Tři děti samotné doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
8.7.14 22:13
@Jemys píše:
Když to povedeme do krajnosti, tak se nemůžu od dítěte hnout ani na minutu, protože nikdy nevím, co se stane. Nedej bože, abych usnula :zed: Nejhorší smrt je vždycky z vyděšení

Tak samozřejmě, že se může něco stát kdykoliv, i když je člověk doma, ale na druhou stranu proč zbytečně potenciálně rizikové situace vytvářet… aby mohl chlap tokat s přítelkyní na pohotovosti, protože přesně tak to na mě působí, jo beru, kdyby ji tam odvezl a jel domů, je za 15 minut zpět, taky se může něco stát, ale riziko je výrazně menší. Stejně jako vozím děti zapnuté v sedačkách i na 300 metrů, čistě protože není důvod riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.7.14 22:15
@Jemys píše:
Vím, že nevlastní synek by jančit nezačal. A stejně tak to ví určitě máma zmiňované holčičky.

A tvůj syn už takovou situaci zažil, že to víš tak jistě? Stejně jako zmiňovaná holčička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
8.7.14 22:16
@Jemys píše:
Vím, že nevlastní synek by jančit nezačal. A stejně tak to ví určitě máma zmiňované holčičky.

Tak to se snad nedá předpokládat jaká by u něj nastala reakce, ale jak jsem psala..i kdyby se zachoval rozumně, stejně bys z toho měla pěkný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 22:17
@j.a.n.i1 píše:
A tvůj syn už takovou situaci zažil, že to víš tak jistě? Stejně jako zmiňovaná holčička?

a ty jsi takovou situaci zařila, že víš, že bys jančit nezačala?

• Citovat
  • Upravit
Jemys
8.7.14 22:18
@j.a.n.i1 píše:
aby mohl chlap tokat s přítelkyní na pohotovosti,

8o 8o tokat :?: :?: Museli tě někdy kvůli něčemu odvézt na pohotovost?? Měla si chuť tam tokat??

Příspěvek upraven 08.07.14 v 22:22

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.7.14 22:19
@dendule4 píše:
Tak to se snad nedá předpokládat jaká by u něj nastala reakce, ale jak jsem psala..i kdyby se zachoval rozumně, stejně bys z toho měla pěkný problém

když to dovedem ad absurdum… máš v plánu stát za zadkem dítěti až do jeho 18 let? Protože jsi za něj zodpovědná stejně v jeho 2 letech jako v 10, 15, 17.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
8.7.14 22:19

@LenkaN26 kdyby tam nebylo to dvouleté tak možná…ale dva roky je moc malé dítě na hlídání pro desetiletou, byť by byla kdoví jak zodpovědná

• Citovat
  • Upravit
Jemys
8.7.14 22:21

@j.a.n.i1 @dendule4 Ne, přímo tuhle situaci nezažil, ale vím jak se chová jinak. Krizovou situaci dusícího dítěte jsem zažila na vlastní kůži já a fakt jsem se nechovala dle příruček. Nikdy nemůžete dát ruku do ohně ani za sebe, jak zareagujete. Takže ne - nemůžu říct, že by starší zareagoval v případě dusícího se dítěte, požáru nebo jiné pohromy dobře - ale moc dobře vím, že když ho požádám, aby malýmu pustil pohádku a kouknul na něj, tak to udělá

• Citovat
  • Upravit
3234
8.7.14 22:22

Záleží na dětech, jaké jsou povahy. Já bych ty moje 2 klidně na hlídání rozumnému 10-letému dítěti v akutním případě svěřila. Já jsem sama v 10letech hlídala i menší děti. Stát se může kdykoli cokoli, ani já nemám své děti 24h denně pod dozorem. Několikrát se mi stalo, že jsem doma po práci usnula a děcka byly 2h doma v podstatě „samotné“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
8.7.14 22:23
@lucenka píše:
když to dovedem ad absurdum… máš v plánu stát za zadkem dítěti až do jeho 18 let? Protože jsi za něj zodpovědná stejně v jeho 2 letech jako v 10, 15, 17.

Jo máš pravdu tahle otázka je opravdu absurdní, o to víc, že mám doma zatím batole…
Každopádně nezlob se na mě, ale snad je rozdíl, zda nechám doma samotné 2leté bez dozoru(jako 10leté dítě jako dozor neberu a věř, že to tak nebudou brát i úřady) nebo 17leté…pokud ten rozdíl nevidíš, tak nevím, jak Ti pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.7.14 22:23
@lucenka píše:
a ty jsi takovou situaci zařila, že víš, že bys jančit nezačala?

A psala jsem snad někde, že vím, že bych jančit nezačala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
8.7.14 22:24

@Jemys to už uhýbáš o tématu a v tom případě tato diskuze postrádá smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.7.14 22:24
@lucenka píše:
když to dovedem ad absurdum… máš v plánu stát za zadkem dítěti až do jeho 18 let? Protože jsi za něj zodpovědná stejně v jeho 2 letech jako v 10, 15, 17.

přesně to mě taky napadlo, si mě předběhla :)

něco podobného bylo nedávno v jedné skupině maminek na FB..mají doma zatím malé děti do 2-3 let, ale špekulovaly tam, že je snad ani v 10-12 ti nepustí samotný chodit do školy :roll: fakt sem se nestačila divit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
8.7.14 22:25
@dendule4 píše:
@Jemys to už uhýbáš o tématu a v tom případě tato diskuze postrádá smysl
:think: :think: Kde?
  • Citovat
  • Upravit
102087
8.7.14 22:27

@Jemys Jo, s tím souhlasím, taky bych se to neodvažovala tipovat ani u sebe, ani u dalších dospělých… ale když vidím, co vytváří ty 10 leté a i starší děti na táboře (vlastní mám ještě malé) i při relativně jednoduchých situacích, tak si moc nedělám iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí