Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@simona2020 já se taky cítím netěhotně, prsa mě nebolí, hlava taky ne, ranní nevolnost není (to spíš až večer je mi divně).. To vše jsem měla u prvního. Teď se spíš cítím nemocně, je mi zima, bolí mě klouby, jsem unavená.
Veř, že to zvládnete, srdeční tep může naskočit že dne na den, třeba kdyby jsi šla v úterý nebo dnes už by tlouklo.
Přiznám se, že i já si přála srdíčko slyšet, abych se uklidnila a uvěřila, že to vyšlo.
Bohužel ještě nic a tak věřím, že 3.brezna bude bít jak má ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, přiznávám, ze vy se mi tu teda hrozne pletete, ale nemám si co stěžovat, když já jsem tu ještě navíc stále jako anonymtak jen pro rekapitulaci - už mám doma dvouletého prcka, ve středu 17.2. Jdu na kontrolu a pak se odtajním, to budu 6+6, byla jsem docela překvapena, ze mě objednali už takhle brzy, ale samozřejmě už se těším. Jenom vás chci uklidnit, ze je lepší jít později, než tam sedět a poslouchat, ze ještě není srdicko a musite přijít znovu, tak to berte pozitivně a na březen se teste. Doktoři se bohužel vždy musí řídit datem MS, ovulace je přeci jenom hrozne individuální a nemůžou s každým po telefonu přepočítávat termín podle toho, kdy asi tak doslo k oplození. Já když se objednavala, měla jsem termín za více než 2 tydny a přišlo mi to nekonečný. A najednou je to za 5 dni, to pujde.
Jinak být jako učitelka prvnaku jako @Rouzííí, tak bych teda šla na neschopenku, nejen kvůli covidu, ale i takovým těm srandam jako nestovice a tak. Myslím, ze jakmile zminis důvody, tak ti ji určitě prodlouzi. Jo ale ze doktor začne konverzaci o hcg, s tím moc nepocitej, já se o to s nim minule těhotenství snazila a rekl mi, ze to se absolutně nedá pomerovat. Je to v podstatě zajímá jen jestli tam je a roste to, nebo naopak při potratu jestli to klesá. Ten mi stačil 1, nedovedu si představit, ze bych měla za sebou 3 stejně jako kolegyně anonym, tak moc držím palce, aby bylo tentokrat už vse v pořádku!
Jinak holky mne je furt zle :/ furt něco jim, aby mi nebylo blbě, takže pribiram, ale furt lepší, než když jsem minule těhotenství zvracela a hubla. Ale obavám se, ze to muže přijít každým dnem, mám pocit, ze se to zhorsuje. Co vám na nevolnosti zabírá?
Ahoj taky už tři dny trpím.
Dnes mám pocit že už vím, co a jak.
Ráno zuzlam suchou housku nebo musli sušenky a cucam ledovy hruškový džus. Když je líp tak ovoce, jablko nebo hroznove vino. Ale jíst hodně pomalu. Oběd bomba: hovezi vyvar a suchá houska
celkem už i žijí a zvládla jsem i šopák
jo a v lékárně zazvorove plastiky mulerovi. drž se holka
@Barca2016 Paní doktorka mi krev brala, řekla mi jen, ze podle krve těhotná jsem, ale hodnotu mi neoznámila ![]()
Ahoj holky, taky bych se k vám do diskuze ráda přidala. Včera pozitivní test z krve. O víkendu jsem si dělala testy a oba pozitivní. Po 1,5 roce snažení se povedlo přirozeně a to byl na tento měsíc naplánováno ivf v Gennetu. Příští týden jsem objednána na utz. To bude dlouhé čekání🙏 Je to moje druhé těhu po 11letech😀
Ahoj, snad se nezlobite za anonym. Mám takový citlivý dotaz. Jsem v 5tt a vždy když mám orgasmus tak mám pak chvilkovou křeč a bolest v podbrisku. Je to normální? Nemůže to ohrozit miminku?
@Adulka24 jo, to asi jo. Já měla 14-15dc, nejsem si 100% jistá. Tak uvidíme ![]()
Já si zatím ani moc nedovoluji se těšit do té kontroly u doktora, je to moje první a docela vytoužené a taky mi už není 20, tak snad. ![]()
@X.mimi díky, ale testovat jsem nepřestala
, to jen testuju vždy až navečer (jeden test jsem si delala ráno a vyšel nějak úplně divně, ale to bylo spis testem), vždycky si říkám že to vydržím aspoň 2 dny ale je to těžký…
@X.mimi tak ještě teda update, dnes jsem nevydržela a ihned po příchodu domů testovala… a konečně to vypadá už o poznání lépe
takže když pár dní nesílí, asi to fakt nemusí nic znamenat, protože i těch mých chuděrek se tam nakonec něco klube ![]()
@anonymní četla jsem si o tom něco a prý je to normální, orgasmus ani sex by neměl vadit pokud není rizikové těhotenství… no stejně z toho mám taky trochu strach, hlavně když ještě nevím, jak na tom jsem…
Ajoj holky, s prosikem se k vam pridavam… Potrebuji si s nekym o tom pokecat. jsem trochu větší exot. Prvni dite vymodlene po 7 letech na treti pokus ivf 2 potraty. Druhe dite pres antikoncepci. A loni jsem cca prelom 9/10 mesic otehotnela neplanovane. Bohuzel po vanocich zjistili v 10 tt ze nebije srdicko. 4.1. Jsem podstoupila revizi delohy. No jaksi nam to 5.2. Ujelo a ja na valentina objevila ducha na testu (bylo mi druhy den divne a boleli prsa) nemuzu tomu stale uverit. Je to strasne nečekané, neplanovane, ale zaroven opravdu chtene. Ted se jen modlit aby bylo vse v poradku, pac je to opravdu moc brzo po revizi. Dle kalkulacky oplodneni bych mela byt dneska 3+5. TP 29.10. Test si delam ob den, abych tomu zacala verit a sili…
Na to ale ze jsem jen tak krátce v ocekavani, mi je furt hrozne, zavrate, bolest hlavy, prsou atd… asi telo navazalo na predesle tehotenstvi a je ted citlivější.
@zuzula.82
gratuluji a držím palce, abyste to zvládli. ![]()
Já taky jedu v nevolnostech, říkám si že to je dobré znamení a mimi se zabydluje ![]()
@Kate013 ty jo, pěkně sílí! A navíc jsi mě teda dost uklidnila, jelikož moje teď vypadají dost podobne jako ten tvůj poslední
. Gratuluji ![]()
@pery33 to si rikam taky, hlavne nejotravnejsi je to neustale curani… ale klidne pujdu i 100× za noc na wc, hlavne at je vse ok. Pri poslednim tehu vse zacalo miznout a dopadlo to jak to dopadlo.
@zuzula.82 musime myslet pozitivně a nehledat proč by to nemelo vyjít.
taky mám za sebou potrat a ted presne po dvou letech to pres ivf zase vyšlo
je to uplne jiné tak vic veřím ![]()
Ahoj holky, tak nakonec se k vám do skupinky přidávám
nechtěla jsem dřív než budu mít po prvním ultrazvuku, jelikož už jsem jednou o miminko v 5+6 přišla… Dnes jsem byla u pana doktora a vše vypadá dobře. Miminko je tam kde má být, bije už i srdíčko
dnes jsem 6+4 podle utz 6+3 takže to krásně sedí
pro manžela aby prý věřil jsem dostala i foto
zatím anonymně, snad nevadí