Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lovean tyjo, ja jsem zatim tuk tul bez krvaceni nyni, jen mam pocit ze mam x problemu jeste od minuleho tehu a ted se to zase hodne ozyva. No jsem zvedava
@rudepolemaku já jdu na gyndu už ve středu asi nic neuvidí moc ale volala jsem sestřičce že pořád dokola krvácím a vmackla mě tam hned na ráno ve středu ale pochybuju že už bude vidět srdíčko ale aspoň budu vědět že to není třeba mimoděložní nebo jestli třeba nepotracim ale vzhledem k tomu že to vždycky začne a přestane a nemám žádné bolesti tak si nemyslím že by šlo o potrat
Tak holky už jsem taky objednaná na 21.1. To čekání na první kontrolu je hrozny
@Akleda1989 a kdy ti zacala ms posledni?? Myslim, ze ja pujdu hodne podobne ![]()
@rudepolemaku ja měla poslední 25.11. ale vím že moje dr objednává později aby už měla jistotu srdíčka ![]()
Holky závidím vám že nemáte problémy a nemusíte takhle brzy k doktorce jako já
@lovean A čím bylo to krvácení u minulého těhotenství? Asi jsi to tady psala, ale nezvládám to dohledat. Taky si myslím, že kdyby šlo o potrat tak se to krvácení takto nepotahne.
Jinak já se objednala k doktorce teďka na 20.1. ráno. ![]()
Já brala u druhé dcery Utrogestan protože jsem neceleho půl roku předtím měla zamlkle těhotenství. Žádné problémy jsem ale v těhotenství pak neměla, tak nevím jestli mi ho bude předepisovat zase nebo to nechá být. ![]()
Vetsina tech krvaceni zpusobuji krevni srazeniny-hematomy. Zalezi kde jsou umistene. Ja ho mela pod plodem, takze to je ta lepsi varianta- kdyz krvaci, nestahne s sebou plod. Kdyz je nad plodem, muze stahnout s sebou plod a vyvola to potrat. @lovean Idealne at ti nasadi hned utrogestan na zavadeni, to je jistota!
Hematomy se pak samy vetsinou ztrati okolo 10 tydne
Holky, je už vám některé špatně? Mne dnes docela jo
doufám, ze to nebude nějak moc se zhoršovat
@Aluschka mě lehce po ránu než se najim jinak mě boli prsa a sem tam břicho
@Aluschkane mně je druhý den ráno divně - taková motanice hlavy s žaludkem mírně na vodě, ale nic dramatického.
Já se spíš obávám jak budou probíhat večery. Minule jsem odpadala v druhé polovině 1. trimestru mezi 19. a 20. hodinou - byla jsem děsně unavena a úplně nefunkční. A teď mi akorát začalo zkouškové období, takže se potřebuji po večerech učit, když jdou holky spát.
Ahoj tak se pridavam a doufam, ze tentokrat to vydrzime az do konce… Mam za sebou 2 zamlkla v rijnu 2019 v 10tt a cervnu 2020 v 8tt a dalsi dve SP v breznu a rijnu 2020. Tehotna jsem co ctvrt roku, ale nedokazu projít prvnim trimestrem😔
Dnes jsem 16dpo, carka uz krasna, teprve tedy 29 den cyklu, mam krátké cykly, takze mam 4dny zpozdeni…
Chtela jsem napsat utrogestan, ale doktor tam neni, takze zas bud a nebo
brala jsem ho i v predchozich těhotenstvích… Objednana jsem az na 27.1. Zatim anonymne ![]()