Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee heled a zkoušela jsi mu pustit hudbu? Hugo to miluje. Vytvořila jsem mu na Spotify playlist “Hugísek”, tam jsem mu dala písničky Dady Patrasove, písničky z večerníčků a dětské písničky. Jakmile začne knourat, hned mu to pustím a on je spokojenej 🙂 je teda fakt, ze poslední dobou u nás nehraje nic jiného a manžel pak jde třeba ráno do práce a zpívá si “Chytila jsem na pasece žížalu” a nadává mi přitom 😁 ale hlavně, ze je Hugi spokojenej ![]()
@kambalaka U nás teď zase frčí Smejko a Tanculienka
Už nám z toho taky vyhrává
Manžel viděl, že budou tady u nás a už se ptal, jestli má koupit lístky, jestli to tam Maty usedí
![]()
@wendelina30 jo, Smejko a Tamculienku máme taky v playlistu “Hugísek” 😁 milujeme písničku “Usmej sa” 😁
@kambalaka zkoušela, Marecka to nezajímá
ani pohádky a ani dětské písničky, jeho baví jen reklamy v televizi a když zpívám ja (ja teda zpívat neumím, ale asi kvůli tomu se mu to líbí
) minule jsem zpívala, pak jsem mu to chtěla pustit, abych nemusela a začal kňourat, tak jsem zpívala ja
jedine, ze bych něco nazpívala ![]()
@Petrussee televizní pohádky Huga taky nezajímají. Jen reklama na Rixa, z té je unešenej. Koupili jsme mu ho i plyšového, ale to ho nezajímá 😁 já s Hugem někdy tancuju. Vezmu si ho na ruku, pustíme si hudbu a jedeme. Taky se mu líbí otevírat s zavírat dveře nebo skříňky. Občas ho pustím i do koupelny a tam si ze skříňky vytahuje náš Nivea krém a hraje si s nim 😁 když hodně kňourá, tak mu vrazim dudlík do pusy nebo jdeme ven. Ale děti neknouraji jen tak, aby nás nastvaly. Vzdycky to má nějaký důvod. Buď ho něco bolí/trápí (zuby, plná plína, má hlad, chce dudlík, u nás chce pustit Hugiskuv playlist) nebo chce maminku no a nebo se nudí. Chce to přijít na to, co ho zabaví. U nás hodně vedou knížky - hrací i hmatové a obmenuju mu je.
@kambalaka jo Rixo je taky nejoblíbenější
jo, někdy se nudí no, taky s nim tancuju a knížky miluje ![]()
@Logodice máme blond a tak nejdou vidět, ale začaly růst až teď. Jinak moje děti do roka vlasy neměly a teď aby jsme chodily k holičce snad furt ![]()
Včera jsme řešili dárky k 1 roku.Co bavilo mé děti- kolečka, sekačka, tatra, vozíček, malá skluzavka, bubínek-třeba někoho inspiruji😉
My budeme vyrabet activity board vozik na hracky. Teda manzel vyrobi, ja to vymyslela a sehnala komponenty
Nechci aby to byla jen deska, nechci aby to bylo choditko.. no a je to desne drahy, tak to prej zvladneme
Duplo do vany koupime a Pop it obema klukum, prej je to super zabava treba do auta. Tak to bude od Jeziska a k narozeninam zabalime nejaky hracky a knizky po starsim. Jen doufam, ze tuhle domluvu dodrzi o zbytek rodiny, hlavne tchyne. Ted jim toho zas privezla.. poprosila jsem ji, at jim ted nic jen tak nedava, ze maj vseho dost a nemam to kam davat. Tak mi na to rekla, ze je to muj problem.
@Rada 25 - jeee tak to ja bych mnohem radeji pubertaky než mimino, je fakt ze to je hodne tim ze starsi dcera je sice v puberte ale je uplne bajecna takze takovych bych dala hodne.🙂 🙂 🙂
Jak psala Petrussee - utesuju se tim ze i Emma bude jednou velká
@Bjetus aktivity vozík bude super manžel je dobrý ze ho zvládne
to u nas by neslo ani omylem
![]()
Emme se kupodivu muj zpet take libi coz se divim, jine pisnicky pohadky atp ji neberou knizky jen nejake a jen chvíli ![]()
Tak knižní adventní kalendář od Svojtky bude k dispozici až příští rok, škoda
. Ačkoliv nechápu, jak může být vyprodaný teď, když byl k dostání od srpna myslím.. Já teda v srpnu na advent teda ještě nemyslím
.
K 1. narozeninám teď vybírám kočárek pro panenky, některý jsou extra roztomilý
.
No a jinak pořád bojujeme se zoubkama (po kolikátý už tohle píšu
) a přebalování je den ode dne větší kovbojka, malá je nadšená, když je úplně bez plenky a utíká mi po celém bytě…
.
@Sissela Jojo,máme kočárek trojkombinaci na půdě i s panenkami. První dcerku to vůbec nebavilo.
Jinak u nás dám plínku a než obleču ponožky, tak jí má rozeplou. Večer dám pyžamo a ona najednou ožije a lítá všude, ale ke mně nechce, protože ví, že jí dám spát ![]()
Holky zítra jdeme na 10 m. prohlídku. Musíme vyřešit to kakání. Už se mi dvakrát i natrhla
Je mi jí tak líto, ale už fakt nevím čím jí to změkčit. Zkusíme asi ještě nějakou lactuosu, probiotika a když nic, tak budu asi chtít testy. Může to dělat klidně i lepek, nebo alergie na mléko. ![]()
@Ráďa 25 to je mi líto.. malá měla taky problémy s kakanim, i když ne až takhle. Ale co sem zařadila mléčné výrobky a obden dávám třeba kefir tak chodí jak hodinky každé ráno úplně bez problému
ale já jako malá měla taky s tímhle problémy a bez problému mi to slo jen na nocniku ![]()
Tak třeba vám dá MUDr nějaký tip
držím palce ![]()
My sme měly dneska opozdenou 10m prohlidku a odsunute očkováni protože sme po covidu
@Ráďa 25 chudinka malá 🙏 testy bych nechala udělat, trápí jí to dlouho. Já jsem za to šťastná, že malému to jde. Má pravidelnou a když toho sní hodně, tak jde o 3×, má bibka, ale je měkký 🙏 Anička si myslím, že má pohybu dost. Ať dobře pořídíte. Já si najdu fyzio a zajdu s malým ohledně toho sezení. Stále do w, na sedačce, v posteli sedí normálně, ale jinak je v tom w a by neměl problém s nožičkami. Zase čekat až na roční prohlídku se mi nechce. Malej vstal ve 4, dala jsem a šli jsme do obýváku. Muž chraoe celou noc, takže spánek nula, tak zkusím aspoň hodinku.
Tak 10.m. za námi.8900g a 71 cm.Na kakání dostala lactuozu.Tak uvidíme a když by to nezabralo, tak pak změníme mléko na nějaké speciální. ![]()
Dnes máme špagety s boloňskou a teď to zajedla malinami a půjde spinkat.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat