Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak jsem po kontrole vše zatim tak jak má být na daný týden a další kontrola 18.1. Tak snad už pak uvidí i
Musela jsem takhle brzy kvůli práci, kde těhule být nesmí.
@miisinkka tak to je super
Holky já včera večer a dneska ráno poprvé zavedla utrogestan a zatím klepu na všechno co můžu nekrvacim ale vyhráno určitě není mě to kolikrát přešlo a zase začalo
Holky, jak jsem včera psala, že se na kontrolu objednám až příští týden, tak jsem to nevydržela a objednala se už dneska… ![]()
Málem mě objednali už na úterý (to bych byla 6+0), ale po minulé zkušenosti jdu až 19.1., kdy budu 7+0. Doufám, že už bude vidět srdíčko a všechno bude ok.
Jak se jinak cítíte?
@Anonymní píše:
@Market248 ahoj ja jsem dnes taky 4+3kontrolu mam 27.1
Jee ty uz jsi objednana, ja brnknu zitra, jsem zvedava, na kdy me objedna😊
@Market248 jojo ja uz to vim tyden, mam kratke cykly
volala jsem tam kvuli predepsani utrogestanu, tak me hned objednala… Ale stejne jdu az zabtri tydny ![]()
Ahoj holky, tak dneska jsem myslim take 4+3 a padla na me extremni depka. Diky tomu pitomemu covidu a vlade. Skoly budou zavreny dal, ja to doma s tou starsi proste nezvladam. Jsem ted silene unavena a musim detem varit, uklizet, ucit se sni, ona hysteraky, nechape to
je to sileny. Nebudu ani rikat to, ze bych potrebovala nakoupit veci co se koupit nedaji a manzel uz rok nema penize z podnikani a tahne to druhou nahradni praci. No fakt ten dnesek a prohlaseni vlady me uplne psychicky odrovnalo…
@rudepolemaku jo to znám u nás je to to samé taky čekám kdy mě t toho jebne
@Va-Janka ty jo, v 16.? to zní děsivě, já měla za to, že pokud ten velkej screening dopadne, tak už se v podstatě něco děje jen vzácně, aby byl potřeba zákrok… Držte se, určitě to teď bude ok, jinak by to nebylo spravedlivý ![]()
@rudepolemaku tomu rozumím, ja z toho byla hotová v listopadu, mam prvnacka… Pak jsme jeste spadli do karanteny… Do toho podnikam, takze pred vanoci uplne nejvetsi masakr a pritom všechny deti doma, uceni, vareni, silenost
taky jsem byla úplně na prasky… Drz se ![]()
@Esufi píše:
@Va-Janka ty jo, v 16.? to zní děsivě, já měla za to, že pokud ten velkej screening dopadne, tak už se v podstatě něco děje jen vzácně, aby byl potřeba zákrok… Držte se, určitě to teď bude ok, jinak by to nebylo spravedlivý
Mě nedopadlo projasnění šíje a než se udělaly všechny testy byla jsem v 16tt🙄
@rudepolemaku zrovna jsem si rikala, ze uz si snad delaji prcu. U nas to teda pracovne nikoho nezasahlo, ja delam home office a mala chodi do skolicky.. ale jako z principu. Omezeni podnikani, svobod a vseho v podstate na cely rok, to uz je proste k po*rani. Navic se nikam nehnem a smrdime doma, na zahrade nebo na prochazkach v okoli proste nonstop. Za chvili budem uplni omezenci vsichni…
je mi moc lito, ze to zasahlo manzela..o to to mas horsi a jeste to domaci uceni
Drz se!
@Va-Janka @Esufi To já na prvním screeningu vše super, ideální projasneni šíje, krasnej nosanek, riziko DS 1:2800. Jen mi tam vyšla vyšší jedna hodnota, ale prý to nic neznamena. Raději mi ale udělali triple testy a volali mi, ze vše ok, ze se nemusím bát. I má dr mi dělala speciální ultrazvuk atd. 2.screening v 22+4 najednou problém. Místo 15 minut jsme tam bylo 4 hodiny. Objevena vvv srdce, která se často spojuje s DS. Obesli jsme několik doktoru, kardiolozku, genetika, vzali nám krev a mě ten den ještě plodovku. Druhy den volali, ze miminko má k vadě srdce navíc Downův syndrom a jestli zítra zas muzu dojít ke geneticce. Stali jsme před rozhodnutím si miminko nechat nebo podstoupit přerušení. Rozhodli jsme se pro přerušení, protože asi nepatřím k ženám, které by svoje dítě místo na hřiště vodilo do nemocnice na operace. S DS se pojí spousta dalších nemoci a navíc se prý nedozivaji více než 30-40 let. Navíc by malé miminko nemuselo přežít operaci srdce chvilku po narozeni. Bylo to ale strašně těžké rozhodnutí… do dnes moc nechápu, jaktoze jsem do 23tt čekala zdrave miminko a nikdo na to nepřišel… v páteční zprávě pak bylo i to, ze měl nějaké další orgány vyvinuté špatně. A co mě nejvíc překvapili, ze tak stalo, ze měl splostely nos se silným kořenem. Přitom má dr ještě před prvním screeningem rikala, jak má krásný nosanek a to stejne na screeningu…
Teda holky… to jsou pribehy!!:( opravdu mi to je lito a verim, ze jste si to vsechno uz vybraly!!
Ja se ted silene bojim screeningu neb mi automaticky skoci vyssi riziko uplne vseho diky veku :/ coz me tedy silene stve, ale neda se nic delat. V dobe porodu mi bude 35 a to budu zarazena jako,,stara,, v tabulkach :X jen vam reknu prihodu z minuleho tehu. 1.screening ok, 2. Ok a problem byl u 3.screeningu, kdy mi lekar sdelil, ze maly ma vetsi rozmery volne tekutiny za malym mozeckem( cisterna magna). Ze si me musi pozvat za 14 dni na dalsi kontrolu ale at se vuuubec nestresuji… haha holky ja byla uuuplne v prdeli. Nastesti ten rozmer se nezvetsil, zustal stejny a nevesel do nejakych meritek pro EU pro tuto hodnotu, ale v USA studiich jsme patrili nastesti stale do tabulek, ze dulezity byl udaj v 2.screenu. No ufff
@Market248 ahoj ja jsem dnes taky 4+3
kontrolu mam 27.1