Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vladusxx píše:
Dobré ráno děvčata. Tak musím říct že dnesni noc opět nic moc… Ale když chlap v 5h odjel do práce tak jsem usnula jakože opravdu usnula a spala sem 4h vkuse a po probuzení mi bylo o dost líp. Nos sice pořád ucpaný ale krk už je o dost lepší. Chvíli sem tu trochu plašila protože sem si uvědomila že se malý od včerejška od večera nehybal ale po cca hodině přemlouvání, šťouchání natrasani a nakonec povzbuzeni kouskem čokolády me konečně začal postuchovatmá štěstí protože sem myslela že už pojedu na pohotovost. No, jdu honem vytřít schody v baráku dokud je mi fajn ať sousedi nenadavaji že sem neuklidila
pak si asi zase na chvíli natáhnu. Ale snad je to teda na dobré cestě ☺️️
Tyjo tak koukam, ze byl vcera asi nejaky divny vecer. Ja sla spat nejak po pulnoci a taky jsem si uvedomila, ze uz jsem par hodin nezaregistrovala pohyby, nebo je nevnimala. No stouchala a hybala jsem s brichem tak pul hodiny, nez se mala konecne uracela dat mi o sobe vedet. Uff, uz jsem taky byla trosku na prasky a chtela se zvednout a jet 😄 Tak jsem rada, ze i u vas nastesti vse v poradku. No snad nam bude takhle hezky spinkat i po narozeni 😄 😄
@kri.g možná..hlavně že dali vědět že jsou ok a jen si třeba taky jen zdrimli ![]()
@Vladusxx píše:
Dobré ráno děvčata. Tak musím říct že dnesni noc opět nic moc… Ale když chlap v 5h odjel do práce tak jsem usnula jakože opravdu usnula a spala sem 4h vkuse a po probuzení mi bylo o dost líp. Nos sice pořád ucpaný ale krk už je o dost lepší. Chvíli sem tu trochu plašila protože sem si uvědomila že se malý od včerejška od večera nehybal ale po cca hodině přemlouvání, šťouchání natrasani a nakonec povzbuzeni kouskem čokolády me konečně začal postuchovatmá štěstí protože sem myslela že už pojedu na pohotovost. No, jdu honem vytřít schody v baráku dokud je mi fajn ať sousedi nenadavaji že sem neuklidila
pak si asi zase na chvíli natáhnu. Ale snad je to teda na dobré cestě ☺️️
Já jsem dnes taky měla o trochu horsi noc nad ránem kontrakce které opravdu dost bolely a přišli mi pravidelně a do toho mala s ucpanym nosem a teď mi je celkem fajn kontrakce se ozvu jenom někdy takze jsem zapla pračku a jdu uklidit ptackom kletku, povysavat a pozehlit takže zatím čekáme a do porodnice ještě nejedeme
@Ennela když voda nepraskne, tak se max dítě narodí v plodovém obalu, já měla streptokoka taky a zbytečně bych se tím nestresovala, ATB se nestihla, to jsem i tušila, všechny porody jsem měla celkem rychlé i ten první po vyvolání… tentokrát mi voda teda praskla sama a v podstatě hned jsme jeli do porodnice, jinak malého museli víc sledovat kvůli tomu streptokokovi, saturaci, dýchání, teplotu, už jsem to jednou tady i psala, ale vše v pořádku…
@Sawek píše:
@Ennela když voda nepraskne, tak se max dítě narodí v plodovém obalu, já měla streptokoka taky a zbytečně bych se tím nestresovala, ATB se nestihla, to jsem i tušila, všechny porody jsem měla celkem rychlé i ten první po vyvolání… tentokrát mi voda teda praskla sama a v podstatě hned jsme jeli do porodnice, jinak malého museli víc sledovat kvůli tomu streptokokovi, saturaci, dýchání, teplotu, už jsem to jednou tady i psala, ale vše v pořádku…
A může se dělat Hamilton když je pozitivní Streptokok?…mě zatím ani náznak odchodu vody…zátka odchází hodně pomaly od stvrtka večera nepravidelně kontrakce jenom občas se stane že jsou pravidelnější 🤷♀️ a dnes jsem už třetí den po termine už uvažuju že se dám skontrolovat v porodnici ale takhle počas dne když něco dělám je mi fajn jako občas se zastavím predycham kontrakci a jdu dál a maly se hýbe celej den a břicho už mám dost klesnute dolů
@kri.g píše:
Tyjo tak koukam, ze byl vcera asi nejaky divny vecer. Ja sla spat nejak po pulnoci a taky jsem si uvedomila, ze uz jsem par hodin nezaregistrovala pohyby, nebo je nevnimala. No stouchala a hybala jsem s brichem tak pul hodiny, nez se mala konecne uracela dat mi o sobe vedet. Uff, uz jsem taky byla trosku na prasky a chtela se zvednout a jet 😄 Tak jsem rada, ze i u vas nastesti vse v poradku. No snad nam bude takhle hezky spinkat i po narozeni 😄 😄
Taky jsem to vcera takhle mela ![]()
Holky, tak se hlasim do klubu nemocnych
