Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak s odsavackou bych taky pockala, nevim, jak na tom budu s mlekem. Teplomer jeste nemame, ale asi koupime digitalni. Kojenecka vaha by me nikdy nenapadla a podle me je to zbytecne, ale zalezi na kazdem, nikomu to nevymlouvam. Jen si rikam, ze miminko je pravidelne kontrolovano, jak pribira na vaze, takze pri pochybnostech muzu vzit prcka k doktorovi.
Mondi- no jo ted v tehotenstvi to tak je
ale doktorka to jen chvalila. Ze se mi bude hezk kojit
U prvni dcery se mi taky hrozne zvetsili bradavky a pak to bylo dobry
Vrati se to urcite zpet jen to trocha povadne
![]()
Ivet, asi je to opravdu vyhoda. Ja vystouple bradavky nemam a bojim se, ze ani nebudu, moje mamca mela problemy s kojenim a ja mam strach, ze budu mit taky
.
Jinak tady strasim tak brzy po ranu (tu v Anglii je jeste o hodku min), protoze nemuzu spat, uz nevim, jak si mam v te posteli lehnout a mala me nechce prestat kopat. Pritom jsem dost unavena…
Mondiku ja bradavky mela primereny k moji velikosti,ale ted mi teda dost vystoupli
jinak jsem chytla v noci krec do lytka,au au jeste ted to boli
![]()
Ahoj. Přeji pěknou neděli.
Mondíku moje mamka taky dlouho nekojila a já i sestra jsme kojili poměrně dlouho. Já 8.5 měsíce - pak se odstavil sám a sestra něco kolem roku. Takže to asi nebude dědičný. Pokud máš problém se vpáčenýma bradavkama, kup si formovač do podprsenky, ale já je měla při 1.těh. taky plochý a ono se to po porodu srovnalo samo a kojila jsem v pohodě i bez kloboučků. Dneska už mají vychytávky, tak ono to nějak půjde. Hlavně když je mlíčko. Teď už se to taky chystá dřív, v podstatě od začátku těhotenství, tak to bude snad zase v pohodě jako u prvního, taky by mě mrzelo, kdybych nemohla kojit.
A co naše nevěsty? Jaký byl svatební den? Co Flooa, jak sis to zvládla užít i s tím klidovým režimem? Doufám, že jsi v pořádku.
Ahoj maminky
No tak doufám, že nevěsty si svůj veliký den pěkně užily. To já jsem tomu včera dala
. Jely jsme k příbuzným na čarodky a šla jsem si po schodech pro fleecovou mikinu a jak jsem tak šla dolů, měla nový ponožky, který pěkně klouzaly, tak jsem spadla ze 7. schodu a jela po zadku dolů. Naštěstí jsem dopadla na zadek, tak na něm mám pořádnýho modráka a trochu jsem si sedřela loket a lýtko. Jelítko. Naštěstí bříško v pohodě, jen ta noc byla krutá, jelikož modřina je na levým boku, kde se mi spí nejlíp
No a teď aspoň kousek se půjdeme projít pod nějakou tu rozkvetlou třešínku, abych neuschla ![]()
Ahoj holky, tak už jsem tu jako vdaná paní
Bylo to nádherný, ale hrozně rychle to uteklo. Dala jsem si s manžílkem pár ploužáčků a odjela jsem asi v devět domů ležet a zítra ráno si pro jistotu skáknu k doktorce, at mě prohlídne. A to mě ještě čeká výměna dokladů a všeho tohohle…
Jinak snad do úterka budu mít v albu fotečky ![]()
Pavli, ještě že se ti nestalo nic horšího. Ale schody teda taky nemám ráda a chodím po nich hodně opatrně. Vždycky, když si představím, co by se mohlo stát, tak mě běhá mráz po zádech. ![]()
To spaní na zádech se opravdu nedoporučuje, protože hrozí, že můžem omdlít, jelikož nám plod tlačí na cévu Ale mě se taky dost často stane, že se vzbudím na zádech. Nebo někdy už na těch bokách nemůžu ležet, tak si na chviličku lehnu na záda a samozřejmě, že tak usnu. ![]()
No a právě nevím, jak to je se spáváním na břiše, to já totiž spávám taky ráda, ale dost často se to miminku nelíbí, protože mě začne hrozně kopat - asi ho dost utiskuju
.
Holky nevěsty, moc gratuluji ke svatbě
. Alespoň, že jsi si Floo, zatančila nějaký ten ploužák s manželem, když jsi musela tak brzy odejít, ale co bychom pro ty mimísky neudělaly. ![]()
Ještě jsem si vzpomněla, aby se v noci lépe spalo, a aby nebolely kyčle, tak se doporučuje, dát si mezi kolena polštářek. Prodávají se na to takové speciální polštářky, které vypadají jak tlačenky.
Jak vidim, tak vas neupalili
.
Tak doufam, ze nebudu mit s kojenim problemy, i kdyz jsem slysela, ze nektera miminka se proste nechteji „prisat“.
Taky gratuluji novomanzelkam a doufam, ze je vsechno ok.
Na brisko bych si nelehla, bojim se, ze bych mimiska rozmackla
. Ale zjistila jsem, ze mi pomaha, kdyz lezim na boku a podepru si zada perinou. Jo, ja mam mezi nozkami polstar, ale nekdy me ty kycle boli i s nim…
Pajo, uf, doufam, ze jsi v poradku a mimisek taky. I ja se ted hrozne bojim chodit po schodech a chodim po nich hrozne opatrne. Nevim, jestli jsem jenom ja takova, ale celkove mam ted hrozny strach o sebe, kdyz lezu z vany, kdyz jedeme autem, atd. a sileny strach mam i o pritele.
Pájo teda doufám že je vše ok,ale chápu že ten pád musel být šok,ale štěstí že to bylo na zadek ![]()
Já měla včera taky menší úraz-a záhadou mi je,že se mi stává když jsem těhotná
hledám si tak ve skříni záclonu a zavírám jí a dveře mi vyjeli z kolejničky a spadli mi tou hranou přímo na palec u nohy
o tom jaká to byla bolest ani mluvit nemusím,myslela jsem si že se zvencnu,ale navíc mi to trefilo jak nehtové lůžko-kde na 100%přijde rak a nehet půjde dolů ale navíc mi to padlo přímo na ten kloub.Mám ten prst furt trochu nateklej,navíc pohyblivost nic moc
tohle samé jen že śem si na nohu položila gauč sem i stalo i u těhu s prckem-ale tam jsem to ještě dovršila tím,že jsem ještě týž den omylem stála v mraveništi-jak jsem měla nateklou nohu ani mluvit nemusím,že?
![]()
novomanželce gratuluju!!!
je fajn,že jste si to užili!
Flooa- moc gratuluji
me nikdo neupalil, nemel taky kdo muze mam pryc na montazi
takze sammozrejme i uschnu
holky na schody pozor!! ja bych asi hned jela do nemocnice na kontrolu, preci jen to je pro prcka otres a ja bych se bala a pritel tak tez by trval na tom, ze tam musim!! s polstarem mezi nohy spim stale a jeste mam tendence krast pritelovi deku a cpat si ji pod sebe
me spis trapi ty krece do lytka, to je hrozna bolest, kdyby me nekdo videl jak v noci skacu s postele abych to rozchodila, tak by asi koukal jak sem z brichem aktivni
tak a opet naam nastalo hnusne pocasi ![]()
jinak s tím neháním,já spím furt tak nějak na břiše
mimi se vždycky posune tak abych ho co nejmín utiskovala,ale včera???zaboha jsem nemohla najít vhodnou polohu na spaní,bu´d mě bolel ten palec,nebo se to mímu prostě nelíbylo
převalovala jsem se snad hodinu než jsem usnula ![]()
jinak s tím neháním,já spím furt tak nějak na břiše
mimi se vždycky posune tak abych ho co nejmín utiskovala,ale včera???zaboha jsem nemohla najít vhodnou polohu na spaní,bu´d mě bolel ten palec,nebo se to mímu prostě nelíbylo
převalovala jsem se snad hodinu než jsem usnula ![]()