Tři děti samotné doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
8.7.14 22:52
@Jemys píše:
10 - let není malé dítě. Není třeba kvůli tomu jezdit jak motorová myška sem a tam. A důvody? Třeba aby se tam nesložil než k němu někdo přijde?? Aby mohl zavolat pomoc, kdyby se mu přitížilo? Aby vůbec mohl lékařům popsat stav a co se stalo? Nevím - asi jsem fakt z vidlákova, ale u nás to nefunguje tak, že přijedete na pohotovost a všichni se o vás hned starají. Navíc netuším, co přesně jeho přítelkyni bylo

Aha, takže 10 leté dítě není malé a může v pohodě obstarat další dvě, kdežto dospělá ženská se zablokovanými zády potřebuje doprovod, aby si při čekání na pohotovosti zvládla přivolat pomoc :think: tak to to opravdu ten, kdo takto situaci vyhodnotí myslí něčím jiným než hlavou a tím se kruhem vracíme k tomu tokání, které tě tak urazilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.7.14 22:53
@lucenka píše:
ale zakladatelka psala, že měla problémy se zády, to nemusí být nutně pouze zablokovaná záda, ale o dost závažnější stavy, kdy nejde čekat 20 minut, než dítě usne.

Tak pokud je to tak závažné, že to nesnese 20 minut odkladu, tak je na místě ovšem sanita… pochybuju, že na pohotovosti nečekala déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.14 22:53

Jenže oni nemohli vědět, jestli nenastane krizová situace.
A je to jedno, podstatné je, že matka dětí si nepřeje, aby děti zůstávaly bez dozoru s nějakým desetiletým dítětem. A otec jí za to nazval hysterkou. není nijak podstatné,, jestli někdo taky klidně nechá dvouleťáka doma. Otec zanedbal povinnou péči, pravdu má matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 22:54
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud je to tak závažné, že to nesnese 20 minut odkladu, tak je na místě ovšem sanita… pochybuju, že na pohotovosti nečekala déle.

myslíš sanitka třeba v Praze, která tě sice naloží, ale v žádné nemocnici tě nepřijmou? Teď je tam výhodnější jet na pohotovost autem.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
8.7.14 22:57
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže 10 leté dítě není malé a může v pohodě obstarat další dvě, kdežto dospělá ženská se zablokovanými zády potřebuje doprovod, aby si při čekání na pohotovosti zvládla přivolat pomoc :think: tak to to opravdu ten, kdo takto situaci vyhodnotí myslí něčím jiným než hlavou a tím se kruhem vracíme k tomu tokání, které tě tak urazilo :mrgreen:
:think: No, tak pokud máš fakt problémy s bloklými zády, tak je pro tebe problém dojít pár kroků, sundat si boty a podobně. Pokud tam čekáš na doktora tři hodiny, tak se nějaký doprovod např. na záchod nebo pro vodu hodí :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
869
8.7.14 22:59

Nechala jsem je samotné i mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
8.7.14 23:10
@terinka4444 píše:
Mám naprostou důveru v mé starší dítě, umí malou uložit, přikrýt, vyprávět pohádky, zpívat písničky, když si mládě může vybrat, chce ségru večer. Umí jí dát najíst, dát na záchod, koupou se spolu, umí ji vyndat a dát jí pyžamko. Ano, táhla bych dítě připravené ke spánku s sebou 25km nebo na tři hodiny na pohotovost s sebou. Nejde o pohádku, jde o to, že v krizové situaci to desetileté nemusí zareagovat jako dospělý. krizovou situací třeba stačí zvracení, ať neplácám něco jako požár, kdy naše mládě začne hysterčit hrozně. A zvrací třeba, když na ní něco leze, nepředvídaně.

Dobrá, tvoje dítě zvrací, jejich ne. :nevim: Opakuji - nejde o krizové situace, to nejde zaručit chování ani dospělého. Ale to fakt tak málo věříte svých starším dětem?? A ano - 10 let pro mě není malé dítě. :think: Pokud vím, že má sourozenec problémy se zvracením, zapojuji do toho i jeho sourozence. Páč se může stát, že mi bude blbě, budu si muset jít lehnout a neštěstí je na světě, i když jsem doma. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4497
8.7.14 23:41

@Jemys čti než píšeš, ex přiznal 3 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.7.14 23:43
@LenkaN26 píše:
ano, pokud by to bylo možné, jela bych tam a vzala je na dobu nutnou na hřiště nebo dětského koutku, klidně všechny 3 a případně si moje děti odvezla. Víš pro mě jsou důležitější děti než zábava.

Já bych udělala to samé a přijde mi to jako úplná samozřejmost, pokud bych tam jet nemohla, byla bych někde daleko, tak by určitě padaly nějaké návrhy, jako ať si zavolá sanitku, nebo vezme děti sebou, nebo přítelkyně jede taxi. Ale já myslím, že můj by mi taky nezavolal. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
8.7.14 23:50

@Jemys než reaguješ a píšeš bláboly tak čti. 3 hodiny přiznal otec dětí takže kdo ví kolik to ve finále bylo. Sice to není relevantní zdroj, ale dcera řekla, že odjeli po snídani a vrátili se po obědě. Pak všichni odjeli na chatu…
Nevím o tom, že by moje mladší dcera měla potřebu dopoledne spát tudíž ji nikdo z postele v pyžamu tahat nemusel a u pohádky vydrží 5-10 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.7.14 23:55
@berry4 píše:
@terinka4444 tady nejde o můj život. Tady jde o to, že některé z vás nechcete a neumíte pochopit, že drtivá většina dětí je schopna se postarat, že nemusí jít o nic, pokud z toho nezačnu dělat vědu.
Nechcete, neumíte připustit, že věci prostě mohou jít, když se jim dá správná výchova a instrukce.
Vidíte jen věk a tím to hasne.
Stát se tragédie může kdykoli, mohla bych tady vypisovat do aleluja, co se stalo dospělým za jejich přítomnosti.
Jen jedno z mála- nedávno u nás ve čtvrti vypadla 2 a 1/2 letá holčička ze 7 patra-maminka byla v kuchyni, ona si otevřela okno a vypadla.
Moje dcera si nedávno veš kolce taky zarazila korálek až do kamsi a myslíš, že to řešily učitelky? Ne, musela jsem přijet a jet s malou na ORL.
Máš pocit, že my dospělí jsme BEZCHYBNÍ?
Ne. Jen si to myslíme.
Můžu ti napsat jen jedno. Ano - mám zkušenosti. A to takové, že ty malý děcka to mnohdy zvládají líp, než my dospělí. Jen jim dát tu šanci a nedělat problém, kde není.
Jenže to by jsi si někdy musela zkusit a prožít, aby jsi to pochopila…

Mně by jen zajímalo jak by jsi to vysvětlovala u soudu, kdyby se opravdu něco stalo. To desetileté dítě není právně zodpovědné jako dospělý a je jedno jak je schopné, nebo neschopné, nebo v 10letech vyspělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.7.14 00:03
@berushkacz píše:
Mně by jen zajímalo jak by jsi to vysvětlovala u soudu, kdyby se opravdu něco stalo. To desetileté dítě není právně zodpovědné jako dospělý a je jedno jak je schopné, nebo neschopné, nebo v 10letech vyspělé.

a jak bys vysvětlovala u soudu, že doma necháš samotné 10 - 15 leté dítě a něco by se stalo… to dělá většina rodičů (teda neznám nikoho, kdo by byl dítěti neustále za zadkem) a přitom je to prakticky to samé.

• Citovat
  • Upravit
1137
9.7.14 00:06
@Jemys píše:
10 - let není malé dítě. Není třeba kvůli tomu jezdit jak motorová myška sem a tam. A důvody? Třeba aby se tam nesložil než k němu někdo přijde?? Aby mohl zavolat pomoc, kdyby se mu přitížilo? Aby vůbec mohl lékařům popsat stav a co se stalo? Nevím - asi jsem fakt z vidlákova, ale u nás to nefunguje tak, že přijedete na pohotovost a všichni se o vás hned starají. Navíc netuším, co přesně jeho přítelkyni bylo

to nefunguje, ale pomoci se ji tam dostane a odborné snad dřív než těm dětem doma, když se něco stane. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.7.14 00:10
@lucenka píše:
a jak bys vysvětlovala u soudu, že doma necháš samotné 10 - 15 leté dítě a něco by se stalo… to dělá většina rodičů (teda neznám nikoho, kdo by byl dítěti neustále za zadkem) a přitom je to prakticky to samé.

10ti leté dítě je doma samotné, protože samotné být může, umí se o sebe postarat, dvouleté dítě být doma samo nemůže, protože se o sebe postarat neumí a proto je v péči dospělé osoby rodiče, ne desetiletého dítěte. Trochu rozdíl ne. :zed: Desetileté dítě se může postarat samo o sebe, ale nemusí, neumí, nemá zkušenosti ani věk na to aby se staralo o malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.7.14 00:26
@berushkacz píše:
10ti leté dítě je doma samotné, protože samotné být může, umí se o sebe postarat, dvouleté dítě být doma samo nemůže, protože se o sebe postarat neumí a proto je v péči dospělé osoby rodiče, ne desetiletého dítěte. Trochu rozdíl ne. :zed: Desetileté dítě se může postarat samo o sebe, ale nemusí, neumí, nemá zkušenosti ani věk na to aby se staralo o malé dítě.

Podle zákona jsi ale úplně stejně zodpovědná za 2 lete i 10 lete dítě. A nemyslím si, že 10 leté dítě není schopné se postarat krátkodobě v akutním případě o mladší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML