Tráva a socialka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22566
14.8.22 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj, procetla jsem zde starou diskuzi ohledně možnosti pro odebrání dítěte. Jde mi o to ze manžel je nemocný a užívá lékařskou trávu, do toho máme male miminko a naši sousedi to samozřejmě řeší, protože to smrdí jim do oken… jde mi o to co vlastně muže a nemůže socialka. Řešil jste někdo tento problém? Jaké jsou podmínky podrobnosti? Jde totiž i o to, ze obcas kouři i tu nelekarskou.
Díky.

A cos čekala, že vás poplácají po ramenou? :zed: Vzhledem k tomu, že tvůj manžel je fekta, co hulí, tak nemoc považuju pouze za alibismus. Předepsaného nemá nic, takže prostě fetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40415
14.8.22 11:45
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald já se ptam na zkušenosti zda se s tím někdo setkal a jak se to resilo. Nejsem u výslechu tady.. a když to musíš vědět, jeho doktor je stará škola a ta to proste neuznává.

To Ti nejspíš lže.

On to ani nemůže napsat každý doktor, to jako tvrdí, že mu to nechce napsat praktik?

To ani u doktora, který to může napsat, nebyl, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.8.22 11:48
@Kockazvysocan píše:
A cos čekala, že vás poplácají po ramenou? :zed: Vzhledem k tomu, že tvůj manžel je fekta, co hulí, tak nemoc považuju pouze za alibismus. Předepsaného nemá nic, takže prostě fetí.

Ale prosím tě - rekreační užívání marihuany není fetování. To už spíš pití alkoholu.

Jen je panáček pitomec a prostě tí obtěžuje okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
14.8.22 11:50
@Anonymní píše:
@Ou mohl by to mít na předpis ale nemá, kupuje to v automatech CBD které jsou v ČR legální

Mohl by, ale nema, protože jeho doktor je stara škola a neuznává to. Jinými slovy, předpis by mít nemohl.

Jestli fakt kouři CBD konopí, THC je v ni obsazeno v povolenem limitu. Prave kvůli obsahu THC je to lékařské konopí a ne lékařská marihuana. Kvůli kouření cigaret na vas taky nikdo nikoho nezavola, je to legální. Nemají CBD kapky stejny účinek? Aspoň by tím neobtěžoval sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.22 11:54

Zkušenost mám, ne osobni, ale z blízké rodiny.
Pěstování nějakého množství marihuany není nelegální. Ale… sušení marihuany už je výroba a to je trestný čin. Předpokládám že si trávu logicky nejdřív usuší než ji kouří.
Moje zkušenost je taková, že rodinka měla na dvorku 5 kytek, „někdo“ je udal a samozřejmě doma měli navěšené kytky i na sušení, ne moc, ale něco tam bylo. Takže průšvih, v domě s nimi žili i 2 malé děti a sociálka to teda řešila hodně.
Sociálku zajímá že děti vyrůstají v místě, kde se „vyrábí“ drogy a omamné látky a v domácnosti žijí s člověkem, který je trestné stíhaný za jejich výrobu.
Udal je s největší pravděpodobností otec dětí, kterému se nelíbilo, že matka žije s huličem a děti vyrůstají v prostředí, kde se hulí a každý víkend se naráží x sudů piva při párty s podobně naladěnými lidmi.
Otec chtěl aspoň střídavou péči a matka se bránila, kvůli tomu, že by přišla o alimenty.
Sociálka a i soud rozhodli, že prostředí u matky není „zdravé“ a děti byly svěřeny do výlučně péče otce, matka měla určený styk 2 víkendy v měsíci a vyměřili ji alimenty. Soud ji doslova řekl, že pokud si uspořádá život a nebude žít v místě, kde se vyrábí drogy a s člověkem, který je trestné stíhaný, může si žádat o střídavou péči.
Kdyby tam nebyl ten incident s trávou, tak by soud nejspíš přistoupil jen na střídavou péči a ne na výlučnou otce. Takže těch pár kytek a trocha hulení, jak tomu někdo říká, matce u soudu velmi uškodilo a defacto ji připravilo o děti.

Anonym, rodinné info.

• Citovat
  • Upravit
9166
14.8.22 11:55

Lékařské CBD se užívá od bolesti a úlevy hlavně ve formě mastí, tinktur, olejů či kapslí.
Pokud to někdo hulí, tak to určitě nemá z léčebných důvodů. :zed:

Příspěvek upraven 14.08.22 v 11:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.8.22 11:56
@Ou píše:
Ale prosím tě - rekreační užívání marihuany není fetování. To už spíš pití alkoholu.Jen je panáček pitomec a prostě tí obtěžuje okolí.

JJ, vím, že se to tak traduje, já mám na to názor jiný, svůj a nekompromisní.
A hlavně si vůbec nemyslím, že v tomhle případě jde o rekreační hulení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.8.22 11:57
@Anonymní píše:
Zkušenost mám, ne osobni, ale z blízké rodiny.
Pěstování nějakého množství marihuany není nelegální. Ale… sušení marihuany už je výroba a to je trestný čin. Předpokládám že si trávu logicky nejdřív usuší než ji kouří.
Moje zkušenost je taková, že rodinka měla na dvorku 5 kytek, „někdo“ je udal a samozřejmě doma měli navěšené kytky i na sušení, ne moc, ale něco tam bylo. Takže průšvih, v domě s nimi žili i 2 malé děti a sociálka to teda řešila hodně.
Sociálku zajímá že děti vyrůstají v místě, kde se „vyrábí“ drogy a omamné látky a v domácnosti žijí s člověkem, který je trestné stíhaný za jejich výrobu.
Udal je s největší pravděpodobností otec dětí, kterému se nelíbilo, že matka žije s huličem a děti vyrůstají v prostředí, kde se hulí a každý víkend se naráží x sudů piva při párty s podobně naladěnými lidmi.
Otec chtěl aspoň střídavou péči a matka se bránila, kvůli tomu, že by přišla o alimenty.
Sociálka a i soud rozhodli, že prostředí u matky není „zdravé“ a děti byly svěřeny do výlučně péče otce, matka měla určený styk 2 víkendy v měsíci a vyměřili ji alimenty. Soud ji doslova řekl, že pokud si uspořádá život a nebude žít v místě, kde se vyrábí drogy a s člověkem, který je trestné stíhaný, může si žádat o střídavou péči.
Kdyby tam nebyl ten incident s trávou, tak by soud nejspíš přistoupil jen na střídavou péči a ne na výlučnou otce. Takže těch pár kytek a trocha hulení, jak tomu někdo říká, matce u soudu velmi uškodilo a defacto ji připravilo o děti.Anonym, rodinné info.

Skvělé, že je aspoň někde svět ještě v pořádku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.8.22 11:58

To je zas chvilka nedělního trollení? Když to může mít na předpis, tak proč nemá? Pak by měl léčbu posvěcenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40415
14.8.22 11:58
@Kockazvysocan píše:
A hlavně si vůbec nemyslím, že v tomhle případě jde o rekreační hulení :nevim:

Taky myslím, že kdyby hulil jednou za týden, tak to sousedi řešit nebudou.

Jestli je vykuřuje čtyřikrát denně, tak už to není rekreační hulení, ale závislost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.8.22 11:59
@Ou píše:
Ale prosím tě - rekreační užívání marihuany není fetování. To už spíš pití alkoholu.Jen je panáček pitomec a prostě tí obtěžuje okolí.

Přesně, já nechápu, proč se tady někteří chytají trávy :nevim: jde o neohleduplnost. To je podle mě největší problém (řeším to pořád v rámci práce) maminy co nechávají děti řádit v bytě „však jsou to děti“ :cert: ochlastové co močí po domě, řvou, zvou si parťáky :cert: huliči všeho „však mám právo v bytě kouřit“ :cert: puboši, psi… a problém je furt stejný - špatné vychování nebo absence ohleduplnosti vůči druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
14.8.22 11:59
@Kockazvysocan píše:

A ani o CBD, mám takový pocit. Chápu, že těžce nemocnému uleví, ale tak nějak mě svrbí v zádech, že tohle ten případ nebude. Stejně jako ti, co „skoro nepijí“, ale každý den si dají jen panáka po ránu a pět piv. A to jsem docela pivotolerantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
14.8.22 12:01

Zajimavé, že feťáci vždy přijdou s nějakou výmluvou, zatímco pacienti potřebující konopí pro léčbu nikdy nekouří a neobtěžují své okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.22 12:03
@Kockazvysocan píše:
Skvělé, že je aspoň někde svět ještě v pořádku :potlesk:

No nebylo to tak jednoduché, popsala jsem to zevrubně, ale každopádně prostě sušit trávu doma, kde jsou děti je morálně nepřípustné, pro sociálku a i soud je to prostě výroba omamných látek. Samozřejmě záleží na případu a jak moc se do toho šťourá.
Ten pán co byl za to trestné stíhaný odešel s podmínkou, trávu tam vysazenou dál. Matka s ním stále je a hulí a popíjejí si veselá dál.
Ještě drobná poznámka na konec, pro zajímavost. Nejedná se o žádné sociální případy. Matka má VŠ a normální slušnou práci v kanceláři, nikdo by to do ní neřekl. Oblečená chodí jak že žurnálu, akorát děcka u ní byly vždy špinavé a nějakou přípravu do školy vůbec neřešila.
U soudu i dost řešili právě i to, že děcka ve škole nic moc.

• Citovat
  • Upravit
74217
14.8.22 12:04
@Kockazvysocan píše:
Žila jsem vedle sousedky, která si teda nelegálně pěstovala. Každý rok měla jednu rostlinu na zahradě. Ona chytla rakovinu kůže na obličeji nějak kolem 70r. Sušila si to do polévek a dělala si pro sebe masti. Že jí to pomáhalo od bolesti, které měla. Má hodně přes 80r. Občas ji ve městě potkáváme. Má tu kůži opravdu hroznou. Zanechala ta nemoc následky. Ale žije. Jestli si dál pomáhá od bolestí. Tak to nevím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová