Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cuddy píše:
@LenkaN26 ne, ja bych ti napsala, ze ani kdyby byl doma s ditetem manzel, ze by to nemuselo byt nic platne. Ja porad marne premyslim, proc za naseho detstvi by to zadne pozdvizeni nevyvolalo a dnes ano. Venku je to jasne, vice aut, vic zlych lidi, ale co se zmenilo doma?
včera mi řekla i kamarádka co má 64 řekla, že by je samotné nenechala. Asi to je a bylo o osobním postoji…
@madla21 píše:
Taky by mi to vadilo a to dost a navíc by mě ještě dostalo, že místo aby ex aspoň trošku uznal, že to mohl řešit jinak, nazval by mě hysterkou
To je klasika u rozvedených, znám to, taky si ex možná i uvědomuje, že přestřelil, ale jasně že to nepřizná a radši ji nazve hysterkou, tipuji, že u nás by to bylo stejné. ![]()
@Anonymní píše:
Tak já jsem tedy na straně zakladatelky a naprosto ji chápu. Chlapa bych asi odstřelila a to, co bych mu vše řekla by si za rámeček nedal. Vy, které jste tak v pohodě a free, napíšu Vám pohled z druhé strany. V rodině nastala stejná situace, kdy byly ponechány dvě děti samotné. Stala se nehoda a mladší dítě zemřelo!! Copak můžete vlastní zodpovědnost přenést na dítě a doufat, že se nic nestane?Možná podle některých budu hysterická jako zakladatelka, ale nezlobte se na mě, přítelkyně ex je svéprávná, určitě nepotřebuje v nemocnici držet 3 hodiny za ručičku. Existují taxíky a pokud se nemohla hýbat, měla volat svozovou sanitku. Konec tečka. Zakladatelko, přeju pevné nervy s takovým chlapem
To je hrozné, asi nechceš rozvádět co se stalo? Aby si třeba ostatní dali pozor.
Jinak k diskusi taky by mi tohle vadilo, měl vzít aspoň to dvouleté sebou a i tak bych ji tam zavezla a přijela za ostatníma dětma. Tohle je u nás běžné, každou chvíli jezdíme na pohotovost a to mám děti už starší, ale manžel nás tam hodí a jede hned zpět, pokud byly děti mladší tak ty dvě malé jsme brali vždy sebou.
@LenkaN26 píše:
nemám důvod se mu mstít jen mi jeho chování přijde nezodpovědné. Tobě by fakt nevadilo, že ti tak malé děti hlídá holčička, která je vidí 1× za 14 dní a to tam jezdí teprve od dubna?
Mého dvouletého syna hlídal jeho nevlastní bratr (starší o 11 let), když mě chlap musel odvézt na pohotovost.Bylo mi tak blbě, že mi to nevadilo. Taky se vidí jen o víkendech. Takže mně osobně by to nevadilo ![]()
@LenkaN26 píše:
K těm všem co to berou jako hrozně v pohodě. Co kdyby nejmenší něco vdechla? Fakt by to ta desetiletá zvládla? A než by někomu zavolala a přijela by pomoc tak by vezli do márnice modré děcko. To, že by z toho měl průser ex a jeho přítelkyně je jedna věc, ale jaké následky by to zanechalo na těch dvou to si nedovedu představit…
To stejné se může stát i TOBĚ. Nikdy nevíš úplně přesně, co tvé dítě dělá. Oči na zadku nemáš. Hrotíš situace do extrému. Nikdo nejsme dokonalý.
Jak se tu psalo-před pár lety to bylo úplně normání, nikoho ani nenapadlo, že by měl na druhého kvůli tomuhle volat sociálku
,ale dnes je prostě všechno PROBLÉM. ![]()
@berry4 píše:
To stejné se může stát i TOBĚ. Nikdy nevíš úplně přesně, co tvé dítě dělá. Oči na zadku nemáš. Hrotíš situace do extrému. Nikdo nejsme dokonalý.
Jak se tu psalo-před pár lety to bylo úplně normání, nikoho ani nenapadlo, že by měl na druhého kvůli tomuhle volat sociálku,ale dnes je prostě všechno PROBLÉM.
ano, mohlo by se to stát i mně, ale já nepředávám zodpovědnost hlídání na jiné dítě a navíc vím co s dusícím se dítětem… to, že bylo před lety něco normální neznamená, že je to správné. Před lety taky nebyly dětské sedačky a dnes je nemyslitelné jezdit bez nich. Ano, byl menší provoz, ale taky třeba nebylo lego friends, kterým se dá udusit raz dva…
@LenkaN26 cele jsem to necetla, ale zajimalo by me jak by si reagovala, kdyby ti ex zavolal, ze potrebuje odvezt svoji pritelkyni na pohotovost a ze bohuzel nemuze sehnat nikoho na pohlidani vasich deti?
Ihned by si sedla do auta a jela k nim do bytu hlidat nebo si jela pro deti a vzala si je po zbytek vikendu?
Nebo si mela svuj program a rekla bys mu at si to vyresi jak chce, ze to neni tvuj problem?
@esterka03 píše:
@LenkaN26 cele jsem to necetla, ale zajimalo by me jak by si reagovala, kdyby ti ex zavolal, ze potrebuje odvezt svoji pritelkyni na pohotovost a ze bohuzel nemuze sehnat nikoho na pohlidani vasich deti?
Ihned by si sedla do auta a jela k nim do bytu hlidat nebo si jela pro deti a vzala si je po zbytek vikendu?
Nebo si mela svuj program a rekla bys mu at si to vyresi jak chce, ze to neni tvuj problem?
ano, pokud by to bylo možné, jela bych tam a vzala je na dobu nutnou na hřiště nebo dětského koutku, klidně všechny 3 a případně si moje děti odvezla. Víš pro mě jsou důležitější děti než zábava.
@berry4 jo, ale starší si s ním nehraje. Nebaví ji to takže to nemusím řešit ![]()
@LenkaN26 pokud to myslis naprosto uprimne tak je to v naprostem poradku. Dekuji za odpoved.
@esterka03 jasně, že ano. Třeba v pátek bych nemohla, byla jsem už v 9 večer zpanákovaná
, ale zkusila bych asi zavolat kamarádce co bydlí kousek od nich ![]()
@esterka03 píše:
@LenkaN26 pokud to myslis naprosto uprimne tak je to v naprostem poradku. Dekuji za odpoved.
Holy nemohu říct jak bych se zachovala já v té chvíli je těžké něco řešit co už se stalo.Asi bych to chlapovi ale nevyčítala možná té ženě. Pokud jí opravdu nebylo dobře něco bolelo tak nad situací moc nepřemyšlela věděla že tam nenechává ty malé uplně samotné. V 10 je každá holka jinak dospělá a taky záleží na tom jestli je jedináček nebo žije se sourozenci. Vy co jste tu tenhle dotaz dala sama musíte vědět jestli svojí dceru byste v této situaci necha hlídat takhle staré děti. A jak čtu tak asi nenechala už se stalo tak stím nic opravdu nenaděláte a pokud to dopadlo dobře můžete byt jen na dceru pyšná že takovou situaci zvládla. A váš ex nebo jeho přítelkyně ted ví že příště se mohou obrátit na vás a vy pomůžete. NEBO ŽE BYCH SE MYLILA A BYLO VŠE JINAK STOU POMOCÍ ![]()