Trpět či odejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4789
28.7.18 13:15
@Mango_Lassi píše:
Mně přijde k ničemu kecat o tom na internetu. Pokud chci problém skutečně vyřešit, mluvím o tom s tím, koho se to přednostně týká, tj. se svým partnerem. Poté třeba jdu do poradny. Mně terapie svého času velmi pomohla.
Ale v tom asi nejsem typická žena - chci problém řešit a ne kecat o něm s neznámými lidmi

Přiznám se, že mně po rozvodu psycholog hodně pomohl. Ne že bych to nezvládala, ale dokázal mně dostat přes kolotoč myšlenek, ze kterého jsem neuměla sama vyjít a získat nadhled a jiný pohled na některé věci. A řekl pár věcí, na které doteď vzpomínám s povděkem. Ale byl na doporučení a fakt mi sedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
28.7.18 13:16

Nečetla jsem všechno, ale nešlo by to spíš obráceně. Vím, že to je těžký, ale nějak se snažit smířit s tím, že prostě dítě bude jen jedno, že manžel má stejné právo chtít jedno, tak jako ty chceš dvě (a nebo alespoň předstírat před manželem, že ses s tím smířila) a třeba to pak manžel bude brát jakože ty jsi z lásky k němu udělala tak velký ústupek a upustila jsi od té své veliké touhy po 2. dítěti a on se nebude cítit pod tlakem a třeba se bude snažit zase vyjít vstříc tobě a svoje jasné „ne“ přehodnotí. Někdo tu psal o tom, že by z principu opustil i ženu, kterou velmi miluje, kdyby mu dávala ultimáta… Třeba je to blbost, ale třeba by to takto obráceně fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
28.7.18 13:17
@zudina píše:
Kdyz uz bude tehotna tak uz se nebude nic moct delat, ja bych to udelala

Tak za toto bych se tak styděla, že to neumím asi ani popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
28.7.18 14:05
@jednoslunicko píše:
Přiznám se, že mně po rozvodu psycholog hodně pomohl. Ne že bych to nezvládala, ale dokázal mně dostat přes kolotoč myšlenek, ze kterého jsem neuměla sama vyjít a získat nadhled a jiný pohled na některé věci. A řekl pár věcí, na které doteď vzpomínám s povděkem. Ale byl na doporučení a fakt mi sedl.

Tak samozřejmě dobrý terapeut poskytne nezávislý pohled, pomůže člověku se líp zorientovat v sobě, poukázat na skryté příčiny jednání apod. A nejdůležitější je podle mě ten osobní kontakt, psycholog vidí tě naživo, má možnost pozorovat, jak reaguješ, což je úplně něco, než digitální obrázek, který lidi zanechávají tady.

• Citovat
  • Upravit
7257
28.7.18 14:26

Ja nevim,proc psycholog?Materska touha mit deti je snad normalni,ne? Kvuli tomu nebude chodit k psychologovi.Chlap by mel toto vzit v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
28.7.18 14:28
@jannina1 píše:
Ja nevim,proc psycholog?Materska touha mit deti je snad normalni,ne? Kvuli tomu nebude chodit k psychologovi.Chlap by mel toto vzit v potaz.

To jo, ale ne kvuli tomu neustale nekontrolovatelne brecet. Navic kdyz uz jedno dite ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
28.7.18 14:30
@jednoslunicko píše:
Tak za toto bych se tak styděla, že to neumím asi ani popsat.

Jak uz bylo napsano, navrhovat to zenske, ktere je prave kvuli tomu emocionalne nestabilni je jako dat pyromanovi sirky a plny kanystr-min.o tom bude uvazovat co kdyby to fakt udelal. Nicmene zakladatelka o jejich vztahu nenapsala vlastne skoro nic, jak funguji mimo tohle tema. Pokud miva pravidelne hodne caste samovolne zachvaty breku kdykoliv tak souhlasim s odbornikem, ze by ji mohl a mel pomoci. Objektivne vzato tim dost hodne trpi soucasne dite a na miste jejiho partnera bych se hodne obaval jestli se psychicky vzpamatuje po narozeni druheho(pokud by teda bylo) a bude peci vubec zvladat (kdyz uz ted nezvlada peci o to prvni). V soucasne chvili svuj psychicky stav nema vubec pod kontrolou a myslet si, ze vse se zazrakem zmeni, tim ze muz otoci, ona hned otehotni a bude mit 2.dite je hodne hodne iluzorni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.7.18 14:32
@jannina1 píše:

A taky je normální další dítě nechtít, to taky není žádná diagnóza. To vezme v potaz kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
28.7.18 14:47
@jannina1 píše:

Ano, materska touha je normalni. Bohuzel podle toho co napsala ji ta touha naprosto prevzala kontrolu nad jejim uvazovanim a jednanim a ma to neblahy dopad na vse okolo. Znam osobne x paru, kde zenska nemuze otehotnet a pouze v 1 pripade z nich, je ta dotycna z toho uz naprosto hystericka a i pro jejiho partnera uz zacina byt nesnesitelna, dokonce uz je ted radeji nikdo z kamaradu nikam nezve. Ji je ted 30 pryc. U tech ostatnich to ty partnerky zvladaji, tak nejak normalne navenek. S ni to je peklo, to co vidime vsichni jak se chova kvuli tomu, ze nemuze otehotnet. Nechci si predstavovat co dela jejimu partnerovi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
28.7.18 17:03
@terien píše:
A taky je normální další dítě nechtít, to taky není žádná diagnóza. To vezme v potaz kdo?

není to diagnoza, ale diagnoza už je, probrečet celé noci, vydírat a vyhrožovat kvůli tomu partnerovi a posadit si to jako svůj jediný a hlavní bod života…to tedy rozhodně do normy nezapadá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.7.18 17:25

Na druhou stranu na tomto ztroskotalo nejedno manželství. Znám jedno, kdy jeden z partnerů nechtěl druhé, rozvod. A několik, kde jeden nechtěl vůbec děti, rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
28.7.18 17:43
@mary.27 píše:
není to diagnoza, ale diagnoza už je, probrečet celé noci, vydírat a vyhrožovat kvůli tomu partnerovi a posadit si to jako svůj jediný a hlavní bod života…to tedy rozhodně do normy nezapadá… :think:

On už ten název vlákna: TRPĚT NEBO ODEJÍT je trochu přes. Myslím, že by zakladatelku měl vidět odborník přes psychiku. Už pro její klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.7.18 18:01
@mary.27 píše:
není to diagnoza, ale diagnoza už je, probrečet celé noci, vydírat a vyhrožovat kvůli tomu partnerovi a posadit si to jako svůj jediný a hlavní bod života…to tedy rozhodně do normy nezapadá… :think:

No vždyť, jak říkám, kdo bere v potaz jeho touhy a přání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
28.7.18 23:09

Jako muž nedokážu pochopit vaše touhy a hormonální výkyvy a tedy ani posoudit kdo je snad více v právu. Jen mě udivuje, ze bytost takhle ovládaná touhou může svobodně volit, řídit automobil nebo o mít rovnoprávnost. Tohle by se měli vyšetřit a omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.7.18 23:32
@zoidberg píše:
Jako muž nedokážu pochopit vaše touhy a hormonální výkyvy a tedy ani posoudit kdo je snad více v právu. Jen mě udivuje, ze bytost takhle ovládaná touhou může svobodně volit, řídit automobil nebo o mít rovnoprávnost. Tohle by se měli vyšetřit a omezit.

Tak proto vyhrali Babis a Zeman. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria