Tři děti samotné doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
8.7.14 17:36

@quinny tak třeba jemu to jako ohrožení nepřišlo :nevim:

Od začátku píšu, že bych z toho taky nebyla nadšená. Ale už bych to zpětně nehrotila, určitě bych to zpětně neřešila přes OSPOD, jak tu někdo radil, nedělala scény. Jenom bych ho upoznila, aby situaci příště vyřešil jinak (třeba požádáním sousedů o hlídání, což ho v té chvíli nemuselo napodnout… prostě chlapi mají jinou logiku než my).

• Citovat
  • Upravit
sao
1831
8.7.14 17:37

Nečetla jsem celou diskuzi, ale mám 3 děti (6 let, cca 4,5 a cca 2,5 roku) a samotné doma je občas nechávám asi poslední rok a půl, ale většinou jen když jdu na zahradu, poklízet zvířata atp., takže od nich nejsem zase tak daleko. Stejně tak je nechávám hrát si samotné venku (na dvoře, na zahradě…) zatímco já jsem doma. Když se něco děje, přijdou a řeknou mi to. A poslední dobou si i na půl hodinky odjedu např. do obchodu a v pohodě to doma zvládnou, nejsou to žádní extrémní divočáci, vždycky dostanou nějaký úkol a než přijedu, je splněno :) Akorát tedy manžel bývá na dílně kousek od baráku, takže vědí kam mají v případě nějakého problému jít, kdyby tam nebyl tak nevím jestli bych do toho šla… Ale kamarádka má 7 dětí (z nichž nejstarší má 9 let) a běžně jich pár nechává doma (často třeba 15ti měsíční dítě atp.) a s dalšími někam jede, jinou možnost nemá. Každý musí sám uvážit jaké řešení v jaké situaci je nejlepší, to prostě nejde takhle jednoduše říct, jestli je to tak dobře nebo ne. Já osobně svoje děti znám a vím co si můžu dovolit. A hlavně tedy nejsem z těch, co své děti berou jako střed vesmíru a snaží se je uchránit před každičkým nebezpečím, to bych se musela zbláznit a nemohla dělat nic :) A je to taky každého věc a každého zodpovědnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.14 17:37
A o tom to je, je potřeba, aby pochopil, že situaci vyhodnotil špatně. A ne nadávat mámě do hysterek. Každý může být jinak opatrný, ale rozhodují oba rodiče. A shodnem se snad na tom, že kdyby se mělo peávně rzhodnout, jestli je v právu máma s nárokem nenchávat oproti tátovi nechat, že v právu je máma.
@lucenka píše:
ano měl… ale třeba si říkal, že už nehraje roli jestli bude pryč hodinu nebo dvě. Třeba volal té nejstarší z nemocnice a ta mu řakla, že to zvládá. Tak vyhodnotil situaci podle aktuální situace. Každý je jinak opatrný na své děti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
8.7.14 17:38

10 letou bych nechala hlídat 5 letou, ale 2 letou nevím jestli je holčina rozumná a když hukne na 5 letou a ta ji poslechne tak má klid na staraní se o 2 letou, ale nevím dítě může spát..ale může se něco stát 2 leté a 10 letá může zpanikařit

• Citovat
  • Upravit
69235
8.7.14 17:38
Ale to ona mu řekla, psala, že mu nechce dělat zle. Ale odpovědí jí bylo, že je hysterka a holka je dost zralá na hlídání.
@lucenka píše:
@quinny tak třeba jemu to jako ohrožení nepřišlo :nevim:Od začátku píšu, že bych z toho taky nebyla nadšená. Ale už bych to zpětně nehrotila, určitě bych to zpětně neřešila přes OSPOD, jak tu někdo radil, nedělala scény. Jenom bych ho upoznila, aby situaci příště vyřešil jinak (třeba požádáním sousedů o hlídání, což ho v té chvíli nemuselo napodnout… prostě chlapi mají jinou logiku než my).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.7.14 17:39
@LenkaN26
@LenkaN26 píše:
@terinka4444 nechci mu dělat dusno ani v nejmenším, jen že ze mě dnes udělal hysterku, protože jsem mu řekla, že v prvé řadě měl volat mně pokud nesehnal jiné hlídání a taky, že mi to měl oznámit co se stalo. Jen mi řekl, že nejstarší neznám a tedy netuším na jaké je intelektuální úrovni a že se nic nestalo tak proč to řeším.
Mě hlavně vytočil jeho přístup…

Tak. Neznáš tu nejstarší.
Ze své vlastní zkušenosti ( nebudu zde uvažovat ve smyslu co by kdyby, obvzlášt´,když mám malý děti a vím prd) ) vím, že pokud je na tom dítě intelektem na úrovni, tak nevím, proč by to nezvládlo. Moje nejstarší dcera se starávala o svoji mladší sestru v tomhle období běžně, to stejné já sama jsem se starala o malého bratra.
I divoké dítě lze zvládnout, ne že ne, mnohdy ty děcka to zvládají dokonce líp, než my rodiče. Protože proč. Ty děti totiž ví, co si k nim mohou dovolit, kdežto jiný člověk, kterého neznají, z něj mají větší respekt.
Přijde mi spíš, že chceš exovi akorát zatopit, kdyby nebyl schopnej táta, jeho přítelkyně schopná žennská, určitě mu nedáváš na starost vaše dvě děti.
Byli na mobilu. Šlo o výjmečnou situaci, tak proč z toho neudělat ještě větší problém, což? 8o

Příspěvek upraven 08.07.14 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 17:40
@terinka4444 píše:
A o tom to je, je potřeba, aby pochopil, že situaci vyhodnotil špatně. A ne nadávat mámě do hysterek. Každý může být jinak opatrný, ale rozhodují oba rodiče. A shodnem se snad na tom, že kdyby se mělo peávně rzhodnout, jestli je v právu máma s nárokem nenchávat oproti tátovi nechat, že v právu je máma.

třeba to chápe… zpětně mu došlo, co se mohlo stát. Ale jako chlap to na sobě nesmí dát znát a tak se ze zakladatelky snaží udělat hysterku. Také je otázkou, jak to na něj zakladatelk vybalila, když se to dozvěděla.

• Citovat
  • Upravit
4497
8.7.14 17:40
@PetraJ píše:
A jak daleko to měli do nemocnice? Jestli ne moc daleko, mohl tam tu svoji vysadit, jet domů a pak pro ni přijet. Snad je svéprávná a v čekárně mohla počkat sama. Taky by se mi to nelíbilo, být na místě zakladatelky.

cca 5-7 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 17:41
@berry4 píše:
@LenkaN26

Ze své vlastní zkušenosti ( nebudu zde uvažovat ve smyslu co by kdyby, obvzlášt´,když mám malý děti a vím prd) ) vím, že pokud je na tom dítě intelektem na úrovni, tak nevím, proč by to nezvládlo. Moje nejstarší dcera se starávala o svoji mladší sestru v tomhle období běžně, to stejné já sama jsem se starala o malého bratra.
I divoké dítě lze zvládnout, ne že ne, mnohdy ty děcka to zvládají dokonce líp, než my rodiče. Protože proč. Ty děti totiž ví, co si k nim mohou dovolit, kdežto jiný člověk, kterého neznají, z něj mají větší respekt.
Přijde mi spíš, že chceš exovi akorát zatopit, kdyby nebyl schopnej táta, jeho přítelkyně schopná žennská, určitě mu nedáváš na starost vaše dvě děti.
Byli na mobilu. Šlo o výjmečnou situaci, tak proč z toho neudělat ještě větší problém, což? 8o

hurá… někdo se stejným názorem :) budeš sežraná, tak jako já :)

• Citovat
  • Upravit
69235
8.7.14 17:41
No a jsme u jádra pudla. Než bych byl za toho, kdo nezvládl situaci, udělám hysterku z matky. A to je přesně to, co zakladatelku poměrně namíchlo.
@lucenka píše:
třeba to chápe… zpětně mu došlo, co se mohlo stát. Ale jako chlap to na sobě nesmí dát znát a tak se ze zakladatelky snaží udělat hysterku. Také je otázkou, jak to na něj zakladatelk vybalila, když se to dozvěděla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
8.7.14 17:44
@berry4 píše:
@LenkaN26

Asi kdyxbych mu chtěla zatopit tak zavolám na sociálku, ne? A ty píšeš o vlastních sourozencích co jsou spolu denně což tady neplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
8.7.14 17:56

Děti zimou, všechny. šlo o akutní situsci. opravdu zbytečné hystercis.ex řekni ze si to tedy pro příště neprejes a tečka. Jestli bych nechala hlídat Ja? Možná ano v takové situaci. děti nejsou z porcelánu. A zhrzene matky taky ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
8.7.14 17:57
@marra2 píše:
Děti zimou, všechny. šlo o akutní situsci. opravdu zbytečné hystercis.ex řekni ze si to tedy pro příště neprejes a tečka. Jestli bych nechala hlídat Ja? Možná ano v takové situaci. děti nejsou z porcelánu. A zhrzene matky taky ne ;)

proč myslíš, že jsem zhrzená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
8.7.14 17:59

@LenkaN26 protože zakladas veřejné diskuze o ex. místo aby SIS to vyřešila doma. ;) hele nehrot to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
8.7.14 18:00
@LenkaN26 píše:
cca 5-7 minut

V tom případě nechápu, proč se nevrátil domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí