Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pery33 tak tak jak pises. Nahodou kdyz jsem podstupovala ivf, tak i kdyz to vyzni blbe, uzivala jsem si to. Konecne se neco delo. Muzu se ze zvedavosti zeptat kolik si mela vajicek? Omlouvam se jestli je to příliš osobni
@zuzula.82 taky jsem byla klidnejsi, ze se neco deje a jen nestrilime od boku
o vajičkách jsem ti napsala SZ ![]()
@Barca2016 jsem na tom stejně, byť je to čerstvý, ale nic mě nebolí, jen mám obličej jak pubertak a jsem dost unavená ![]()
@zuzula.82 je, mně podle kalkulačky vyšlo, že jsem 3+6 a TP 28.10.
Ale tedy zatím mi nic není. Jen mám strašnej strach, nevím proč.. zítra se budu objednávat na první prohlídku ![]()
@sojka20 jejdananky to je super. Ja planuju jit na kontrolu az cca za 3 tydny. Pac me doktorka zabije ze jsem otěhotněla tak brzo. strach mam taky. To mame kazda… hlavne zadny stres… ja si myslim ze mam priznaky jen diky tomu, ze jsem pred 6 tydny byla jeste tehotna. Tak telo reaguje jinak… prvni tehotenstvi jsem nemela zadne priznaky jen vecerni lehkou nevolnost. U druheho zas celodenní nevolnost jinak nic. A to jeste bylo takove, jak kdyz se dlouho tocis. Proste uplne v klidu zvladnutelne. Kazda jsme jina a kazde tehotenstvi je jine.
@zuzula.82 Jasně, tak držím moc palce
já myslím, že mě objedná tak za 2 týdny nejdřív, tak uvidím.
@zuzula.82 Mám to stejně jako ty, jsem dle kalkulačky 3+5 a TP 29.10. 😄 V říjnu jsem po ZT jsem také prodělala potrat. Tak nám přeju ať vše dopadne dobře
Kdy tedy planujes objednat se k dr.? Já ještě asi tak dva týdny vydrzim.
Holky ja mám pocit že si že mě ten prcek dělá sprtouchlata říká máš hlad? Dej si tohle 😁 pustím se do toho a za chvíli bych se z toho
. Naštěstí jsem to zvracení ustala nějakým uzdibovanim piškotů a ovocem zeleninou, jinak se to moc nedá
ale taky mám pocit že se mi zlepšuje čich.
Zítra jdu na první kontrolu tak drze palce, doufám, že vše bude v pořádku
jsem 7 tt tak snad tam bude to co tam být má.
Všichni s oznámením čekáte až do 1. Screeningu? Já to řekla jen manželovi a kamarádce ale teď po kontrole bych to ráda řekla v práci a rodičům?
@chivavinka já bych vyčkala co ti povím na kontrole a pak vycitiš komu to můžeš prozradit. Já když už to prozradim, tak s dovětkem, že nás čeká ještě dlouhá cesta a že to nemají říkat. Jsou to jen ti nejbližší co věděli, že postupujeme IVF. Těm se špatně mlží.
@chivavinka my zatím čekáme, ví to jen partner, má nejlepší kamarádka a jeho nejlepší kamarád… po 1.screeningu možná oznámíme i rodičům, v práci to budu oznamovat určitě až po ukončení prvního trimestru…
Chutě mám také šílené… spis ale na různá jídla a menší porce.. ![]()
Držím pěsti zítra na kontrolu, dej pk vědět ![]()
Zatím to ví jen manžel a nejlepší kamarádka.
Začít říkat bych to chtěla až po 12 týdnu
ale manžel se prokecl kamarádům, tak jsem byla nas*aná
chápu jeho nadšení, ale ráda bych aby se krotil, dokud jsme stále na tenkém ledě ![]()
Ale je docela sranda se před rodinou snažit aby to nepoznali a pořád se na něco vymlouvat
![]()
Jak během cyklu IVF, tak i teď po transferu ![]()
@Elesméra no my teď měli začít s vyšetřeníma a zadarilo se před tim, tak se všichni ptají jak to jde a rodiče by byli hrozně nadšení, pokud se ne zadaří stejně bych jim o revizi řekla ![]()
A v práci to šéf taky očekává a pokud by byla revize tak vy to asi taky věděl
přeci jen u nás se těžko hledají lidi tak aby na to měli čas no ![]()
@chivavinka ja jsem 9tyden, na prvni kontrole jsem byla 7tt, bilo uz srdicko, tak jsem to oznamila v praci sefovi, vi to rodina, nejblizsi kamaradky a v praci dve kolegyne. Jo vim, muze se stat cokoliv, ale to i kdybych to nikomu nerekla. V patek jdu na kontrolu, tak doufam, ze bude vse ok. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, snad se nezlobite za anonym. Mám takový citlivý dotaz. Jsem v 5tt a vždy když mám orgasmus tak mám pak chvilkovou křeč a bolest v podbrisku. Je to normální? Nemůže to ohrozit miminku?
Ahoj, já to znám z prvního těhotenství. Bolelo mě to tak moc, že jsem se snažila orgasmus nemít. Nevím přesně jak dlouho to trvalo, ale myslím že ještě ve 2 trim. ano a ve třetím ne. Teď jsem to ještě nezkoušela 😂 jestli to může uškodit nevím, taky jsem se bála. Ale každopádně se nic za těch „pár orgasmů“ nic nestalo.