Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@janabab píše:
Dekuji za komentare. Vsichni jste mi tady napsali, co uz davno vim, ale nechci to slyset a pripoustet si to. Mezi hadkama se ke me chova hezky a ja si vzdycky reknu, ze uz to bude dobre. Tak nejak si nedokazu predstavit, ze bychom nebyli spolu. Do tohoto vztahu jsem sla s tim, ze by to mohlo byt uz na cely zivot. Taky me dost desi, ze bych prisla domu a nikdo by tam nebyl. Pratele samozrejme nic netusi, navenek jsem stastny par. Jeste v sobotu jsem byli s kamarady na spolecne akci a v nedeli vyhazov z domu
Tak on to nemusí být nutně konec. Jen se musí naučit, jak s tebou jednat může a jak už ne…Při prvotním broušení hran si to neřekla, teď už se to veze. Je to sice hrozně nepříjemný, na druhou stranu, pokud je to pro něj jen slovo do luftu (ne součást nějakýho psychonátlaku), tak to nebude tak těžký změnit. Řekla bych mu, že na takový jednání nejsi stavěná a že až příště bude něco podobnýho zkoušet, sbalíš se a půjdeš, a ať si nemyslí, že zůstaneš jen proto, že nemáš kam jít.
No a uvidíš. Jeslti je to kretén, nebude dlouho trvat a bude zase ve svý ráži, jestli si jen neuvědomuje, co říká, tak se může vzpamatovat.
A samozřejmě mít oči otevřené, kontrolka bliká ![]()
Řekl ti ať jdeš a týden s tebou nemluví a ty tam pořád jsi. Vážně nemáš kam jít?
@janabab Hele jsou dve moznosti. Budto se fakt bal, abys mu neco neznicila, coz vypada ze je mag.or, a nebo ma co schovavat, tudiz je hajzl. A ted si vyber. Fakt pryc od nej.
Ten muj zase vyhrožuje, že se odstěhuje on, zejména když se něco v baráku porouchá, když toho on zrovna má v práci hodně. Prej se na to tady může vys.at, nebude nám furt dělat údržbáře a půjde pryc
což beru jako výraz určité frustrace, pač tady se kazí porad něco
![]()
U tebe nevím, můžeš ho vytrollit před kamosema, až budeš potrebovat nějakou kravinu, a moooc pekne ho o to poprosit, že to fakt nutně potřebuješ, ale bojis se, abys nepřišla o střechu nad hlavou
proste udělat si z nej trochu srandu, at se nebere tak vážně. Když se o problému začne mluvit, zpravidla se hned zda menší. Ten muj třeba tohle nemá moc rád a parkrat už jsem to pouzila, aby si něco uvědomil
no on koneckoncu taky občas něco vytáhne na mě
Tedy pokud mate opravdu jinak normální vztah, jak píšeš, což člověk tady na emiminu nikdy neví ![]()
Za normálních okolností je milující partner? A kdy přesně? Protože hádat se kvůli plísni na zdi fakt normální neni
![]()
Je to dost šikovnej manipulátor a krásně mu dáváš najevo, že si do tebe může kopat jak chce, být tebou, tak jdu od něj co nejdřív, buď je to magor a za chcíli se z toho zblázníš, nebo má milenku a snaží se k rozchodu dohnat tebe, aby on nebyl ten špatnej.
@Náměsíčná píše: Řekl ti ať jdeš a týden s tebou nemluví a ty tam pořád jsi. Vážně nemáš kam jít?
Tohle mi říct, tak jsem pryč do hodiny i kdybych měla jít na nějakou zavšivenou ubytovnu ![]()
Taky je tu možnost, že už jí má prostě z nějakého důvodu plné zuby a byl by opravdu rád, kdyby vypadla, a dělá pro to vše. Neříkám, že v takovém případě by se k tomu neměl postavit čelem a jednat narovinu, aby pochopila (i když ani to není záruka, že někdo „nepochopí“). Každopádně opět známe popis jen z jedné strany.
@janabab píše:
Zdravim,
jdu si sem pro radu, protoze jsem uz fakt z toho nestastna. Jsme s partnerem spolu cca 4 roky. Vetsinu casu se chova normalne, je to milujici partner. Avsak pri kazde hadce se mnou rozchazi a vyhazuje me z bytu. Deje se to jednou za cas cca posledni rok a pul. Hadky vyvolava on. Jeden den je milujici partner a pak druhy den z niceho nic mu hrabne a dela toto. Napr. posledni hadka byla, kvuli tomu, ze jsem si pujcila jeho pocitac, kdyz nebyl doma. Po prichodu jsem mu o tom normalne rekla a on zacal vysilovat, uz tyden se chodi domu jen vyspat a nekomunikuje se mnou. Ale kdyz on potreboval pujcit muj pocitac, tak jsem to brala jako samozrejmost, ze si ho pujci. Kdyz jsem se ho ptala, proc se tak chova, tak pry ja se chovam spatne. Ale ja nedokazu odhadnou, co ho zrovna v dany moment nasere. Dalsi bylo treba, kdyz se nasla plesniva zed za skrini. Pry za to muzu ja, protoze mam v byte kvetiny
Jsem z toho fakt smutna a nechapu to. V praci si myslim, ze problemy nema. Milenku bych v tom taky nehledala, protoze je docela nesmely az nesebevedomy a za normalnich okolnosti je to milujici partner. Jeho posledni slova byly, ze mam z bytu vypadnout, naprosto netusim kam… Zatim se s nim rozchazet nechci, mam ho rada.
Co si o tom myslite?
Popravdě si myslím, že jsi mu ukradená, protože jinak by s tebou takto nejednal. Nemám pocit, že s tebou počítá do budoucna. Po dalším jeho „vyhazovu“ bych se vážně odebrala pryč. Protože pokud on je psychicky nevyrovnaný a ty pro změnu chuděra, co si dá všechno líbit, tak se to bude jenom zhoršovat. Neznám podrobnosti, jenom tvůj nástin, ale podle něj jste zvláštní oba.
Ahoj! Mohu nabídnout zkušenost mé letité kamarádky. Vždy to byla poměrně nesmělá a tichá žena - ona voda, já oheň. Partner s ní zacházel podobně, pořád z komára velblouda, nic nebylo dost dobré, vyvolávání psycho hádek, vyhazování z bytu, který měl v osobním vlastnictví. Rok to s ním vydržela, než dala (konečně) na moji radu a prostě se sbalila a při nejbližší hádce prostě tu sbalenou tašku popadla a objevila se mi v noci za dveřmi. Byla jsem na ni velmi, velmi pyšná, protože okolí se k nám chová tak, jak mu to sami dovolíme. Nevím, jak to skončí u tebe, ale moc ti přeji, abys našla odvahu a postavila se sama za sebe. Říkáš, že ho máš ráda - to je fajn, ale neznamená to, že si s ním budeš testovat hranice masochismu. Pokud si s ním přeješ zůstat, budeš mu muset udělit životní lekci - první pravidlo něco jako „partner se psychicky nedeptá jakožto ani nevyhazuje ze společného obydlí po malicherné hádce“. Nejlepší cesta je zde šoková terapie - on ti koneckonců dává šoky pořádné a opakovaně. Prostě se sbal a vypadni. A nechej ho vydusit. Pokud tě ani nebude chtít zpátky, nebude tě kontaktovat, pak už není co řešit. Zamávej a jdi životem dál. Pokud se za tebou doplazí a posype si hlavu popelem, tak máte naději. Někdy také pomůže to prostě tomu partnerovi říct nahlas - hele, to co děláš není OK a v žádném universu nebude nikdy OK a mám toho dost.
Ať dopovím příběh kamarádky - prostě i happy endy se dějí.
Odešla uprostřed hádky, bydlela týden u mě, pak se řádně vydusený partner doplazil s pugétem, ale nemysli si, že se k němu hned vracela - ani nápad. Trvala na tom, aby se časem přestěhovali do podnájmu, kde si byli rovnocennými partnery, dlouho spolu svůj vztah ladili, milý muž pak i docházel na terapii, aby zvládal svůj nedostatek sebevědomí a výbušnost (to už byla těhotná). Doteď jsou spolu a nejhorší věc, co řeší, jsou špinavé fusekle v akvárku a kdo umeje nádobí. Takže… přeji hlavně, abys našla svou odvahu a sebevědomí, a abys dala velmi jasně najevo, že si takové zacházení nezasloužíš. ![]()
Fascinující, po jakém chování někdo napíše, že má milujícího partnera. ![]()
No ale když tě to baví. ![]()
Hledala bych si jiné bydlení a jeho opustila.
Víš, že „jinak je ale milující partner“ je častá replika partnerek tyranů a manipulátorů?
Milenku bych v tom nehledala je nesmělý a bla bla. Tady jsi mě dost pobavila
. Podle tvýho pocitu ale to neznamená, že ji nemá. A už jen kdyby vyšiloval kvůli PC, tak bych větřilq, zda tam není něco, co nemám vidět. Každopádně není asi úplně ok, normální muž se takto nechová.
Manipulátor 🤦🏻♀️ nohy na ramena a hodně rychle pryč… 🤦🏻♀️ 🙄
Hodně štěstí…
@janabab píše:
Zdravim,
jdu si sem pro radu, protoze jsem uz fakt z toho nestastna. Jsme s partnerem spolu cca 4 roky. Vetsinu casu se chova normalne, je to milujici partner. Avsak pri kazde hadce se mnou rozchazi a vyhazuje me z bytu. Deje se to jednou za cas cca posledni rok a pul. Hadky vyvolava on. Jeden den je milujici partner a pak druhy den z niceho nic mu hrabne a dela toto. Napr. posledni hadka byla, kvuli tomu, ze jsem si pujcila jeho pocitac, kdyz nebyl doma. Po prichodu jsem mu o tom normalne rekla a on zacal vysilovat, uz tyden se chodi domu jen vyspat a nekomunikuje se mnou. Ale kdyz on potreboval pujcit muj pocitac, tak jsem to brala jako samozrejmost, ze si ho pujci. Kdyz jsem se ho ptala, proc se tak chova, tak pry ja se chovam spatne. Ale ja nedokazu odhadnou, co ho zrovna v dany moment nasere. Dalsi bylo treba, kdyz se nasla plesniva zed za skrini. Pry za to muzu ja, protoze mam v byte kvetiny
Jsem z toho fakt smutna a nechapu to. V praci si myslim, ze problemy nema. Milenku bych v tom taky nehledala, protoze je docela nesmely az nesebevedomy a za normalnich okolnosti je to milujici partner. Jeho posledni slova byly, ze mam z bytu vypadnout, naprosto netusim kam… Zatim se s nim rozchazet nechci, mam ho rada.
Co si o tom myslite?
No mě to ale tou milenkou zavání. A chce, aby rozchod přišel jakože z tvý strany, že vlastně tys ho opustila. Jako nevím, no příčin může být víc. Kolik mu je?