Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@miisinkka Potichu gratuluji🍀 At miminko krasne roste💗 Kolik jsi dnes byla?
@lovean ty jsi ale jeste,, mlada,, v tabulkach hodne spadnes presne kdyz mas TP ve 35 letech a vic :/
@rudepolemaku tak já jsem musela na interupci v 17 letech kvůli genetice takže tady věk úplně nehraje roli a myslela jsem že mě jebne kvůli té škole
@rudepolemaku Mne bylo v tom minulém tehu taky 35 v době porodu a proto to číslo bylo “tak” nízký. Teď mi bude dokonce 36, tak to ani nechci vidět
![]()
Jinak já se paradoxne vůbec nebojím. Potratila jsem teď v září, takže je to ještě čerstvé. Je to asi zvláštní, ale přišlo mi, ze jsem to nějak podvědomě cítila, ze není něco v pořádku. Po potratu jsem si rikala, ze budu v další tehu umírat strachy díky te zkušenosti a přitom teď nemám strach ani trochu. Jsem naprosto klidná a věřím, ze teď to dobre dopadne ![]()
věřím, ze to dobre dopadne nám všem tady ![]()
@Aluschka jj mě taky uklidňovali, že by plod neměl nosní kůstku a že ji má a že bude určitě vše v pořádku. No a ejhle…taky se ke mě doneslo, když jsme se rozhodli pro přerušení, že jsem nemohla mít jistotu, že to mohlo být zdravé ale to se to kecá. A taky jsem cítila, že to není v pořádku. No a teď mám stejný pocit, že je vše OK.
taky to beru tak, že jsem si ji tím uzdravila a našla si k nám cestu ta dušička znova. Polycysticky vaječníky a ono se to povedlo na poprvé ![]()
@rudepolemaku já mám naštěstí starší v 1. třídě, takže té se zavření škol netýká a dvouletá už chodí střídavě do soukromé školky, protože já chodím částečně do práce + mám dálkově školu. Každopádně já 10 let dělala v cestovním ruchu, takže aktuálně mám z polovičního úvazku ani ne čtvrtinový (mám DPC, takže překážky a částečný plat se na mě nevztahují) a to ještě kdo ví na jak dlouho…největší masakr to byl na jaře a v lete, to byl manžel hodně na prekazkach a čekali jsme jak to u nich dopadne (dělá pro firmu z automotive). Tedka to aspoň u nich už jede na plný provoz. Mně dost vadí to zavření fitness. Dcera v září začínala druhý rok přípravky sportovního aerobiku a už to bylo tak akorát, že spoustu věcí zvládala a sportovně už to mělo nějakou formu a teď to šlo do háje. Nepotřebuji mít profesionálniho sportovce, ale pohyb je podle mě důležitý a z dětí tímhle stylem budou za chvíli brambory. Ono moc venkovních sportovních aktivit se s nimi teď dělat nedá.
@rudepolemaku já už budu taky 35+. Prý to ale už není „tak hrozné“ jako dřív. Švagrová říkala, že ji nikdo neříkal že je stará matka (rodila v 37) a nedoporučoval na základě věku odběr plodove vody apod. Prý snad i u 1. screeningu posuzují, jestli riziko je zvýšené kvůli nějakému nálezu nebo jen kvůli věku. ![]()
@Va-Janka Já z toho měla taky trochu strach, jestli to nebylo všechno moc rychle a jestli se nestala někde chyba a miminko ve skutečnosti nebylo zdrave. Ale pitva potvrdila to, ze bylo fakt nemocne a mělo to všechny znaky DS. To je drsný, zes to taky cítila… já si třeba nikdy jaksi nedokázala představit, ze si domu prinesu miminko a to jsem byla v 5.mesici. Teď jsem v 5+3 a úplně to “vidím”, jak už budu mít miminko doma
nám se také povedlo hned ![]()
Holky, me je dneska tak zle… zaludek jak s kocovinou cely den! No fuj. Byla jsem v obchode, nedokazala jsem ani vymyslet nic k jidlu, ze vseho mi bylo blbe 🤣
@rudepolemaku mě zase bolí podbřišek aj mě tam tak pichlo že jsem se aj lekla
@Saris12 tak to mame stejne, nejsem zvracici typ ale jen mi je fakt blbe uaaa
@lovean A krvaceni tedy lepsi?
@rudepolemaku nekrvacim vůbec ani kapka ale moc to nechci psát ať to nezakriknu
Mě je dneska taky divno, ráno si vyčistit zuby byl malý zázrak 😂 a břicho mě dneska hrozně pne…