Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sakasi která ta dvojčata se dědí? Moje babička je z dvojčat ale nebyli identické, jen si hodně podobné. Manžel by si dvojčata přál ale já si to neumím představit.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, já zatím anonymně, minimálně do první kontroly se s tím úplně moc nešířím. Každopádně jedno zlaticko už doma mám, takže už jsem trochu klidnější a například na krvi jsem ani nebyla. U doktora mě na kontrolu objednali na 6+6, už asi 3 dny je mi teda solidně zle od žaludku, ale ještě jsem nezvracela, minule těhotenství jsem na to dost trpěla, tak se obavám, ze mě to nemine. Ted mám spis paniku, aby to nebyla dvojčata 😂.
Gratuluji a držím palce
a přeji ať tě nevolnosti vynechaji.
Jsem zvědavá kolik dvojčat v této skupině bude ![]()
Příspěvek upraven 08.02.21 v 12:16
@Elesméra psa schvaluji
tak t je pak jasně to je idealni řešení. Je paráda že to klaplo. ![]()
@sakasi píše:
Vítej ☺️️ máte v rodině dvojčata? My jo, první bylo jen jedno ale tentokrát, dva dny po zjištění těhotenství se mi zdál dost živý sen, za jsme byla na utz a tam byly dvě.. tak jsem zvědavá
No tak já sama jsem z dvojčat, takže máme
ale prý se to dědí ob generaci! Moje jediná útěcha. ![]()
Zdravím,
a hodně štěstí a zdraví všem, které se přidaly ![]()
Chtěla jsem se zeptat těch co mají zkušenost s IVF, odkdy jste počítali těhotenství od data poslední menstruace nebo od data kdy jste začali stimulovat nebo od data odebrání a oplození vajíčka?
Já počítala od data oplození, ale teď co jsem tak procitala prý se počítá normálně od data prvního dne posledního cyklu…ale přijde mi to zvláštní ![]()
Děkuji ![]()
@Barca2016
Počítaš normálně od data poslední MS, embryo transferuji do dělohy v době kdy by vajíčko došlo do dělohy při přirozeném procesu, jediná změna že se tam embro objeví „zvenčí“ a ne zevnitř ![]()
@Elesméra díky za odpověď, tak to jsem v tom případě o týden navíc ![]()
Holky nejste tady nejaka z Brna? Ja se sem ted prestehovala z Prahy a hledam soukromou gyndarku a nedari se mi nikoho volnyho najit. ![]()
@Anonymní píše:
No tak já sama jsem z dvojčat, takže mámeale prý se to dědí ob generaci! Moje jediná útěcha.
Jo taaak ![]()
@chivavinka dědí se dvojvaječná, ptž se dědí hyperovulace či dodatečná ovulace
taky mám v rodině dvojčata a doufám, že mi nespadla do vínku. Ale jsem o nich u chvíli (už před početím) přesvědčená. A taky jsem přesvědčená o holčičce. Nemusí to nic znamenat, je to 50:50, nicméně se synem to vyšlo.
@MWS no tak to asi bude zajímavé. Já si nemyslím že čekám dvojčata to by příznaky byly určitě větší a já mám pocit jak kdybych ani nebyla těhotná. Na kontrolách ovulace byl folikul vždy jeden takže to by mělo být cajk. A jestli to bude holka nebo kluk nemám nejmenší tušení ![]()
Holky je tu někdo kdo nemůže spát? Já jsem už totálně unavená, ale ne a ne spát. Zajímalo by mě jestli to může souviset s těhotenstvím už takhle brzy. A kdyby jste nějaká věděla co s tím…nějaký osvědčený čaj apod.
@Darwin22 píše:
Holky je tu někdo kdo nemůže spát? Já jsem už totálně unavená, ale ne a ne spát. Zajímalo by mě jestli to může souviset s těhotenstvím už takhle brzy. A kdyby jste nějaká věděla co s tím…nějaký osvědčený čaj apod.
Já mám bohužel se spaním hrozne problémy. Spala bych, jsem děsně unavena, ale proste mi to nejde.
@Darwin22 ne že bych nemohla spát, to naopak usínám před 21 hod., protože to dyl prostě nedám, ale budim se kolem 4 na záchod a pak už kolikrát neusnu…
Jinak vlastně žádné extra příznaky na sobě nepoctuju, to u prvního to byl větší nářez
nebo to možná teprve přijde a kontroluji se moc brzy, u prvniho jsem na to vlastně přišla až tím, že mi bylo zle…