Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 píše:
Moje dvouleté dítě běhá z baráku do baráku na jednom pozemku, ale to je poměrně něco jinéhom pozemek je zabezpečen a rodiče a prarodiče jsou v minutovém doběhu. Ono se to zvrtlo, protože zakladatelce šlo primárně o to, že si to porstě nepřeje, taže hovor, aby už to příště nedělal a dostalo se jí vysvětlení, že je hysterka. Takže není, má právo na to, aby její děti byly pod dozorem dpsělého nikoliv dítěte.
Taky souhlasím, rozhodně není hysterka. ![]()
Četla jsem jenom dotaz zakladatelky, takže okolo směs, jestli je hysterka a nebo neni jsem nečetla..
Nenechala.. přijde mi to nezodpovědné a to hodně.. Kdyby třeba 10 letá měla na starost 5 letou ještě ano, ale nenechala bych zodpovědnost na 10 leté holce.. Co kdyby se něco stalo??? Můžse se stát i při mámě a co taková 10 holka může dělat?
Když jsem dávala ha hlídání babičkám 2 letého, který byl občas divoký, občas seděl u hraček, tak i babičky mi ho pak po 3 hodinách vraceli, a bylo vidět, že ta zodpovědnost jim dala zabrat- a co si budem i zlobení..
Krizových situací Ti taky můžu vypsat několik, ale žádná nenastala, tak opravdu není třeba hysterčit. Pro mě je třeba krizová situace i to, že je manželovi špatně a potřebuju ho dostat rychle k doktoru.
A to není „nová láska s bebíčkem“, jak tu bylo psáno. Ale stejně ho - ani po těch letech - nevyhodím z auta před nemocnicí a neodfrčím zpět, jak tu bylo psáno.
Chlap zakladatelky měl pravdu v tom, že ona nemůže holčinu, co hlídala soudit, páč neví, jak je vyspělá a jak je vychovaná. Ale ano, máš pravdu. Když má oporu v zákoně, ať se práva klidně domůže.
Je pravda, že tohle má každý hozený jinak - můj bratr třeba jezdí každý den do školy pro 13- letou neteř, páč má dojem, že nezvládne cestu 15 metrů po chodníku na autobus
Jen myslím, že je zbytečné dělat tu z toho chlapa takovou zrůdu, kterou nezajímají vlastní děti. A myslím, že je problém trošku někde jinde. To je celé