Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rudepolemaku píše:
@Filanda jak to u tebe vypada? Ja mam porad dost slabou tu carku? Nevim presne kolik jsem dpo?! Mozna 12dpo?? Toto je dr max.
U mě odhadem dneska podobně jako na tvém. Nepodařila se mi dnes rozumná fotka. Používám taky Dr. Max. Používala jsem i minule a měla jsem pořád čárky růžové, tak nevím jestli to není pravě i testem, že nejdou tak do ruda jako Mamatest.
ptala jsem se tu ale v jiném tématu a někdo mi psal, že měl Dr. Max testy normálně červené.
Nemyslím si, že ty čárky jsou slabší, protože je něco špatně, tohle už jsou podle mě pěkně čárky. Napadlo mě i jestli to není tím, že opravdu hodně piju, takže i moč je naředěná.
Jinak vůbec nevím kolik DPO jsem. Mám totálně nepravidelný cyklus a po posledním porodu jsem měla teprve první 2 menstruace. Mám s cyklem od prvního těhotenství problém.
Ted jsem prijela dr maxe tri testy pod sebou( vsechny zaschle) a pokrok tam je
netusim kolik dnes jsem dpo??! Mozna 12dpo?! Ale mam radost! Porad citim podbrisek( ruzne pichani, tlaky, spineni, ms nikde( mela prijit jinak uz v patek cca)
@Filanda take jsem mela jen 2 ms od porodu
![]()
S tou naredenou moci netusim
ale uvidime z pr dni no, u minuleho tehu jsem mela dalnice kolem 17dc, takze mam jeste cas neb ted jsem mela ovulaci cca az 17-18dc, u minuleho tehu 11dc 🤣
@rudepolemaku já jsem tohle info našla i na stránkách některého z výrobců testů (myslím clear and blue), že když se hodně pije, mohou být čárky slabší (kór na levných testech), protože ta koncentrace HCG ve vzorku není tak vysoká, jak by jinak byla v danném dni těhotenství. Logiku to má.
Já už jsem 42. den cyklu, takže bůh ví, kdy ovulace byla. Zítra budu volat dr. a rovnou hlásit, že datum MS není směrodatné, že je těhotenství minimálně o týden mladší, takže kontrolu až v týdnu od 18.1., aby už byla dobrá šance i na srdíčko (mám to přes hodinu cesty, takže se mi nechce jet moc brzy a za pár dní pendlovat znovu). Druhá dcera byla přesně o týden mladší než by měla být podle MS a měla jsem první slabou čárku 35. DC. Tentokrát to bylo až 38.DC a byl to tedy hodně vylovený duch…
@Filanda ma sousedka otehotnela nekdy v cyklu, ktery byl okolo 42 dni a kdyz jeste nevedela, ze je tehu tak dokonce ji dali i vyvolavacku :X masakr! Ale mimi vse vydrzelo- ted to je 3lety chlapecek. Takze verim, ze u plno tehuli vubec nejde poznat kdy otehu. Pak se to da pekne urcit na prvnim screeningu. Porad citim podbrisek- take to tak mas? Prsa u me nic, ale to jsem tak mela i minule. Navic do ted maleho z praveho prsa kojim. Zitra si chci dojet pro ten clear blue test hihi
@rudepolemaku Podbřišek cítím hodně. Příjde mi, že víc než u předchozích těhotenství. Dneska ráno mi i poprvé bylo dost divně. A to ještě v pátek jsem byla ráno normálně běhat. Prsa nic, ale to u mě vždy trvalo. Ja i skoro žádné nemám. ![]()
Holky já mám taky na pravidelný cyklus teď co jsem čekala dceru tak to bylo hodně zmatený na utz protože jsem šla brzo na pohotovost kvůli krvácení a byl vidět jen gestacni váček vůbec se nevědělo jestli je to prosperující těhotenství ale bylo to jen mladší těhotenství dcera byla úplně v v pořádku a narodila se podle utz 39+0
A k tomu srdicku- byla jsem na pohotovosti 5+4 kvuli krvaceni( ovulace byla drive) a srdicko nebylo, 5+6 dalsi kontrola a srdicko uz bylo <3
@rudepolemaku Takže myslíš, ze když bych šla na kontrolu 6+4, tak už by srdíčko mohlo byt vidět?
@Aluschka pokud pocitas od zacatku cyklu a mela jsi ovulaci az buhvi kdy, tak bych radeji volila od 7+0
@rudepolemaku Ne, ovulaci jsem měla 12dc. Praveze docela brzo. Mám krátké cykly. Uvidím co mi dnes řekne sestřička a kdyžtak půjdu až 7+0
@Aluschka tak super, asi jsem si to spletla s nekym jinym
to emimino je takove neprehledne na prispevky! Tak strasne dezim palecky a dej pak vedet! Ja chci volat ma gyndu tak zacatkem pristiho tydne a objednam se tak nejak jako ty cca az budu 6+5-7+0, jsem tak silene nervozni!!!
Holky jak mam doma 12m prcka, zatim si to nedokazu ani predstavit!!:D brrr mam z toho uplne husinu :X uz dneska mi bylo po ranu dost zle. Navic nyni akorat resime hypoteku, mame se behem brezna stehovat a to ani nebudu moc asi pomahat s vecmi. Dochazi mi ted plno veci ![]()
Holky kdo jeste nezna aplikaci Tehotenstvi+ tak moc doporucuji, prozila jsem s ni minule tehotenstvi, je zdarma a ma prekrasne zobrazeni kazdeho tydne v 3D. Dozvite se plno fajn informaci:)
@rudepolemaku já mám doma 9 měsíčního prcka a zatím nevím jak mám fungovat protože vždycky začnu krvácet pak zase přestanu a tak pořád dokola