. Chytla jsem to od pritele nebo od jeho dcery, ktera prijela na vikend. Noc hruza, vzbudila jsem se ve 2 a zase na chvili usnula az nad ranem. Boli me v krku a cely clovek, ale ja nastesti narozdil od vas muzu cely den lezet. Paralen se muze, ne? Kolikrat denne? A vcera vecer byl maly taky nejak potichu, a to byva dost neklidny… to bude tou zmenou teploty. Takovou kosu jsem necekala ![]()
@xantypa80 píše:
Holky, tak se hlasim do klubu nemocnych. Chytla jsem to od pritele nebo od jeho dcery, ktera prijela na vikend. Noc hruza, vzbudila jsem se ve 2 a zase na chvili usnula az nad ranem. Boli me v krku a cely clovek, ale ja nastesti narozdil od vas muzu cely den lezet. Paralen se muze, ne? Kolikrat denne? A vcera vecer byl maly taky nejak potichu, a to byva dost neklidny… to bude tou zmenou teploty. Takovou kosu jsem necekala
Jejda tak se to tu namísto porodov rozbíhá klub marodov 🙄 přeju vám brzké uzdravení holky 🙏 já se taky úplně desim že na mě holka něco prskne ještě dřív než opravdu porodim tak doufám že zítra už porodím bože je to šílený už takhle třetí den ![]()
@Ennela píše:
Jejda tak se to tu namísto porodov rozbíhá klub marodov 🙄 přeju vám brzké uzdravení holky 🙏 já se taky úplně desim že na mě holka něco prskne ještě dřív než opravdu porodim tak doufám že zítra už porodím bože je to šílený už takhle třetí den
Dekujeme
. Ty uz budes asi imunni, kdyz mas male dite doma, to ja hned chytnu vsechno, pac nikam nechodim
. Prenaset se pry nechava max 12 dni, tak to ber pozitivne, uz jen 9 ![]()
@xantypa80 paralen se může normálně po 6h, plus určitě doporučuju do lékárny pro sirup STOPKASEL bilinkovy od Dr. Weiss ten mi dali že je vhodný pro těhotné/kojící a nějaké kapky do nosu bych vzala taky. V lékárně sice řeknou že těhotný nemůžou ale na gynde mi je dovolili
@Ennela mě Hamiltona dělali dvakrát v prvním tehu a pozitivním GBS
takže asi muže
jestli pojedeš, tak dej pak vědět.
@xantypa80 paralen můžeš, normálně podle dávkování v pribalovem letáku.
Mám takovou chytrou knížku jaký léky se daji na co v těhotenství použit, tak jestli chcete, tak mi holky můžete napsat svoje neduhy a já vám vyfotim co je v knížce za léky doporučováno. Dostala jsem ji od obvodni lékařky jako dárek.
@Mystery-lady píše:
@Ennela mě Hamiltona dělali dvakrát v prvním tehu a pozitivním GBStakže asi muže
Mám takovou chytrou knížku jaký léky se daji na co v těhotenství použit, tak jestli chcete, tak mi holky můžete napsat svoje neduhy a já vám vyfotim co je v knížce za léky doporučováno. Dostala jsem ji od obvodni lékařky jako dárek.
Moc diky, ja doufam, ze zustane jen u boleni v krku a unavy. Pouzivam Jox, asi by se nemel, ale je nejucinnejsi, a kdyz si striknu 2-3× denne, tak se snad nic nestane
.
@xantypa80 píše:
Dekujeme. Ty uz budes asi imunni, kdyz mas male dite doma, to ja hned chytnu vsechno, pac nikam nechodim
. Prenaset se pry nechava max 12 dni, tak to ber pozitivne, uz jen 9
Praveze tenhle rok jsem bezne i 2× měsíčně nemocná 🤦🏼♀️ po covidu to tak zacalo…no jenom kdyby nebyly bolesti ach jo 🙄 ale tak ve středu tam jdu tak kdyby do středy nic myslím že by si mě tam možná už i nechali 🤷♀️
@Mystery-lady píše:
@Ennela mě Hamiltona dělali dvakrát v prvním tehu a pozitivním GBStakže asi muže
No zatím pořád mi je celkem dobře jako bolesti se ozývají maly taky ale jde to teď jsem zrovna dovysavala celý byt čekám až muž dovari a jdu žehlit 😁 teď jsem jinak na sebe spozorovala pokud dlhsie sedím a postavím se hned mám kontrakci nebo pokud se napinam jo a mě by zajímalo holky berete tu někdo na předpis železo?…ob den?…mě by zajímalo jestli ho mám dobrat i po porodu mám poslední platicko a zapomněla jsem se zeptat doktora 🙈
@Vladusxx zelezo bych dobrala urcite i po porodu. Kvuli ztrate krve by ti ho stejne predepsali. A v klubu nemocnych… Dnes mi rekli po tel ze v utery at nechodim, cisar ve stredu nebude. Musim se pry vylecit a jelikoz mam asi chripku tak me ani nezkontroluji a mam si v pripade nouze zajet do zlina. To je hodinu od nas. S nekym. Sanita me nevezme. Chapete to? A dr mi doporucila at si objednam leky z cinskamedicina. Cz
to byl gol. Je mi zle, vsecko me boli a beru co 6 h paralen, stoptussin na kasel a ACC long. Vse pry muzu… S vyhlidkou takoveho tydne umru
uz nemuzu. O deti prevzal stafetu muz (obe horeckuji, muz taky marod jen bez teplot) ja dolezu sotva na wc
cekala jsem ze me s timto stavem hospitalizuji a oni at nechodim
wtf??