Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Barca2016 gratuluji a držím palce. ![]()
My čekáme první po IVF.
Je to po letech snažení, neúspěšných pokusech s pomocí i bez pomoci.
Věřím že to tentokrát vyjde, tentokrát mám i neschopenku. Takže jsem hodila všechen stres za hlavu a asi to pomohlo
![]()
@pery33 tak to je bezva, držím palce ať je vše jak má ![]()
No i mě neschopenku nabídl, zatím jsem ji odmítla, nemám fyzicky náročnou práci, navíc teď tak z poloviny pracuju z domu z home office… Uvidím, ale kdybych nějak začala cítit, že je to moc nebo samozřejmě mi to doktor doporučil jít na rizikové, tak nebudu váhat… Práce je jen práce.
@Barca2016 já se rozhodla kvůli covidu a pak kvůli práci. V práci napnelizmus a vůbec se mi nechce dohadovat, že svou práci z domu stíhám a mí podřízení taky. Navíc jsem viděla co mne v leden-březen bude čekat. Tak jsem si zbalila věci a šla prvně na vyklidňovací a množící proces na neschopenku. Nelituji a doporučuji tomu kdo by váhal
![]()
Fakt ten klid u mne udělal hodně.
Tak se opatruj ![]()
Holky proti vám jsme my žabaři. Čekáme teď první miminko po roce snažení. Manžel šel v prosinci na spermiogram a dopadl špatně (to jsme to po roce konečně začali řešit). Začal jíst vitamíny a tak jsem v lednu tomu nedávala šanci, že za měsíc vitamíny asi nepomůžou, no a ono ejhle
takže to bylo velké překvapení, tak snad to vyjde. ![]()
@chivavinka no paráda gratuluji ![]()
Ono se to nezdá, ale vitaminy, trochu se zaměřit na stres a hned je to lepší, taky jsme si tím prošli
ale když se chce tak to jde, teda když nejsou úplně KO
@pery33 úplně KO nebyli, ale v car doporučili rovnou metodu ISCI a tudíž otěhotnět přirozeně se zdálo jako nemožné, tak je fajn že to takhle klaplo, ale asi se tím člověk nestresoval no ![]()
@chivavinka no vidíš a jedna čiperka si cestičku probojovala. Moc držím palce
Ahoj:-)
tak my jsme taky pozitivni, podle kalkulacky TP 14.10. ![]()
Vsem preju zdravy prubeh a at nam to vyjde. ![]()
Ahoj holky, taky se přidávám
V pondělí pozitivní test, je to moje čtvrté těhotenství, bohužel ty předešlé nevyšly, tak pevně věřím, že to teď dotáhnu až do zdárného konce
Hodně štěstí všem! ![]()
Holky, mám asi blbý dotaz, ale jelikož se jedná o mé první těhotenství prostě se musím zeptat. Je problém mít v prvním trimestru sex? Nic mě netrápí co se příznaků týče a člověk si z pravidelného snažení celkem zvykl a prostě mám chutě, ale bojím se abych miminku neublížila? Četla jsem že dost holek po styku pak krvácí? Máte zkušenosti? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, taky se přidávámV pondělí pozitivní test, je to moje čtvrté těhotenství, bohužel ty předešlé nevyšly, tak pevně věřím, že to teď dotáhnu až do zdárného konce
Hodně štěstí všem!
Tobě též gratuluji a oboum držím palce ať se zadaří až do konce
![]()
@chivavinka Myslím že jsi jedna z mála co má v prvním trimestru chuť
Ale jinak si myslím že pokud nemáš žádný problém a nezakázal to přímo doktor tak bych se nebála ![]()
@PlantBasedDennie juu gratuluji,
Já mám 16.10.
Tchán je 11.10. tak jsem zvědavá jak to dopadne
![]()
@sakasi ja ještě u doktora nebyla, jdu až za 14 dní
každopádně díky za odpověď ![]()