Tři děti samotné doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jemys
9.7.14 10:41
@terinka4444 píše:
Já ti popsala jednu krizovou situaci, co může nastat. Aleprostě je to marný, já už nevím, jak ti vysvětlit, že prostě dvouletý dítě se nenchává hlídat desetiletým, že od tohojsou rodiče a ne sourozenci. Ono totiž nejde o běžné přečíst pohádku a pohrát si nebo dát najíst. Jde právě o krizové situace, které mohou nečekaně nasta. Všechny krizové situace nastávají jaksi nečekaně, že člověk zpětně nevěří, že se to takhle mohlo stát. A ať si říkáte co chcete, v situacích, které ohrožují zdraví nebo život prostě v drtivé většině případů nikdo neví, jak zareaguje desetileté dítě, přesto že ho tady stavíte do role supermana a rodiče na neschopnou pozici výkřiky že kolikrát desetileté dítě zareaguje lépe, než dospělý. Tohle je prostě demagogie. Zrovna tak, že tak málo věříme svým dětem, ne věříme jim dost, nicméně dítěti nemá být co hozen na krk petiletý a dvouletý ani ne sourozenec, prostě dvě děti, jež svedli před čtvrt rokem dohromady rodiče. Pokud někdo vědomě nechává batole hlídat dítětem, ketrému je deset let a navzdory supermanovství je to stále dítě, a ještě mu to přijde jako běžné, težko mu jiný rodič, pro kterého je to nemyslitelné, vysvětlí, protože ten první si stále obhajuje svůj postoj. Důležité je, že to rozhodnutí o malých dětech udělal jen jeden rodič, nikoliv oba společně a druhý rodič to kategoricky odmítá. Dle zákona první rodič silně pochybil, kdyby šla no socku a řekla, že nechal dvouleťáka a pětileťáka tři hodiny doma bez dozoru se cizím desetiletý dítětem, co myslíš, že by se stalo?

Krizových situací Ti taky můžu vypsat několik, ale žádná nenastala, tak opravdu není třeba hysterčit. Pro mě je třeba krizová situace i to, že je manželovi špatně a potřebuju ho dostat rychle k doktoru. :nevim: A to není „nová láska s bebíčkem“, jak tu bylo psáno. Ale stejně ho - ani po těch letech - nevyhodím z auta před nemocnicí a neodfrčím zpět, jak tu bylo psáno. :think: Chlap zakladatelky měl pravdu v tom, že ona nemůže holčinu, co hlídala soudit, páč neví, jak je vyspělá a jak je vychovaná. Ale ano, máš pravdu. Když má oporu v zákoně, ať se práva klidně domůže. :think: Je pravda, že tohle má každý hozený jinak - můj bratr třeba jezdí každý den do školy pro 13- letou neteř, páč má dojem, že nezvládne cestu 15 metrů po chodníku na autobus :nevim: Jen myslím, že je zbytečné dělat tu z toho chlapa takovou zrůdu, kterou nezajímají vlastní děti. A myslím, že je problém trošku někde jinde. To je celé

• Citovat
  • Upravit
1137
9.7.14 15:32
@terinka4444 píše:
Moje dvouleté dítě běhá z baráku do baráku na jednom pozemku, ale to je poměrně něco jinéhom pozemek je zabezpečen a rodiče a prarodiče jsou v minutovém doběhu. Ono se to zvrtlo, protože zakladatelce šlo primárně o to, že si to porstě nepřeje, taže hovor, aby už to příště nedělal a dostalo se jí vysvětlení, že je hysterka. Takže není, má právo na to, aby její děti byly pod dozorem dpsělého nikoliv dítěte.

Taky souhlasím, rozhodně není hysterka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.7.14 15:38

Četla jsem jenom dotaz zakladatelky, takže okolo směs, jestli je hysterka a nebo neni jsem nečetla..
Nenechala.. přijde mi to nezodpovědné a to hodně.. Kdyby třeba 10 letá měla na starost 5 letou ještě ano, ale nenechala bych zodpovědnost na 10 leté holce.. Co kdyby se něco stalo??? Můžse se stát i při mámě a co taková 10 holka může dělat?
Když jsem dávala ha hlídání babičkám 2 letého, který byl občas divoký, občas seděl u hraček, tak i babičky mi ho pak po 3 hodinách vraceli, a bylo vidět, že ta zodpovědnost jim dala zabrat- a co si budem i zlobení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí