali dopoledne, tak říkali, ze je zlatej. Začínám si myslet, ze to Hugo dělá jen mně a naschvál. Já to většinou řeším tak, ze mu buď pustím jeho písničky nebo s nim jdu ven a to ho zklidní, ale co doma občas předvádí, to mi hlava nebere ![]()
@wendelina30 neurochirurg rikal, ze tu lebku zatemuje nejakejma sponama samovstrebatelnejma, fixacni helma teda neni treba. Koupim mu ale.pro klid duse takovou penovou, kdyz ho nebudu mit uplne pod kontrolou. Prece jenom uz zkousi chodit a to sou pady
. Nemel by se do te hlavy cca tri mesice bouchnout. Jakoze bouchnout mysli treba slitnout z vysky, na roh, hranu nabytku a tak, pry jsou bezne pady v poho, ale…to fakt nedam…
Nicmene do 6. mesice se dela operace jeste endoskopicky, kdy se ty svy jen vytnou takovym nastrojem ve tvaru lzice a dite si pak rovna hlavu v te fixacni helme. Ta se nosi asi rok. To se nas ale netyka, na to uz je Bart starej.
@kambalaka dela to stoprocentne jen tobe. Citi se s tebou nejvic uvolnene a tak dava pruchod vsem emocim, i tem ktery by si s nekym jinym komu tolik neduveruje nedovolil. Proto sem se ptala na toho manzela. Snad te uklidni to, ze to tak maji temer vsechny deti, ze se s mamou chovaji nejhur…nejsme vyjimka… ![]()
@kambalaka když píšeš, že je to hodinu od hodiny horší, tak já bych krátkou pauzu dala…ale chápu, že se ti to nechce rušit, když je to zaplacené. Ale neboj, určitě to bude časem lepší a ve školce taky. Někdo potřebuje víc času, ale nehrotila bych to na sílu. Držím pěsti, ať se to brzo zlomí
@kambalaka Skolka je fakt daleko, to vubec neres. Kazde dite ma nejakou povahu, stejne jako dospelaci.. Hugovi je ted dobre s tebou. A deti v tomhle veku vubec socializaci nepotrebuji. Muj starsi zacal vyhledavat a uzivat si kolektiv deti az loni v predskolacich. Mozna to bylo i covidem, ale proste mu bylo dobre doma a s rodinou. Ted by nejradsi ve skole i spal. Asi bych se Hugovi snazila vyhovet. Chapu, ze je to zaplacene, ale mne by to treba nestalo za to ho tam tahat. Jak pise Kajka - s mamou se deti chovaji uplne nejhur, protoze vedi, ze si to muzou “dovolit”. Ze muzou vypustit emoce presne tak jak je citi. Pry je to znamka, ze jsme dobry mamy ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat