Tříleťák mi málem uškrtil syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
22.2.16 13:35

Jinak mám taky kamarádku, kterou mám ráda a ráda ji vidím, ale bez jejích dětí, hlavně staršího syna.Je hyperaktivní, agresivní, má nutkání pořád opakovat sprostá slova. Teď už je to naštěstí v pohodě, ona není na rodičovské, kluci jsou ve škole, ona se ke mě cestou z práce někdy staví na oběd. Když byla na RD(její dvě děti jsou stejně staré jako moje dvě starší),tak to byl trochu boj.Taky její kluk podobným způsobem „omezoval“ mého staršího, ale klidného kluka, který by se pro všechny rozdal, moje děti od něj okoukávali „špatné návyky“ - vztekání, nadávání mamince.Byl to boj, kamarádku mám ráda a potřebovala někoho, s kým si o tom může popovídat, dítě jí v té době neměl kdo hlídat. Ale vždy, když jsme se měli setkat, měla jsem oči a uši „na šťopkách“ a děti jsme nenechávali nikde samotné. Je fakt, že ona to nenechávala jen tak vyšumnět, spíš brečela, že už neví, co dál, kluk je hyperaktivní, bere léky a je na ně většinu času sama.

Je fakt, že v tomto případě to byla diagnoza, ne nevychovaný spratek, který si může dovolit cokoliv. Teď je mu deset, už je to celkem fajn kluk, i když pořád bere léky na zklidnění. Je fakt, že s mými dětmi si moc nerozumí, protože si hrají úplně každý jinak. Už se ale nebojím, že by někomu ublížil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
22.2.16 13:40

Toto nechápu - mám problém s dcerou - bouchá do dětí a kouše, všechny lidi na to upozorňuji, ať k ní nechodí děti blízko, nikdy ji nenechávám s dětmi samotnou a řešili jsem to i s psychologem.To musí hlavně řešit ta kamarádka, ten kluk zřejmě vidět škrcení někde v televizi, přijde mu to normální, maminka jej ani nekoriguje. Promluvila bych si s kamarádkou, pokud by na to nereagovala, přestala bych se s nimi stýkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411

Tohle bych teda nenechala jen tak. Urcite bych ji rekla at si ho srovna nebo se proste prestala vidat. Todle fakt neni normalni. Ja mam doma taky tuntu co si necha vse libit a vsechno si necha vzit az me to kolikrat stve, je mu 19m takze si to uplne umim predstavit. Nebo to holt sousedovi vysvetli sama trochu hrubsim hlasem kdyz maminka nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

On takový není pořád. Někdy si spolu i pěkně hrajou, ale každou chvíli toho mýho nějak pošťouchne nebo apoň strčí. Někdy kamarádky syn toho mýho i pohladí, obejme, nevim jestli to má podle nálady nebo co mu přepne v hlavě. horší je, že pokud mi našeho teď od září vezmou do školky, chodili by spolu do třídy a toho se dost obávám, nechci aby mi tam kamarádky syn malýho šikanoval :oops: My se spolu už jeden čas nevídali, teď to bylo po delší době, tak jsem si myslela, že se to už uklidnilo. Když ho hlídá babička, tak si to kluk nedovolí, protože babi ho srovná a dostane, dovolí si to jen u rodičů. je to rozmazlenej jedináček, hodně se jede podle něj, ptaj se ho jestli chce jít do školky, jestli chce to a to…k vánocům dostal tablet a teď prej dostane nějakou el. tříkolku za 10 tis. 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
11700
22.2.16 13:43

Ja nejak porad nechápu, jak si někdo v tomhle veku deti muze dat kaficko a nechat je samotné vedle v pokoji.Ke me kdyz prijde kamarádka, kafe vypijeme tak půl a mezitím stridave povidame a usmernujeme/bavime deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
22.2.16 13:47
@Anonymní píše:
On takový není pořád. Někdy si spolu i pěkně hrajou, ale každou chvíli toho mýho nějak pošťouchne nebo apoň strčí. Někdy kamarádky syn toho mýho i pohladí, obejme, nevim jestli to má podle nálady nebo co mu přepne v hlavě. horší je, že pokud mi našeho teď od září vezmou do školky, chodili by spolu do třídy a toho se dost obávám, nechci aby mi tam kamarádky syn malýho šikanoval :oops: My se spolu už jeden čas nevídali, teď to bylo po delší době, tak jsem si myslela, že se to už uklidnilo. Když ho hlídá babička, tak si to kluk nedovolí, protože babi ho srovná a dostane, dovolí si to jen u rodičů. je to rozmazlenej jedináček, hodně se jede podle něj, ptaj se ho jestli chce jít do školky, jestli chce to a to…k vánocům dostal tablet a teď prej dostane nějakou el. tříkolku za 10 tis. 8o :roll:

Tohle není ale tím, že je jedináček. Také mám doma dceru, jedináčka a i ona má např. tablet za 10.tisíc ale je vychovaná, má řád a pravidla a přes to nejede vlak. Nikdy mi žádné dítě nenapadla, ba naopak, spíše děti napadnou ji. Má skoro 5let takže jí říkám běž a vrať mu to, nesmíš si to nechat líbit, bohužel v tomhle po mě není, já se nikdy nic nenechala líbit… Takže já tě chápu, znám to jak velmi nepříjemný je to pocit když ti jiné dítě napadá to tvé. Osobně vidět škrcení tak řvu tak, že ten 3lettý na to hodně dlouho nezapomene. Kamarádce bych řekla, že se budu stýkat jen s ní ale bez jejího syna, takhle fakt ne. Školky bych se zase tak moc nebála, pokud budou učitelky dobré, „srovnají ho“. Když si to u babičky nedovolí tak chyba evidentně někde je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.2.16 13:51
@Anonymní píše:
On takový není pořád. Někdy si spolu i pěkně hrajou, ale každou chvíli toho mýho nějak pošťouchne nebo apoň strčí. Někdy kamarádky syn toho mýho i pohladí, obejme, nevim jestli to má podle nálady nebo co mu přepne v hlavě. horší je, že pokud mi našeho teď od září vezmou do školky, chodili by spolu do třídy a toho se dost obávám, nechci aby mi tam kamarádky syn malýho šikanoval :oops: My se spolu už jeden čas nevídali, teď to bylo po delší době, tak jsem si myslela, že se to už uklidnilo. Když ho hlídá babička, tak si to kluk nedovolí, protože babi ho srovná a dostane, dovolí si to jen u rodičů. je to rozmazlenej jedináček, hodně se jede podle něj, ptaj se ho jestli chce jít do školky, jestli chce to a to…k vánocům dostal tablet a teď prej dostane nějakou el. tříkolku za 10 tis. 8o :roll:

To neni o tabletu za 10 litru tomu diteti je fuk kolik to stalo ne?? A jedunacek ve 3 letech neni nic neobvykleho ty mas taky jedinacka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
22.2.16 13:54
@Anonymní píše:

tak to ti muze byt u vsech otvoru jestli je jedinacek nebo co dostane, to je jejich vec.. ve skolce muzes poprosit bud o jinou tridu nebo diskretne upozorni ucitelku, jaks e veci maji. S kamaradkou se za pritomnosti deti nestykej, jinak to nevyresis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
22.2.16 13:58
@MarieOVMUC píše:
tak to ti muze byt u vsech otvoru jestli je jedinacek nebo co dostane, to je jejich vec.. ve skolce muzes poprosit bud o jinou tridu nebo diskretne upozorni ucitelku, jaks e veci maji. S kamaradkou se za pritomnosti deti nestykej, jinak to nevyresis.

Souhlasím. Nechápu, co s tím má tříkolka nebo tablet společného. :nevim: A už vůbec mi hlava nebere, že když už tam problémy byly, že je necháš o samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.16 14:02

Tak někdo se mě tu ptal na rodinné poměry, proto jsem zmínila, že kluk má na co si ukáže a nic proti nikomu, ale osobně si myslím, že ve třech letech kupovat dítěti dárky jako tablet, el. tříkolka za deset tisíc a novej mobilní tel.na hraní her je aspoň pro mě úlet, protožeco mu budou kupovat až mu bude třeba deset nebo patnáct.
Ve školce je jen jedna třída dětí věkově 3-4 roky, tudíž by cchodili spolu, ale to bych holt musela upozornit učitelku. S kamarádkou omezím styky, když je potkáme venku tak asi půjdeme jinam, už jsem jí říkala, že se mi nelíbí že její kluk pořád bije toho mýho

• Citovat
  • Upravit
738
22.2.16 14:03

Ve třech letech je ještě malej a blbej. Taky mám tříletého a tak si dovolím to napsat takhle na plnou hubu. Ublížit ve skutečnosti nechce, ale nedomýšlí důsledky a snadno udělá něco zlého. Mám jěště sedmiměsíčního a kolikrát je to jejich škádlení o nervy. Nenechávej děti spolu samotné a vysvětluj, nic jiného asi dělat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.16 14:04

Jinak můj jedináčej je, ale plánujeme druhý dítě, pokud by se zadařilo, tak už by ve třech letech jedináček nebyl - kamarádka už druhý neplánuje, chce jedináčka

• Citovat
  • Upravit
31292
22.2.16 14:05

Nenechávat o samotě!! (kdybych věděla, že je kluk agresivní, tak bych je asi do pokojíku samotné nepustila :nevim: ).
Pokud kamarádka není rozumná, tak asi nezbyde nic, než se přestat stýkat, a když se kluci potkají někde na hřišti, tak hlídat.
A školka, no, asi bych o tom diskrétně pohovořila s učitelkou/ředitelkou - např. až si půjdeš pro případné rozhodnutí o přijetí, tak požádat, aby, nebyl ve stejné třídě s XY, že mají kluci problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1401
22.2.16 14:06

Máme podobného agresora v rodině a to už chodí do 1. třídy základní školy. Prostě vím, že se mu něco v hlavě sepne a z docela klidného dítěte se v něm projeví vztek a zloba. Přestože je to dítě, tak ho právě kvůli tomu opravdu nemám ráda a vyhýbám se mu při rodinných sešlostech. Žije jen s otcem, matka se o něj nezajímá, a ten ho ani neokřikne. Jsem těhotná a minule, když jsme mu řekli, že je v bříšku miminko, tak mi na břicho začal mířit zbraní a kreslit prstem kříž! Jsem na to dost citlivá, protože je to dost vymodlené dítě po IVF a řekla jsem mu, že se to nedělá. Samozřejmě se mu nelíbílo, že mu něco zakazuju a začal na mě pokřikovat a útočit. Až se malý narodí, v žádném případě nechci, abychom se s nimi stýkali a už vůbec ho nenechám s miminkem o samotě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1401
22.2.16 14:08
@Františka85 píše:
Ve třech letech je ještě malej a blbej. Taky mám tříletého a tak si dovolím to napsat takhle na plnou hubu. Ublížit ve skutečnosti nechce, ale nedomýšlí důsledky a snadno udělá něco zlého. Mám jěště sedmiměsíčního a kolikrát je to jejich škádlení o nervy. Nenechávej děti spolu samotné a vysvětluj, nic jiného asi dělat nejde.

Malej sice je, ale pokud mu nikdo z rodiny neřekne, že tohle se opravdu nedělá, tak si asi bude myslet, že je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí